Αργύρης Καμπετσής: Το βέλγικο ενδιαφέρον και το όνειρο που θα ζήσει από την ανάποδη

Αργύρης Καμπετσής: Το βέλγικο ενδιαφέρον και το όνειρο που θα ζήσει από την ανάποδη

Η ...πέραση που φαίνεται να έχει ο Αργύρης Καμπετσής στο Βέλγιο, το ερυθρόλευκο παρελθόν και το πράσινο παρόν και μέλλον.

Η εκπληκτική και συνάμα απρόσμενη πορεία του Παναθηναϊκού φέτος είναι λογικό με την πάροδο του χρόνου να περνάει εκτός ελληνικών συνόρων. Οι πιτσιρικάδες της ομάδας ξεχωρίζουν στη φετινή Super League και τα πρώτα φλερτ με ξένους συλλόγους δεν θα αργήσουν να έρθουν. Αν δεν έχουν έρθει ήδη.

Και λέμε «αν δεν έχουν έρθει ήδη», διότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας εκ των νεαρών ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού, ο Αργύρης Καμπετσής, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης, η οποία καλοβλέπει την περίπτωση του.

Τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής του Καμπετσή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού άλλωστε, είναι αρκετά ώστε να σχηματίσει μια αρκετά ολοκληρωμένα εικόνα για εκείνον η βέλγικη ομάδα.

Και αυτό γιατί ο 19χρονος επιθετικός έχει ενεργό ρόλο στα πλάνα του Γιώργου Δώνη, έχοντας αγωνιστεί στα 8 από τα 10 συνολικά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα φέτος, είτε ξεκινώντας βασικός, είτε περνώντας ως αλλαγή.

Στην πράσινη ΠΑΕ δεν έχει γίνει κάποια πρόταση (ακόμα), επίσημη ή μη, ωστόσο έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των ανθρώπων της Σταντάρ με τον μάνατζερ του παίκτη, προκειμένου να μάθουν το ύψος της ρήτρας αποδέσμευσης του παίκτη. Αυτή κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό το οποίο σίγουρο δεν είναι απαγορευτικό για τους Βέλγους.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά της, έκανα ξεκάθαρο το ότι δεν πωλείται κανένας από το υπάρχον ρόστερ, αφενός λόγω του ότι δεν θέλει να χαλάσει την ομοιομορφία της ομάδας, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο, αφετέρου διότι δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα έρθουν στα ταμεία της, λόγω του περιορισμού των μεταγραφών που υπάρχει.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις (πάρα) πολλές οικονομικές υποχρεώσεις που συνεχίζει να έχει το τριφύλλι και την αδυναμία του να τις καλύψει. Οποιαδήποτε χρηματική εισροή υπάρχει στην ομάδα, φεύγει την «επόμενη μέρα», καθώς τα μέτωπα στα οποία οποία χρωστάει ο Παναθηναϊκός είναι πολλά. Μπορεί αγωνιστικά η ομάδα να τα πηγαίνει περίφημα, οι οικονομικές ισορροπίες ωστόσο, παραμένουν εύθραυστες, την ίδια ώρα που το τοπίο στην υπόθεση Παϊρότζ παραμένει θολό.

Εάν λοιπόν, φτάσει στα γραφεία της ομάδας μια καλή πρόταση, εν προκειμένω για τον Καμπετσή, δεν είναι απίθανο να μπει σε σκέψεις.

Παράλληλα, ο Αργύρης Καμπετσής ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Εκεί, όπου έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, «ανδρώθηκε» ως παίκτης και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε, όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Καμπετσής που άλλοτε «σκότωνε» τον Παναθηναϊκό, ως παίκτης της Κ20 του Ολυμπιακού, τώρα καλείται να κάνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου να πληγώσει την πρώην ομάδα του.

Οι δρόμοι τους δεν χώρισαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο 18χρονος τότε επιθετικός δεν ικανοποιήθηκε από την προσφορά την ερυθρόλευκων για επαγγελματικό συμβόλαιο και απάντησε αρνητικά. «Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ με την φανέλα του Ολυμπιακού σε ένα γεμάτο Στάδιο Καραισκάκη», είχε δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά, ωστόσο την 1 Ιουλίου του 2017, επέλεξε να κάνει το άλμα για το εξωτερικό και να… περπατήσει στο χαλί που του έστρωσε η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ένα χρόνο μετά, ως παίκτης του Παναθηναικού πλέον, το αγωνιστικό του κίνητρο στον αυριανό αγώνα ξεπερνάει τα πλαίσια της ομάδας του και πηγαίνει σε προσωπικό επίπεδο. Ο Αργύρης Καμπετσής στο ντέρμπι της Κυριακής, θέλει να (απο)δείξει στον Ολυμπιακό, ότι πέρσι έπρεπε να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει και να μην τον αφήσει να φύγει. Θέλει να δείξει στους Πειραιώτες ότι έκαναν λάθος όταν δεν μπορούσαν να του εγγυηθούν χρόνο συμμετοχής.

Και αυτό το προσωπικό στοίχημα του 19χρονου, μόνο προς όφελος του Παναθηναϊκού μπορεί να δουλέψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ