Ερέρα: «Γιατί έφυγα από τον Άρη»

Ερέρα: «Γιατί έφυγα από τον Άρη»

Η πρώτη συνέντευξη του Ισπανού σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του με αναγωγές, αιχμές και ύμνους για Ματέο Γκαρσία.

Ο Πάκο Ερέρα, μίλησε σε ραδιόφωνο που εδρεύει στα Κανάρια Νησιά μια ημέρα μετά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία του Άρη, για τους λόγους της απομάκρυνσής του από την ομάδα, την εμπειρία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο και την συνομιλία του με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην Ελλάδα, τον οποίο είχε παίκτη πριν χρόνια στην Θέλτα. O Καταλανός τεχνικός χρησιμοποίησε αναγωγές και παραδείγματα που -ενδεχομένως και με δόση υπερβολής για να αναδείξει τη δουλειά του- ατυχώς συνιστούν και μια ασέβεια από πλευράς του έναντι του κλαμπ, του κόσμου αλλά και της ίδιας του της ικανότητας να εργαστεί σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποχώρησή του από τον Άρη: «Ελπίζω να είναι καλή μέρα. Για μένα είναι μέρα ξεκούρασης. Μακράς ξεκούρασης κι αυτό το εκλαμβάνω κωμικά. Τους είπα ότι για μένα δεν εξαρτιόταν από το αποτέλεσμα, αλλά από την γενικότερη αίσθηση. Τους το είπα πριν το ματς. Για μένα ήταν πολύπλοκη η προσαρμογή σε κάποια πράγματα. Ήταν σαν η Λεγκανές να έπαιζε κόντρα σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα κι Ατλέτικο και ήταν δύσκολο να κερδίσεις κάποιους από αυτά τα ματς. Με τον Άρη παίξαμε κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Χάσαμε, αλλά στα δύο από τα τρία παιχνίδια είχαμε κακή τύχη. Τους παίξαμε στα ίσα. Όλες οι άλλες ομάδες παίζουν κόντρα στους μεγάλους όλοι πίσω, όλοι άμυνα. Εμείς παίξαμε μπροστά, επιθετικά. Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια. Όλος ο κόσμος το εκτίμησε αυτό. Κόντρα στους μεγάλους όμως δεν είμαστε επαρκείς. Είμαστε μικρότερη ομάδα».

Για τα οικονομικά: «Εγώ δεν ήμουν εδώ για τα χρήματα. Δεν έψαχνα τα λεφτά. Δεν με νοιάζει. Ήθελα μια ξεχωριστή εμπειρία, ήθελα να δω άλλα πράγματα, προέκυψε ο Άρης και ήθελα να το κάνω. Δεν μπορώ να παραπονεθώ, το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να προσπαθήσω να βρω μια λύση και τελικά επέστρεψα σπίτι. Υπήρχαν και καλά πράγματα όπως το ότι είχα τη χαρά να δουλέψω με τον Ματέο Γκαρσία. Από τη στιγμή που ήρθε, προόδευσε όλες τις μέρες. Είναι ικανοποίηση να βλέπεις πως μεγαλώνουν οι νεαροί. Το ίδιο μου συνέβη με τον Ματέο. Είναι φανταστικό παιδί από όλες τις απόψεις. Η Λας Πάλμας έχει ένα φανταστικό παιδί για το μέλλον. Θα βελτιωθεί κι άλλο και δεν το βλέπω απίθανο μία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας να προσπαθήσει να τον αγοράσει. Τα πράγματα που έχει κάνει εδώ στον Άρη είναι πολύ διαφορετικά».

Για το τι είπε με τη διοίκηση του Άρη: «Τους είπα τι σκέφτομαι. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Τους είπα ότι δεν είμαι χαρούμενος, ότι εγώ θέλω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα εμφανιζόταν και ένα άλλο πρόβλημα, δύσκολο για έναν προπονητή να το λύσει. Μικρά πραγματάκια στα οποία δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες, δεν χρειάζεται. Ήμουν χαρούμενος με το παιχνίδι της ομάδας, που είναι σημαντικό γιατί ένας προπονητής δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο τους τρεις πόντους της νίκης. Θα πρέπει να χαίρεται βλέποντας την ομάδα του. Αν το χαίρεται εκείνος το χαίρονται και οι οπαδοί. Οι οπαδοί δεν ήθελαν να φύγουν. Είναι φανταστικός ο κόσμος. Είναι πολύ θερμοί, δεν σταματούν ποτέ να βοηθούν την ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που θα πάρω μαζί μου».

Για το αν τελικά ήταν καλή ή κακή εμπειρία: «Στο τέλος η εμπειρία πάντα είναι καλή. Από όλες τις καταστάσεις κάτι παίρνεις και κάτι μαθαίνεις. Και από τα αρνητικά επίσης μαθαίνεις. Φυσικά πάντα υπάρχει και ένα κομμάτι που θες να πετάξεις. Υπήρχαν μικρά πράγματα που δεν ήταν καλά, αλλά έμαθα από αυτά. Το καλό που παίρνω μαζί μου είναι η ομάδα μου που έβλεπα να παίζει. Στη Θέλτα για παράδειγμα είχα έναν Έλληνα τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ήρθε να με δει, ήμασταν δύο μέρες μαζί και μετά από τα πρώτα ματς μου έλεγε: «Μίστερ δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο όπως ο Άρης εδώ». Θεωρώ ότι υπερέβαλλε λίγο γιατί αυτές οι τρεις ομάδες, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλές ομάδες. Για μένα είναι μια ικανοποίηση που μια μικρή ομάδα όπως ο Άρης που ήταν τέσσερα χρόνια στη Γ’ και Β’ εθνική, ο κόσμος το εκτίμησε έτσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ