Διαμαντόπουλος: «Γι’ αυτό έφυγε ο Ερέρα, Ελληνας ή ξένος με εμπειρία από την Ελλάδα ο αντικαταστάτης»

Διαμαντόπουλος: «Γι’ αυτό έφυγε ο Ερέρα, Ελληνας ή ξένος με εμπειρία από την Ελλάδα ο αντικαταστάτης»

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον Άρη στο διαζύγιο με τον Ερέρα, αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο νέος προπονητής των κίτρινων.

Ο Πακο Ερέρα αποτελεί παρελθόν από τον Αρη και ο τεχνικός διευθυντής των κίτρινων, Κωνσταντίνος Διαμανατόπουλος, έκανε λόγο για μία δύσκολη απόφαση που πάρθηκε από κοινού με το Ισπανό τεχνικό αλλά και τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε οτι οι σχέσεις του με τον Ερέρα ήταν άριστες και οτι αποφάσεις σε μεταγραφικό επίπεδο παίρνονταν από κοινού.

Οσο για τον αντικαταστάτη του ο τεχνικός διευθυντής του Άρη είπε οτι θα πρόκειται είτε για Ελληνα είτε για ξένο που θα διαθέτει πείρα από το ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να μην χρειάζεται μεγάλο χρόνο προσαρμογής.

Εξάλλου όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, είπε οτι είναι η πρώτη 6άδα έτσι ώστε να βγει στην Ευρώπη χωρίς να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μεταγραφών αφού πρώτα όμως κλείσει ο νέος προπονητής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους:

Αρχικά είπε: «Δεν είναι μια ημέρα χαρούμενη. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε όμως να ληφθεί μια απόφαση, εξαιτίας του χαρακτήρα του κ. Ερέρα. Έγινε μέσα από κοινή συζήτηση παρουσία και του προέδρου και αυτή η απόφαση αποσκοπεί στη διασφάλιση των συνθηκών για την καλύτερη πορεία της ομάδας. Η ομάδα έδειχνε εγκλωβισμένη και στο τελευταίο διάστημα πολύ προβλέψιμη. Θέλαμε να αποσυμπιέσουμε την ομάδα σε πράγματα που είχαμε διαπιστώσει. Γι’ αυτό έγινε η αλλαγή, για να οδηγηθούμε συντομότερα στο σημείο που θέλαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συγκριτικά με το αρχικό πλάνο της ομάδας, άλλαξαν πολλά στην πορεία με την απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν ήταν στο πλάνο.

Εκεί ζητήσαμε κάτι παραπάνω και πάνω στην προσπάθεια αυτού του «παραπάνω», προχωρήσαμε σ’ αυτήν την απόφαση. Ο Πάκο Ερέρα είναι ένας εξαιρετικός και αξιόλογος άνθρωπος. Το επαναλαμβάνω όμως, ότι όλα έγιναν κατόπιν συζήτησης με τον πρόεδρο και τον προπονητή γιατί ο πρόεδρος παίρνει τις αποφάσεις. Καταλήξαμε στο καλύτερο δυνατό με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, με σκοπό να γίνει το κλικ να ξυπνήσει η ομάδα με όποιο ρίσκο εμπεριέχει αυτή η απόφαση το οποίο το αναλαμβάνουμε».

Δεδομένης της φημολογίας που είχε αναπτυχθεί στο προηγούμενο διάστημα, ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης ρωτήθηκε για το αν είχαν προηγηθεί επαφές με άλλους προπονητές: «Η απόφαση λήφθηκε χθες. Δεν έγινε η παραμικρή διαδικασία στο προηγούμενο διάστημα. Ο προπονητής δεν είναι παίκτης και δεν θα το κάναμε σεβόμενοι τον Πάκο. Δεν βγήκαμε στην αγορά για να ψάξουμε προπονητή», απάντησε και συμπλήρωσε: «Εκτιμήσαμε ότι η ομάδα χρειαζόταν μια ένεση πριν από τον αγώνα με τον Απόλλωνα κι ενόψει της συνέχειας. Ήταν λίγο συγκεκριμένα τα πράγματα για την ομάδα, είτε παίζαμε με τον Ολυμπιακό είτε με τον Λεβαδειακό. Θεωρήσαμε ότι υπήρχε η ανάγκη του ηλεκτροσόκ».

Για την επόμενη μέρα στις τάξεις της ομάδας είπε: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, έχουν μια δουλειά να κάνουν, έχουν μια καριέρα να υπηρετήσουν και δεν πιστεύω ότι θα έχουν πρόβλημα από τη στιγμή που έφυγε ο Πάκο και είμαι σίγουρος ότι θα αγκαλιάσουν και τον νέο προπονητή.

Ο Ντίνος Διαμαντόπουλος ρωτήθηκε και επί των φημολογιών που τον θέλουν να είχαν κλονιστεί οι σχέσεις του με τον Πάκο Ερέρα: «Την καλύτερη απάντηση για τις δικές μου σχέσεις με τον Πάκο θα τη δώσει ο Πάκο και γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Το τι λένε τα καφενεία έχει μικρή σημασία. Σας λέω ότι η σημερινή μέρα είναι άσχημη και για μένα. Λένε ότι ο Διαμαντόπουλος ήθελε να φέρει τους δικούς του παίκτες. Για μας η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων με τον Πάκο ήταν πολύ συγκεκριμένη. Είχαμε συμφωνήσει ότι αν για έναν παίκτη δεν συμφωνούσαμε και οι δύο, δεν θα περνούσε το κατώφλι του γηπέδου. Κι αυτό έγινε. Αυτό θα γίνει και με τον επόμενο προπονητή. Ο Άρης έχει ανθρώπους οι οποίοι τσεκάρουν ποδοσφαιριστές, μετά αποφασίζαμε με τον Πάκο και την τελική έγκριση με βάση τα οικονομικά κριτήρια τα έδινε ο πρόεδρος».

Ερωτηθείς για τον αντικαταστάτη του Ερέρα, ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε ότι η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα και σημείωσε: «Θέλουμε ο επόμενος προπονητής να έχει περισσότερη αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας και του οποίου η φιλοσοφία θα ταιριάζει στο υλικό που έχουμε. Να κουμπώσουμε δηλαδή δύο πράγματα. Είτε δηλαδή να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα είτε να μπορεί να προσαρμοστεί σ’ αυτή. Μπορεί να είναι Έλληνας, μπορεί και όχι».

Στον επίλογο των τοποθετήσεών του ανέφερε ένα περιστατικό το οποίο αποτυπώνει τον χαρακτήρα του Πάκο Ερέρα: «Ο Πάκο ήθελε από κοινού να κάνουμε μια δήλωση και για να καταλάβετε τον χαρακτήρα του, του ζήτησα να μείνει δύο εβδομάδες ούτως ώστε να ενημερώσει τον επόμενο προπονητή και το δέχθηκε».

Για το αν ο Άρης θα κάνει μεταγραφές είπε: «Υπήρχε μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει με τον Ερέρα, αλλά όπως καταλαβαίνετε, παγώνει. Τώρα θα περιμένουμε τον νέο προπονητή κι ανάλογα θα προχωρήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ