Ολυμπιακός : Και γιατί δεν ξεκίνησαν Μάριν – Τζούρτζεβιτς;

Ολυμπιακός : Και γιατί δεν ξεκίνησαν Μάριν – Τζούρτζεβιτς;

Ο Ούρος δεν είχε σύνδεση με τα δίχτυα, όμως ο Γερμανός ήταν από τους καλύτερους παίκτες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό

Λίγο έλειψε να πνιγεί στα ρηχά νερά της Κέρκυρας ο Ολυμπιακός αλλά τελικά το πήραν πάνω τους ο Μάριν με τον Τζούρτζεβιτς που ήρθαν από τον πάγκο.

Σε μία τέτοια περίπτωση η εκτίμηση όλων είναι ότι ο προπονητής το «γύρισε» το ματς με τις αλλαγές που έκανε και αυτό πράγματι δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Απλά επειδή το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις το αμέσως επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο Λεμονής δεν ξεκίνησε το ματς με τον Μάριν και τον Τζούρτζεβιτς; Κι εντάξει, ο Ούρος δεν είχε σύνδεση με τα δίχτυα, όμως ο Γερμανός ήταν από τους καλύτερους παίκτες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό.

Κι επειδή οι απόντες-έστω και κατά το ήμισυ στη συγκεκριμένη περίπτωση-πάντα δικαιώνονται και κρίνονται-και κατακρίνονται- οι παρόντες, ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό μπόρεσε να κάνει δύο φάσεις, όλες με τον Φορτούνη, όταν ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, αλλά δεν πήρε την παραμικρή βοήθεια από τους δύο ακραίους του.

Ο Σεμπά είναι ο εξτρέμ που… μαρκάρει και δεν ξέρουμε πόσο θα συμβιβάζεται ακόμη ο Ολυμπιακός με αυτήν την άποψη, ενώ ο Πάρντο όλο έπεφτε κάτω, λόγω της βροχής. Σωστά λοιπόν ο Λεμονής έκανε τις αλλαγές και μάλιστα δεν περίμενε να του «φύγει» άλλο το ματς, αλλά λάθος ενήργησε με τις αρχικές επιλογές του.

Προφανώς και όταν υπάρχουν στο Ρέντη κοντά στους 30 παίκτες αυτό είναι «ευχή και κατάρα» για τον προπονητή κι ας έχει «ενεργοποιήσει» ο Τάκης τον Ανσαριφάρντ, δεν είναι καθόλου απλό να μένει έξω άλλη μία ενδεκάδα.

Φανταστείτε ότι ο Λεμονής πήγε στην Κέρκυρα με 22 παίκτες (πολλοί δεν ήταν;) αλλά μέσα σε αυτούς δεν χώρεσαν ούτε ο Καρσελά, ο οποίος μάλλον τιμωρήθηκε για τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις του, αλλά ούτε και ο Βούκοβιτς.

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός αρχίζει να «χτίζει» σερί με συνεχόμενες νίκες (3/3 με Πλατανιά, Λεβαδειακό και Κέρκυρα) χωρίς όμως να πείθει στο 100% ότι είναι στο δρόμο της επιστροφής. Τον βοηθά κυρίως η αστάθεια που παρουσιάζουν οι ανταγωνιστές του κι όχι η δική του αγωνιστική κατάσταση.

Θεωρητικά οι νίκες φτιάχνουν την ψυχολογία της κάθε ομάδας και από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πλέον το μυαλό τους στο ταξίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τους περιμένει μόνον το 90λεπτο της αυλαίας στις 5 του Δεκέμβρη με την Γιουβέντους, θα πρέπει να περιμένουμε να επικεντρώσουν όλη την προσοχή τους στην προσπάθεια για την κατάκτηση του όγδοου πρωταθλήματος.

Η ομάδα δίνει τη μάχη της σε αρκετά μέτωπα όμως οι παίκτες δεν δείχνουν με το πρόσωπο που παρουσιάζουν στο γήπεδο ότι το έχουν καταλάβει. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και είναι νωρίς για κρίσεις και συμπεράσματα. Ειδικά σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, όπου μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω με χαρακτηριστική ευκολία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ