Αυτός είναι ο Τοροσίδης, μπροστάρης στα αποδυτήρια και στο γήπεδο

Αυτός είναι ο Τοροσίδης, μπροστάρης στα αποδυτήρια και στο γήπεδο

Η επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι ήταν σωστή απόφαση. Διαβάστε για την ηγετική του «Τόρο» τοποθέτηση στο Ρέντη, για την ατάκα που «πόρωσε» την ομάδα και τι έλεγαν οι νέοι στην ομάδα του λιμανιού για τον αρχηγό της Εθνικής.

Ο Ολυμπιακός πήρε το καλοκαίρι την απόφαση να προχωρήσει στην απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη και ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας επέστρεψε στην ομάδα του λιμανιού. Το ήθελε πολύ και ο ίδιος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είχε απαντήσει αρνητικά σε προτάσεις άλλων ομάδων.

Ήθελε μόνο Ολυμπιακό και το απέδειξε. Λίγους μήνες μετά την επιστροφή του «Τόρο» στον Πειραιά, αποδεικνύεται ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια πολύ σωστή κίνηση κι αυτό άλλωστε φαίνεται σε κάθε παιχνίδι που περνάει.

Ο Τοροσίδης προσφέρει σημαντικά πράγματα στους πειραιώτες είτε αγωνίζεται σε όλο το ματς είτε για πέντε – δέκα λεπτά. Το είδαμε αυτό στο εκτός έδρας ματς με τη Ντούντελανζ όπου πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Το είδαμε και στο ματς με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Επίσης στο Κλεάνθης Βικελίδης πέρασε σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά για να βοηθήσει με την εμπειρία του. Στην Πάτρα σκόραρε εναντίον της Παναχαϊκής το πρώτο γκολ των πειραιωτών και όλα δείχνουν ότι θα είναι στην βασική εντεκάδα της ομάδας του και εναντίον της Ντούντελανζ το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ο πολυδιάστατος ρόλος του «Τόρο» στην ομάδα του Πειραιά, κάτι που μάλιστα φάνηκε πολύ στην συζήτηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Μαρτίνς και οι παίκτες του στο Ρέντη. Μίλησε στους ερυθρόλευκους ο Πορτογάλος, όπως διαβάσατε από to10.gr και ο Μαρτίνς ζήτησε στην συνέχεια να πάρουν θέση οι παίκτες.

Ο Τοροσίδης ήταν αυτός που μίλησε πρώτος. Ήταν αυτός που έκανε την αρχηγική παρέμβαση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Και ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη που πέτυχαν οι πειραιώτες στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Δεν το λέμε εμείς. Οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έλεγαν (και ειδικότερα οι νέοι) πόσο πολύ μέτρησαν στην ψυχολογία τους, τα λόγια του Τοροσίδη. «Είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων, αλλά ποτέ μην ξεχνάτε ότι είμαστε ο Ολυμπιακός κι αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία. Μια γροθιά, όλοι μαζί για να πάμε μπροστά» είπε στους συμπαίκτες του ο πολύπειρος αμυντικός των ερυθρόλευκων.

Και ήταν λόγια που είχαν ανάγκη ν’ ακούσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού πηγαίνοντας για την «μάχη» στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη. Αυτός είναι ο Τοροσίδης, μπροστάρης και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Ο παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του λιμανιού κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι συμπαίκτες του.

Αρκεί να σταθεί κάποιος στα όσα έλεγαν χθες οι ερυθρόλευκοι στο Ρέντη, για την ψυχολογία με την οποία πήγαν στο Βικελίδης. Κι όλοι συμφωνούσαν πως τα όσα είπε ο «Τόρο» την Παρασκευή, «πόρωσαν» όλη την ομάδα για τη νίκη. Κι αυτό φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός αλλά και με τον τρόπο που πάλεψαν οι ερυθρόλευκοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αυτός είναι ο ηγέτης Βασίλης Τοροσίδης και είναι σίγουρο πως τέτοιες κινήσεις στ’ αποδυτήρια μιας ομάδας, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Κι αυτό το γνωρίζει καλά ο «Τόρο». Γι’ αυτό άλλωστε και βγήκε μπροστά πριν από μια πολύ μεγάλη «μάχη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ