Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το «9Χ9» αλλά ο Ούγγρος επιθετικός του Ατρόμητου είχε διαφορετική άποψη. Παράπονα του Λουτσέσκου για τη διαιτησία του Τζήλου.

Ο ΠΑΟΚ «σκόνταψε» στο Περιστέρι αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που μαίνεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κάνει το 9Χ9 παρότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Κρέσπο στο 40λεπτό. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο σε μια ολιγωρία της ομάδας του Λουτσέσκου στο 73′ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ουγκράι. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Δικέφαλος έχασε τρεις μεγάλες φάσεις για να πάρει τη νίκη. Πολλά τα παράπονα των φιλοξενούμενων από την διαιτησία του Αθανάσιου Τζήλου, δεν έδωσε πέναλτι, και του επόπτη Χασάν Κούλα.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες.

Η ομάδα του Ατρόμητου, αγωνίστηκε σε σχηματισμό 5-3-2 και με δεδομένες τις απουσίες των Κουλούρη, Χατζηισαϊα και Γιαννούλη, Βασιλακάκης (τραυματίας), ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε να διατηρήσει τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας οι Καρασαλίδης, Ρισβάνης και Στρούγγης. Στις πτέρυγες και ως φουλ μπακ οι Σάκιτς και Κιβρακίδης. Στη μεσαία γραμμή οι Μαντσόν και Μπουσουλατζιτς με τον Μπρούνο να αγωνίζεται στον άξονα. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Ουγκράι και Μούγιαγκιτς.

Χωρίς τον Δημήτρη Πέλκα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου. Την θέση του διεθνή μέσου πήρε ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε μία προσπάθεια του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές από την καταπόνηση των συνεχόμενων αγώνων.

Στην εστία του Δικέφαλου ήταν ο Πασχαλάκης με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Βέρνμπλουμ – Κάνιας και μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Ελ Καντουρί. Στις πτέρυγες οι Μπίσεσβαρ και Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Με το καλησπέρα λάθη από τους διαιτητές

Όσοι περίμεναν γκολ και θέαμα στο πρώτο ημίχρονο γελάστηκαν. Οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και από τις δύο ομάδες. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν ιδιαίτερα τα νώτα τους, ενώ μέχρι να επιβάλει τον ρυθμό του ο ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή ήταν το ματς ισορροπημένο.  Σημαντικό ρόλο στο να μην δούμε γκολ από νωρίς, έπαιξαν οι αποφάσεις του Τζήλου, αλλά και του Κούλα Χασάν. Ο δεύτερος επόπτης σταμάτησε στο 3ο λεπτό αντεπίθεση του Δικεφάλου. Ο Ζαμπά πέρασε με κάθετη πάσα τη μπάλα στον

στον Ελ Καντουρί που έφευγε μόνος του απέναντι από τον Μέγερι, όμως δόθηκε οφσάιντ. Ο Μαροκινός καλυπτόταν από τον Σάκιτς, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να επισημαίνει με τιτίβισμά της πως ήταν: «λανθασμένη υπόδειξη οφσαιντ».

Δοκάρι ο Ουγκράι-Αρνήθηκε πέναλτι ο Τζήλος

Στο 18′ ο Ατρόμητο είχε δοκάρι με τον Ουγκράι. Ο Ούγγρος επιθετικός βλέποντας τον Πασχαλάκη εκτός θέσης επιχείρησε να τον πλασάρει. Η μπάλα όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστία του ΠΑΟΚ. Με την συμπλήρωση 20λεπτών στο Περιστέρι, οι Ασπρόμαυροι, άρχισαν να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους και να πιέζουν από τα πλάγια με το δίδυμο Ζαμπά και Μάτος την εστία του Ατρομήτου. Στο 24′ είχαμε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για πέναλτι που δεν έδωσε ο Θεσσαλός διαιτητής. Ο Στρούγγης βρήκε τον Ελ Καντουρί χαμηλά στο πόδι, τον έριξε κάτω, αλλά ο Τζήλος άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Εκτός από το νέο τιτίβισμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαμε την αποβολή του γενικού αρχηγού της ομάδας Παντελή Κωνσταντινίδη από τον πάγκο για διαμαρτυρίες.

Αμυντική συνεργασία και 0-1

Στο 40′ ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά στην περιοχή του Ατρομήτου και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κρέσπο που πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα. Όλα ξεκίνησαν από την επιμονή του Βαρέλα από την αριστερή πλευρά. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Κρέσπο, από το σημείο του πέναλτι και χωρίς πίεση «εκτέλεσε» τον Μέγιερι για το 0-1.

Στην επανάληψη ο Κάναντι έκανε πολύ γρήγορα δύο αλλαγές σε άμυνα και επίθεση. Ο Γερμανός τεχνικός απέσυρε τον νεαρό Στρούγγη βάζοντας έναν πιο έμπειρο, Ενσικουλού, στην αμυντική γραμμή. Ενώ στην επίθεση, πέρασε στο παιχνίδι τον Κωτσόπουλος στη θέση του Μούγιακιτς που δεν έκανε απολύτως τίποτα στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει μέτρα και να απειλήσει τον Πασχαλάκη, όμως χωρίς επιτυχία καθώς μέχρι το 70′ δεν μπόρεσε να φτάσει με ευκολία στα καρέ του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε οπισθοχωρήσει, ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία  στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 66′ ο Ελ Καντουρί  από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στον αφύλαχτο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος από το ύψος του πέναλτι, πλάσαρε με το αριστερό του, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να περάσει στο ματς στο 67′ τον Λημνιό θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του, αλλά και το γεγονός ότι μπορούσε να βοηθήσει και ανασταλτικά.

Ουγκράι σαν σε προπόνηση και 1-1

Σε μια αδράνεια όλης της ομάδας του Δικεφάλου στο 73ο λεπτό ο Ατρόμητος σαν σε προπόνηση πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον καλύτερο του παίκτης τον Ουγκράι. Ο Ούγγρος επιθετικός πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και έφτασε ανενόχλητος λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Πασχαλάκη. Έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Τρεις μεγάλες φάσεις για ΠΑΟΚ… αλλά έμεινε το 1-1

Ο Δικέφαλος «ξύπνησε» στα τελευταία λεπτά του αγώνα χάνοντας πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα. Στο 84′ ο Ουάρντα βρήκε τον Λημνιό, εκείνος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βέρνμπλουμ έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πρίγιοβιτς περισσότερο με το καλάμι προσπάθησε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Βγήκε και ο Μέγιερι για να του κλείσει το οπτικό πεδίο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε τη σωτήρια επέμβαση του Μέγερι. Σε χαμηλή σέντρα από τα δεξιά του Λημνιού, έδιωξε με το χέρι ο Ούγγρος τερματοφύλακας προτού φτάσει η μπάλα στον Πρίγιοβιτς και πλασάρει για το 1-2.

Το «κλειδί»: Η αδράνεια που έδειξε η μεσαία και η αμυντική γραμμή στην φάση του γκολ του Ατρομήτου, αλλά και οι επεμβάσεις του Μέγερι στις φάσεις του ΠΑΟΚ ήταν τα στοιχεία εκείνα που έκριναν το αποψινό παιχνίδι.

10άρι: Ο Ουγκράι ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του αγώνα. Ο Ούγγρος επιθετικός ήταν από τους μοναδικούς παίκτες του Ατρομήτου που προσπάθούσε να κάνει κάτι καλό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Στον πάγκο: Η συμμετοχή του Πέλκα θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και όχι στα τελευταία 13λεπτά του αγώνα. Ο 25χρονος μέσος με το που μπήκε στο ματς ο Δικέφαλος κατάφερε να δημιουργήσει δύο μεγάλες φάσεις.

Γιατί κόουτς: Τα μέτρα που πήρε ο Ατρόμητος από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και μια χαλάρωση που υπήρξε στη φάση του γκολ από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος μετά το γκολ αποφάσισε να βάλει τον Λημνιό, με τον νεαρό να μην βοηθάει στην ανάπτυξη του αγώνα

Διαιτητής: Ο Αθανάσιος Τζήλος τα έκανε μαντάρα στην αναμέτρηση του Περιστερίου. Ο Λαρισαίος ρέφερι και ο βοηθός του Κούλα Χασάν υπέδειξαν λανθασμένα σε οφσαιτ τον Ελ Καντουρί μόλις στο 3ο λεπτό. Στο 28′ αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μαροκινού άσου από τον Στρούγγη. Τα λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες φέρνοντας εκνευρισμό όχι μόνο στις δύο ομάδες, αλλά και στις εξέδρες.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-1

Γκολ: 40′ Κρέσπο, 73′ Ουγκράι
Κίτρινες: Σάκιτς, Ουγκράι, Μάτος, Βέρνμπλουμ,
Κόκκινες:
Γήπεδο: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
Τέταρτος διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Στρούγγης (46′ Ενσικουλού), Μπουσουλάντζιτς, Μάντσον, Ουγκράι, Μπρούνο (87′ Ουμπίδες), Μούγιακιτς (46′ Κωτσόπουλος)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ (67′ Λημνιός), Ελ Καντουρί (82′ Ουάρντα) , Ζαμπά (77′ Πέλκας), Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ