Ολυμπιακός : Και όμως ο Τζούρτζεβιτς μπορεί να κάνει την διαφορά

Ολυμπιακός : Και όμως ο Τζούρτζεβιτς μπορεί να κάνει την διαφορά

Ο Σέρβος στράικερ πέτυχε το καθοριστικό γκολ στην Κέρκυρα και πήρε μεγάλη ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. Το ταλέντο δεν του λείπει, στήριξη χρειάζεται και σωστή διαχείριση για να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο.

Για την αξία του «υπογράφουν» σπουδαίοι συμπατριώτες του που με την ερυθρόλευκη φανέλα έκαναν μεγάλη καριέρα. Πριν καν έρθει στον Ολυμπιακό, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Σίνισα Γκόγκιτς θεωρούσαν (και ακόμη το πιστεύουν βεβαίως) πως ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, περί ου ο λόγος, είναι ο επιθετικός που μπορεί να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό. Μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία και να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως επιλογή για την γραμμή κρούσης των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο 23χρονος Σέρβος στράικερ που «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό στα ματς του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν ήρθε στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου έχοντας εντυπωσιάσει για δύο χρόνια με την ομάδα του Βελιγραδίου.
Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες αλλά το ξεκίνημα του δεν έπεισε το άκρως απαιτητικό ερυθρόλευκο κοινό.

Σε 11 συμμετοχές, πριν το ματς της Κέρκυρας ο Τζούρτζεβιτς μετρούσε μόλις ένα γκολ (με πέναλτι στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης) και εμφανίσεις πολύ μακριά από τα στάνταρ του. Στην Ελλάδα της υπερβολής σε όλα ο «Τζούκα» βρέθηκε γρήγορα-γρήγορα στην κατηγορία «παλτών».

Χωρίς καν να σκεφτεί κανείς και να «ζυγίσει» τα δεδομένα που τον έφεραν να είναι εκτός πρώτης γραμμής στον Ολυμπιακό.

Πρώτο και βασικό στοιχείο που δεν τον βοήθησε ήταν η διαχείριση που είχε από τον Χάσι με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό. Έχοντας μια ιδιαίτερα βαριά σεζόν στα πόδια του καθώς ξεκίνησε να παίζει με την Παρτιζάν από τον Ιούνιο, ο Χάσι τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά με αρχή τον αγώνα στα Πηγάδια. Συνέχισε βασικός με Σπόρτινγκ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητος έως ότου ο ερχομός του Λεμονή τον έβαλε στην άκρη με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να παίρνει φανέλα βασικού.

Μόνο στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό στο Κύπελλο αγωνίστηκε βασικός έχοντας λίγα λεπτά συμμετοχών στα παιχνίδια με Πανιώνιο, Μπαρτσελόνα, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό και Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.

Στην Κέρκυρα για ένα ακόμη παιχνίδι ο Τάκης Λεμονής τον κράτησε στον πάγκο δείχνοντας πως ακόμη δεν έχει πειστεί από τον Σέρβο στράικερ. Η είσοδος του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (μαζί με τον Μάριν) έδωσε επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό με το πολυπόθητο γκολ για τον ίδιο (αλλά και για τον Ολυμπιακό βεβαίως που ήταν στο 1-1) να έρχεται και να το πανηγυρίζει δεόντως.

Το γκολ που αναζητούσε για να του ανεβάσει την ψυχολογία ήρθε και το ζητούμενο πλέον είναι κατά πόσον ο Λεμονής θα του δώσει στη συνέχεια τις ευκαιρίες να βρει ρυθμό και να αποδώσει στα υψηλά στάνταρ που τον διακρίνουν.

Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς έχει τις δυνατότητες να πιάσει στον Ολυμπιακό. Μιλάμε άλλωστε για έναν επιθετικό που στα δύο τελευταία χρόνια με την Παρτιζάν σε 45 συμμετοχές έβαλε 35 γκολ και έδωσε 5 ασίστ. Ο Σέρβος χρειάζεται πρωτίστως εμπιστοσύνη από την ομάδα για να «λυθεί» και να μπει στα βαθιά, στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Το πρώτο, μικρό αλλά σημαντικό βήμα, για να «γυρίσει το χαρτί» το έκανε στην Κέρκυρα. Φώναξε παρών την κατάλληλη στιγμή και πλέον περιμένει την επόμενη ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ