Βαρέλα – Κρέσπο: «Κλέφτες», σκόρερ και στυλοβάτες

Βαρέλα – Κρέσπο: «Κλέφτες», σκόρερ και στυλοβάτες

Το αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ, Κρέσπο-Βαρέλα, είναι από τα καλύτερα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτά λένε τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής σ' αυτές τις 9 αγωνιστικές της Super League.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας δεν οφείλεται αποκλειστικά στην επιθετική γραμμή της ομάδας, εκεί όπου υπάρχει ο «killer» Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Είναι μια συνολική προσπάθεια που ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και καταλήγει στον ποδοσφαιριστή που θα μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ. Αυτό που έχει ο Δικέφαλος τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχε τα προηγούμενα, πλην της εποχής Σάντος, είναι η σταθερότητα που δείχνει η αμυντική του γραμμή. Η τετράδα πίσω, συν της παρουσία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη έχει δώσει πολλούς βαθμούς στους Ασπρόμαυρους εντός, αλλά και εκτός συνόρων.

Οι στυλοβάτες της άμυνας του Δικεφάλου και με βάση τα στατιστικά τους στοιχεία είναι οι Βαρέλα και Κρέσπο. Οι δύο κεντρικοί μπακ του ΠΑΟΚ συνεργάζονται αρμονικά με τον έναν να συμπληρώνει τον άλλο. Ο Βαρέλα, μετράει σε 16 εμφανίσεις (Ελλάδα και Ευρώπη) 1 γκολ, 1 ασίστ, 34 κλεψίματα και 29 επεμβάσεις. Αν θέλουμε να επικεντρωθούμε μόνοσ στο πρωτάθλημα της Super League, έχει 15 κλεψίματα και 13 κοψίματα επιθέσεων του αντιπάλου.

Από την πλευρά του Άνχελ Κρέσπο, ο Ισπανός έχει περισσότερες εμφανίσεις με την Ασπρόμαυρη φανέλα 18. Έχει σημειώσει ένα γκολ αυτό στο Περιστέρι, ενώ μετράει 36 κλεψίματα και 38 επεμβάσεις. Στο πρωτάθλημα έχει στο ενεργητικό του 20 κλεψίματα και 24 επεμβάσεις σε αντίπαλες επιθέσεις.

Από την στιγμή που το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο είναι το καλύτερο, φαίνεται σ’ αυτές τις αγωνιστικές ότι πολύ δύσκολα κάποιος προερχόμενος από τον πάγκο (Χατσερίντι-Μαλεζάς) θα μπει ανάμεσα τους για να το διακόψει. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ουκρανός αμυντικός, τα περισσότερα παιχνίδια, τα είδε από τον πάγκο, ενώ τώρα από τις εξέδρες και ετοιμάζεται τον Γενάρη, όπως όλα δείχνουν, να επιστρέψει στο Κίεβο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ