Άρης – Ολυμπιακός: Πέντε χρόνια μετά…

Άρης – Ολυμπιακός: Πέντε χρόνια μετά…

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο «καίγονται» για τη νίκη.

Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει απόψε το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό του Κλεάνθης Βικελίδης, όπου ο φιλόδοξος Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Οι κίτρινοι προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί κόντρα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που έρχεται από τη δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα και την ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ. Ο μεν Ολυμπιακός θέλει τη νίκη προκειμένου να πλησιάσει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του Δικεφάλου στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ο δε Άρης θέλει θετικό αποτέλεσμα για να μείνει στο κυνήγι της πρώτης πεντάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες έχουν να τεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα σχεδόν πέντε χρόνια, καθώς οι Θεσσαλονικείς βρισκόντουσαν σε μικρότερες κατηγορίες. Στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον Άρη σε νίκες στο Κλεάνθης Βικελίδης, διότι είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία.

Ο Άρης νίκησε τον Απρίλιο του 2010 για τελευταία φορά, στα πλέι οφ της σεζόν, συμπληρώνοντας μάλιστα ένα σερί τριών νικών επί του Ολυμπιακού. Από τότε δεν έχει νίκη σε 11 επίσημα με τον Ολυμπιακό, χάνοντας τα οκτώ.

Το πλέον αξιοσημείωτο στην προϊστορία των δύο ομάδων είναι πως οι κίτρινοι έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό τρεις φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και τις τρεις, δηλαδή Ιανουάριο 2002, Οκτώβριο 2008 και Δεκέμβριο 2009, ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος και ο Άρης του έσπαγε το σερί. Τελευταία φορά που ο Άρης νίκησε τον Ολυμπιακό, κι ενώ είχε ήδη ηττηθεί στη σεζόν, ήταν το 1998, όταν οι Πειραιώτες είχαν χάσει πριν από τον Πανηλειακό.

Αναλυτικά η προϊστορία ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό:

Νίκες Άρη: 21
Ισοπαλίες: 31
Νίκες Ολυμπιακού: 57

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 16
Ισοπαλίες: 21
Νίκες Ολυμπιακού: 17

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ