«Θέλουμε έναν χρόνο για να ξεκινήσει η διαδικασία της Νέας Τούμπας!»

«Θέλουμε έναν χρόνο για να ξεκινήσει η διαδικασία της Νέας Τούμπας!»

Ο Θανάσης Παππάς αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος μίλησε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Όσο γρήγορα και να τρέξουν τα πράγματα, φαίνεται ότι η Νέα Τούμπα δεν μπορεί να ξεκινήσει να χτίζεται άμεσα. Σύμφωνα με όσα είπε στον «FAIR PLAY FM 96,1» ο Θανάσης Παππάς (αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος), θα χρειαστεί ένας χρόνος για να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Σχετικά με τη σύσκεψη που έγινε στο Μακεδονία Παλλάς είπε: «Η συζήτηση ήταν μεταξύ του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό να οριοθετήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα οδηγήσει στην κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Επομένως αυτό που διατυπώθηκε από όλους είναι ένα προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας και η βούληση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να οδηγηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι πρέπει να δούμε όλα τα τεχνικά θέματα έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην λύση. Εμείς θέλουμε το γήπεδο του ΠΑΟΚ να ενταχθεί στις λειτουργίες της Πόλης, ένας χώρος που θα αναβαθμίσει την περιβάλλουσα περιοχή, ένας χώρος τον οποίο μπορούμε να πάρουμε αίγλη και να αποκτήσουμε κεντρικές λειτουργίες και δραστηριότητες στην περιοχή, με αυτό καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρξουν συνέργειες με το βλέμμα στο μέλλον. Να έχουμε ένα γήπεδο που θα επηρεάσει την πόλη και θα εντάσσεται στις λειτουργίες της πόλης. Πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουν τα σχέδια για την έκταση που παραχωρήθηκε στον ΑΣ ΠΑΟΚ μαζί με άλλες περιβάλλουσες εκτάσεις οι οποίες είναι κοινόχρηστες και είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να οδηγηθούμε σε δύο πράγματα, πρώτον να τραβήξουμε μία γραμμή η οποία θα οριοθετεί την περιοχή μελέτης και δεύτερον σε αυτήν την περιοχή μελέτης να εκπονήσουμε το ειδικό χωρικό σχέδιο όπου αυτό τελικώς θα εγκριθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος».

Για την μεταφορά του σχολείου και του κολυμβητηρίου: «Αυτές οι εκτάσεις θα ενταχθούν στην μελέτη του ειδικού χωρικού σχεδίου έτσι ώστε να βρούμε την καλύτερη λύση. Η πρόθεση μας είναι να μην πούμε ότι αυτό είναι περιουσία του Δήμου Θεσσαλονίκης μην το ακουμπάτε».

Για την παράνομη κτίση του κολυμβητηρίου: «Τα έργα του πολιτιστικού χώρου έχουν γίνει απευθείας για τα Ολυμπιακά Έργα όπως έγιναν και το 2004. Επομένως το πλαίσιο της κατασκευής και του κολυμβητηρίου και του πολιτιστικού έργου ανήκουν στην νομοθετική ρύθμιση της Βουλής».

Για την υπογειοποίηση της Κλεάνθους: «Μπορεί να συμβεί αυτό, αν πάτε στο εξωτερικό και δείτε τα γήπεδα είναι πάρα πολύ ωραία, επομένως αυτό που θέλουμε εμείς είναι ένα αρχιτεκτόνημα που θα κοσμεί την περιοχή και μία δραστηριότητα η οποία θα αναβαθμίζει την περιοχή».

Για την περίπτωση πάρκινγκ στον γύρω χώρο: «Το ακούμε και αυτό και σκεφτόμαστε στην περιβάλλουσα περιοχή του γηπέδου να χτιστούν υπόγεια πάρκινγκ δίπλα από την Αγία Βαρβάρα με έξοδα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Έχουμε την διαβεβαίωση από την Περιφέρεια ότι αυτές οι εκτάσεις που θα δοθούν για να αξιοποιηθούν μπορούν να χρηματοδοτηθούν και από το ΕΣΠΑ, που σημαίνει ότι έχουμε και μία διέξοδο ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες (πάρκινγκ κ.α) μπορούν να χρηματοδοτηθούν εκτός από τον ΠΑΟΚ και από το ΕΣΠΑ, το είπε και ο Περιφερειάρχης. Αυτό σημαίνει ότι πάμε σε μία ολιστική προσέγγιση ώστε να λύσουμε το θέμα».

Τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία κάτω από το γήπεδο: «Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αντιμετωπιστεί αναλογώς… Είναι αρχαιολογικός χώρος γιατί παραδίπλα είναι η Τούμπα, υπάρχει ακτίνα επιρροής. Θα μιλήσουμε και με την αρχαιολογία για αυτό θέλουμε να φτιαχτεί μία ομάδα που θα αντιμετωπίζει όλα τα θέματα. Νομίζω πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος και δεν μας ανησυχεί».

Για την αύξηση χωρητικότητας του γηπέδου: «Δεν το ξέρω αυτό θα το βγάλει το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητα, μπορεί να πάει και στις 40.000. Δεν μπορώ να μιλήσω όμως με σιγουριά γιατί πρέπει να μπει μολύβι και χαρτί, εμείς θέλουμε να φτιάξουμε γήπεδα που ντρέπεσαι να μπεις μέσα. Το ότι έδωσε το υπουργείο πέντε μέτρα ύψος βοηθάει στο να αυξηθεί η χωρητικότητα, αυτά όμως θα τα ξαναδούμε στην εφαρμογή που θα κάνουμε ώστε να προχωρήσουμε στο έργο».

Για την εκκίνηση του έργου: «Πρέπει να διατυπωθεί το σχέδιο, να δούμε το προοπτικό σχέδιο. Μία μελέτη εφαρμογής κάνεις για μία πολυκατοικία και θέλεις έξι μήνες, εδώ πάμε να αναμοχλεύσουμε όλη την ευρύτερη περιοχή, μαζί με το γήπεδο του ΠΑΟΚ, μαζί τα αρχιτεκτονικά σχέδια, μαζί με τις ειδικές μελέτες, μαζί με τις κυκλοφοριακές συγκρίσεις. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε δύο μήνες. Θέλουμε ακόμα έναν χρόνο για να κάνουμε την δουλειά!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ