Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το Survivor ενός ντέρμπι

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το Survivor ενός ντέρμπι

Ένα χρόνο μετά τον αγώνα της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι δύο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλαγμένες κατά... 74%, καθώς οι επιζήσαντες του αγώνα της 28ης Οκτωβρίου του 2017, δεν συμπληρώνουν ούτε... 11άδα.

Η ώρα για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην Ελλάδα ζυγώνει , καθώς την ερχόμενη Κυριακή, ο Ολυμπιακός υποδέχεται  τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τη 10η αγωνιστική της Super League. Στην πρώτη τους φετινή κόντρα, αμφότερες οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για το ντέρμπι, έχοντας ως «προίκα» από την προηγούμενη αγωνιστική δύο πολύ καλά -για τον καθένα ξεχωριστά- αποτελέσματα.

Από την μία, ο γηπεδούχος την Κυριακή Ολυμπιακός, ήταν ο μοναδικός ουσιαστικά κερδισμένος της προηγούμενης αγωνιστικής, καθώς αφενός επικράτησε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, αυτή του Άρη με 1-0, αφετέρου, όλοι οι ανταγωνιστές του στο κυνήγι του πρωταθλήματος γκέλαραν.  Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ, ως τυπικά γηπεδούχους στο ΟΑΚΑ, ωστόσο η αγωνιστική ανωτερότητα του απέναντι στην Ένωση, αλλά και το χειροκρότημα-στήριξη του κόσμου στο τέλος, είναι δύο στοιχεία τα οποία  κάνουν το τριφύλλι να χαμογελά.

Πέραν των αγωνιστικών πεπραγμένων των δύο αιωνίων και με αφορμή τον μεταξύ τους αγώνα την Κυριακή, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως ήταν οι δύο ομάδες 1 χρόνο πριν όταν και τέθηκαν αντιμέτωπες στην Λεωφόρο, σε σχέση με τώρα. Και αυτό γιατί, μπορεί το κίνητρο των δύο  να είναι εξίσου υψηλό, ωστόσο οι παίκτες εκείνου του αγώνα της 28ης Οκτωβρίου του 2017, σε σχέση με αυτούς που θα αγωνιστούν την Κυριακή θα είναι τελείως διαφορετικοί.

Αρκετά διαφορετικοί, καθώς από τους 28 που αγωνίστηκαν και για τις δύο ομάδες συνολικά, μόνο οι 8 αναμένεται να παίξουν στο ερχόμενο παιχνίδι.

Πρόκειται για τους Κούτρη, Ελαμπντελαουί, Σισέ και Φορτούνη από πλευράς Ολυμπιακού και τους Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη και Μουνιέ για τον Παναθηναϊκό. Από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν τότε, μόνο αυτοί οι οκτώ έχουν παραμείνει στα δύο στρατόπεδα, 1 χρόνο μετά το παιχνίδι στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Για του λόγου του αληθές, αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων σε εκείνο τον αγώνα.

Ολυμπιακός: Προτό, Κούτρης, Σισέ, Ένγκελς, Ελαμπντελαουί, Οφόε, Ρομαό, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Πάρντο, Εμενίκε. Αλλαγές: Ζιλέ, Καρσελά, Ανσαριφάρντ

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Σιλά, Κουρμπέλης, Λουντ, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς.  Αλλαγές: Κουτρουμπής, Μουνιέ, Καμπέσας

Φυσικά, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Ανδρούτσου και Πάρντο, ωστόσο αμφότεροι δεν υπολογίζονται στους ερυθρόλευκους φέτος, ενώ οι Διούδης, Ινσούα και Γιόχανσον του Παναθηναϊκού, δεν αγωνίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.

Πέραν των παικτών των δύο ομάδων, αλλαγή υπάρχει και στη θέση του προπονητή. Στη θέση του Τάκη Λεμονή, με αρκετές ενδιάμεσες αλλαγές, βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό, ενώ την θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη, έχει πάρει ο Γιώργος Δώνης. Κάτι που σημαίνει πως 375 μέρες μετά τον περσινό αγώνα, οι δύο ομάδες θα είναι διαφορετικές κατά 74%!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λοιπόν, για πρώτη φορά φέτος, σε ένα παιχνίδι άκρως κομβικό και για τους δύο, για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Ολυμπιακός, δεν σκέφτεται τίποτα πέραν της νίκης, προκειμένου να συνεχίσει την αντεπίθεση του και να εκθρονίσει τον ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση, ο δε Παναθηναϊκός, θέλει να αποδείξει ότι η εκπληκτική φετινή του πορεία δεν οφείλεται (μόνο) στο βατό πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, αλλά στις δυνατότητες και την δυναμική της νεανικής αυτής ομάδας, που έχει χτίσει ο Γιώργος Δώνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ