Στοπ Παναθηναϊκού σε Φορτούνη, Ποντένσε, στημένες φάσεις

Στοπ Παναθηναϊκού σε Φορτούνη, Ποντένσε, στημένες φάσεις

Που θα επιχειρήσει να βάλει φράγματα ο Γιώργος Δώνης, ώστε να φύγει ο Παναθηναϊκός με το αήττητο από το Φάληρο.

Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μπορεί να κριθεί πλέον από αμέτρητους παράγοντες. Έτσι, όπως εξελίσσεται το άθλημα, το ντέρμπι με έναν απλό αγώνα δεν διαφέρουν. Πολλές φορές όποια κι αν είναι η διαφορά στα χαρτιά, βλέπουμε τον πιο δυνατό να ζορίζεται.

Απλώς στα ντέρμπι υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες. Περιμένεις από τους ηγέτες σου, τα αστέρια σου να σε πάρουν από το χέρι. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη μάχη των αιωνίων της Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει στο Φάληρο, γνωρίζοντας ότι όλα μπορεί να κριθούν από την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο Γιώργος Δώνης ξέρει ότι οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα, έχουν αρκετούς επικίνδυνους παίκτες και φυσικά οι δικοί του θα πρέπει να είναι 100% αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο και στον ρόλο που θα τους ανατεθεί.

Πάντα, όμως, σε μία μάχη κοιτάς να περιορίσεις πρώτα τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Για να αυξήσεις τις δικές σου πιθανότητες νίκης. Αν εγκλωβίσεις τους «αξιωματικούς» μετά μπορεί να επέλθει η αναταραχή, τα χάος στους υπόλοιπους. Ο Δώνης έχει πλάνο για να περιορίσει συνολικά τον Ολυμπιακό, αλλά πρωτίστως στέκεται στους Φορτούνη, Ποντένσε. Τα δύο πιο σημαντικά επιθετικά γρανάζια των Πειραιωτών.

Ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν περίμενε να δει τα δύο γκολ του Φορτούνη κόντρα στην Ντουντελάνζ, για να διαπιστώσει ότι ο διεθνής μέσος είναι σε καλή κατάσταση. Φέτος ο Φορτούνης έχει κάνει καλό ξεκίνημα και σαφώς διαθέτει ποιότητα. Ο Δώνης έχει επεξεργαστεί σχέδιο για να τον σταματήσει. Αν αυτό περιλαμβάνει αλλαγή συστήματος σε 4-3-3, δεν είναι ξεκάθαρο. Σίγουρα, ωστόσο, είναι ο πρώτος «αξιωματικός» του Ολυμπιακού που θα επιδιώξει να εξολοθρεύσει.

Ο Ποντένσε είναι ο δεύτερος. Όχι ότι ο Χριστοδουλόπουλος (εφόσον ξεκινήσει) δεν είναι επικίνδυνος. Απλώς η τεχνική και η ταχύτητα του βραχύσωμου ακραίου επιθετικού μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Είτε σε οργανωμένη άμυνα, είτε στο επιθετικό transition του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να δούμε, όπως και με την ΑΕΚ σχήμα με τρεις στην άμυνα, όπου δεξί στόπερ θα είναι ο Κουλιμπαλί και χαφ ο Γιόχανσον, προκειμένου να περιοριστεί ο Πορτογάλος.

Εκτός απ’ αυτούς τους δύο ταλαντούχους παίκτες, όμως, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δίνει μεγάλη σημασία και στις στημένες φάσεις. Οι ερυθρόλευκοι είναι δυνατοί σ’ αυτό το κομμάτι, έχουν ποδοσφαιριστές και με καλές εκτελέσεις και με καλές τοποθετήσεις. Ο Παναθηναϊκός παίζει ζώνη στις στημένες φάσεις και ο Δώνης με τους συνεργάτες του, έχουν ήδη μελετήσει σ’ αυτό το κομμάτι τον Ολυμπιακού, προκειμένου να εκμηδενίσουν τους κινδύνους για τον Διούδη, απ’ αυτό το κομμάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ