Πόσο άλλαξε ο Παναθηναϊκός σε έναν χρόνο

Πόσο άλλαξε ο Παναθηναϊκός σε έναν χρόνο

Ο Παναθηναϊκός του περσινού Νοεμβρίου κόντρα στην ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που παίζει έναν χρόνο μετά με την ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης ουσιαστικά θα συναντήσει στην πρώην ομάδα του αυτούς που άφησε κι όχι αυτούς που ξεκίνησε μαζί τους.

Την περασμένη περίοδο ο Παναθηναϊκός έζησε βίαιες καταστάσεις. Ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος έδινε έγκριση για μεταγραφές το καλοκαίρι και μόλις μπήκε ο Σεπτέμβρης έκλεισε την κάνουλα.

Και ζήτησε σταδιακά να μειωθεί δραματικά το μπάτζετ. Ειδικά τον Γενάρη του 2018 αξίωσε το μπάτζετ να πάει μεικτά κοντά στα 4 εκατ. ευρώ και για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο είχε ζητήσει την αποχώρηση παικτών όπως οι Γιόχανσον, Ινσούα, Μουνιέ και Λουτσιάνο, ο οποίος ανάρρωνε από ρήξη χιαστών… Οι Χίλιεμαρκ, Μολέντο, Βιγιαφάνιες, Χουλτ, χαιρετούσαν εκείνο το διάστημα με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, ενώ την πόρτα της εξόδου είχαν ανοίξει νωρίτερα και οι Τσάβες, Σιλά.

Ο Παναθηναϊκός πλέον, με όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την αρχή του φθινοπώρου, είχε χάσει ουσιαστικά τον στόχο του. Το καλοκαίρι ξεκίνησε με όνειρα, στη συνέχεια το μυαλό πήγε στο ευρωπαϊκό εισιτήριο και στο τέλος κατέληξαν όλοι να συζητούν αν η ομάδα θα κινδυνεύσει βαθμολογικά ή λόγω μη αδειοδότησης. Είναι γνωστό τι συνέβη. Με δεδομένο ότι η ομάδα δεν είχε ουσιαστικά στόχο, ο Αλαφούζος ήθελε βίαιες αλλαγές, συναντώντας την άρνηση και ουσιαστικά τη σκληρή στάση του Ουζουνίδη. Ο οποίος παρά τον εσωτερικό πόλεμο έμεινε έως το τέλος και δεν παραιτήθηκε.

Τον περσινό Νοέμβριο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έδινε το δεύτερό του ντέρμπι. Στο πρώτο είχε λυγίσει στη Λεωφόρο με μία καλή εμφάνιση (για περίπου 70 λεπτά) τον Ολυμπιακό με 1-0. Πήγε κατόπιν στην Τρίπολη, ενώ είχαν προηγηθεί διάφορα σενάρια για παραχωρήσεις παικτών που αναστάτωσαν την ομάδα, αυτή δεν έπαιξε καλά και ηττήθηκε 1-0 στην Τρίπολη. Μετά τον αγώνα στην Αρκαδία, στις 19 Νοεμβρίου 2017 ήταν η σειρά της ΑΕΚ να φιλοξενηθεί στη Λεωφόρο.

Συμπληρώνεται σε σχεδόν δύο εβδομάδες ένας χρόνος από εκείνη τη μέρα, που ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη υποδέχθηκε τη νυν ομάδα του. Από τους έντεκα που ξεκίνησαν κόντρα στην Ένωση οι οκτώ δεν υπάρχουν καν στο ρόστερ. Από τους τρεις που μπήκαν αλλαγή επίσης οι δύο είναι εκτός ομάδας. Και ο ένας είναι εκτός αποστολής για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να γυρίσει. Οι έντεκα που ξεκίνησαν ήταν οι Βλαχοδήμος, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Σιλά, Λουντ,  Κουρμπέλης, Μολίνς, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες.

Μόνο οι Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης απέμειναν, ενώ αλλαγή ήταν οι Κουτρουμπής, Ρέις, Άλτμαν. Οι δύο πρώτοι αποχαιρέτησαν επίσης τον περασμένο χειμώνα. Απολογισμό: 10 στους 14 είπαν αντίο. Έναν χρόνο αργότερα ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ κι έχει απέναντί του, τους Ουζουνίδη, Χουλτ, Κλωναρίδη. Να θυμίσουμε ότι το παιχνίδι της Λεωφόρου έληξε 1-1. Ο Μολέντο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις ο Λιβάγια με ένα σουτ που κόντραρε στον Χουλτ (!), πήρε τρομερά φάλτσα και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Βλαχοδήμου.

Ελάχιστες, αντίθετα, είναι οι διαφορές, αφού η ομάδα είχε πλήρως αποδυναμωθεί, με το ματς που έγινε πριν από επτά  μήνες. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο γύρο την 1η Απριλίου από την ΑΕΚ και το ματς έληξε 3-0 με τον Θάνο να κάνει μία απίστευτα κακή διαιτησία (το «τριφύλλι» έμεινε με δέκα από το 34’ λόγω αποβολής του Ινσούα). Σε εκείνον τον αγώνα ξεκίνησαν οι Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Μουνιέ, Τζανδάρης, Κάτσε, Κουλιμπαλί, Λουντ, Δώνης. Απ’ αυτούς μόνο οι Λουντ, Βλαχοδήμος είπαν αντίο. Οι υπόλοιποι εννέα παραμένουν και οι περισσότεροι είναι βασικοί. Αλλαγές είχαν παίξει οι Λουτσιάνο, Μυστακίδης (αποχαιρέτησαν), Οικονόμου (δεν είναι τώρα στις πρώτες επιλογές).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ