Οι αριθμοί των κορυφαίων του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ

Οι αριθμοί των κορυφαίων του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ

Κουρμπέλης, Ινσούα, Γιόχανσον, Μπουζούκης επιβεβαιώνεται κι από τα στατιστικά ότι ήταν οι καλύτεροι εναντίον της Ένωσης.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δέσποζε στο ντέρμπι, ο Ινσούα έβγαλε τρομερό πάθος, ο Μπουζούκης πιστοποίησε την ποιότητά του κι ο Γιόχανσον έδειχνε να μην έλειψε ούτε μία μέρα λόγω τραυματισμού.

Αυτοί οι τέσσερις παίκτες ήταν κατά γενική ομολογία οι καλύτεροι του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και επιβεβαιώνεται κι από τους αριθμούς. Ο αρχηγός ήταν δεύτερος σε σωστές επιθετικές πάσες με έξι και πρώτος σε κλεψίματα με τρία. Ένα απ’ αυτά έφερε και την πάσα στον Μακέντα στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ιταλού επιθετικού στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ινσούα είχε επίσης τρία κλεψίματα. Έκανε δύο φάουλ και κέρδισε τέσσερα. Τα περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Τρομερή μαχητικότητα από τον Αργεντινό που είχε δύσκολο έργο αρχικά με τον συμπατριώτη του τον Μπογέ και έπειτα με τους Μάνταλο, Γκάλο, αλλά έφερε εις πέρας την αποστολή του.

Ο Μπουζούκης ήταν πρώτος σε επιθετικές πάσες με επτά. Είχε επίσης δύο κλεψίματα, δύο κερδισμένα φάουλ και δύο εις βάρος του. Ήταν δεύτερος, παράλληλα, με τρεις τελικές προσπάθειες. Η μία ήταν φυσικά η τεράστια ευκαιρία στο 66’ όταν από το σημείο του πέναλτι με το… κακό του πόδι το δεξί σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Γιατί ήταν δεύτερος ο Μπουζούκης σε τελικές; Πρώτος, όχι, δεν ήταν ο Μακέντα. Ήταν ο Σουηδός μπακ Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος είχε τις τέσσερις από τις 13 τελικές της ομάδας του. Ένα σουτ εντός μεγάλης περιοχής και τρία εκτός. Ο Γιόχανσον είχε ακόμα τρία κλεψίματα, όσα και οι Κουρμπέλης, Ινσούα, δύο επεμβάσεις, δύο κερδισμένα φάουλ και δύο εις βάρος του. Να θυμίσουμε ότι ο Σουηδός μπακ χαφ, παραμένει ακόμα, λίγο πριν συμπληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος, ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με τρία γκολ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ