Παναθηναϊκός: Με Γιόχανσον, Μαυρομμάτη, αλλά αμφίβολους…

Παναθηναϊκός: Με Γιόχανσον, Μαυρομμάτη, αλλά αμφίβολους…

Ο Σουηδός μπακ χαφ κι ο Έλληνας στόπερ κλήθηκαν στην αποστολή, αλλά ο πρώτος αποχώρησε πριν το τέλος της προπόνησης και συνεχίζει να θεωρείται αμφίβολος… Συνταγή αλά ΑΕΚ που ετοιμάζει ο Δώνης. Πιθανότητες και για Κάτσε, Μουνιέ. Ζημιά ο Σέχου.

Ο Ματίας Γιόχανσον και ο Φάνης Μαυρομμάτης κλήθηκαν από τον Γιώργο Δώνη στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά συνεχίζουν να θεωρούνται αμφίβολοι… Ειδικά ο Σουηδός δεξιός μπακ χαφ.

Ο Γιόχανσον πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά αποχώρησε λίγο πριν ολοκληρωθεί. Στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν να τον θεωρούν αμφίβολο, όμως, για να τον πάρει ο έμπειρος τεχνικός στην αποστολή σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Θα τον περιμένει, βέβαια, μέχρι και σήμερα τα μεσημέρι. Θα κάνει λογικά θεραπεία το πρωί και έπειτα από συνεννόηση με τον προπονητή του και το ιτατρκό τιμ θα αποφασιστεί αν θα παίξει.

Στην αποστολή, που αποτελείται από 21 παίκτες είναι και ο Μαυρομμάτης αν και είχε την Παρασκευή πόνους στο καλάμι και στα δύο πόδια. Ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού ετοιμάζει συνταγή αλά ΑΕΚ στο ματς του Φαλήρου. Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι να παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 3-4-2-1.

Ο Κολοβέτσιος, ο οποίος δεν έπαιξε με την Ένωση, θα είναι στο κέντρο της αμυντικής τριάδας, ο Μαυρομμάτης αριστερό και ο Κουλιμπαλί δεξί. Αν δεν ξεκινήσει, ο Μαυρομμάτης, τότε τη θέση του θα πάρει ο Πούγγουρας. Αν είναι καλά και ξεκινήσει ο Γιόχανσον θα έχει ρόλο δεξιού μπακ χαφ. Αν δεν παίξει, τότε θα πάει ο Κουλιμπαλί στη θέση του και θα ξεκινήσει ο Πούγγουρας στην άμυνα.

Σε περίπτωση που λείψει και ο Μαυρομμάτης και ο Γιόχανσον, τότε ο Κουλιμπαλί θα είναι δεξί μπακ χαφ και η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, Οικονόμου. Ο Ινσούα θα παίξει αριστερά και ο σίγουρος για μία θέση στα χαφ είναι ο Κουρμπέλης.

Ο Χρήστος Δώνης είναι το φαβορί, αλλά δεν αποκλείεται να προτιμηθεί τελικά ο Κάτσε, ο οποίος είναι πιο ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής. Έχει περισσότερα τρεξίματα, είναι καλύτερος ανασταλτικά, έχει εκτελέσεις στημένων, μακρινό σουτ, αλλά υστερεί στο να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Μακέντα, παράλληλα, θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και σίγουρα το ένα στήριγμα θα είναι ο Μπουζούκης. Ο Χατζηγιοβάνης έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι το δεύτερο, ωστόσο και στη δική του περίπτωση τη θέση διεκδικεί ο έμπειρος Μουνιέ, ο οποίος να θυμίσουμε ότι πέρσι είχε σκοράρει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με πέναλτι.

Ο Χατζηγιοβάνης πρεσάρει καλύτερα, είναι γρήγορος, όμως, το τελευταίο διάστημα δείχνει να μην έχει ενέργεια. Πολύ λιγότερες πιθανότητες έχει να ξεκινήσει ο Χατζηθεοδωρίδης, διότι θα είναι ένα ιδιαίτερα αμυντικογενές ρόστερ. Ο τελευταίος έχει ελπίδες αν επιλεγεί το 4-2-3-1 ή το 4-3-3, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Δώνης θα καταλήξει σε διάταξη με τρεις στην άμυνα. Στο τέρμα φυσικά θα βρίσκεται ο Διούδης.

Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Δώνης για το ντέρμπι. Διούδης, Κότσαρης, Οικονόμου, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Γιόχανσον, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Στάικος, Τζανδάρης, Δώνης, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Καμπετσής, Μουνιέ, Εμμανουηλίδης.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», πλην του Μαυρομμάτη, δεν θα βρεθεί φυσικά ο Άλτμαν, αλλά και οι Βέργος, Παντελάκης. Οι δύο ποδοσφαιριστές, όπως έχουμε αναφέρει, είναι αρκετά πίσω στον συναγωνισμό με τους συμπαίκτες τους σε επίθεση και άμυνα, αντίστοιχα.

Ζημιά ο Σέχου
Ο ταλαντούχος επιθετικός Χρήστος Σέχου στάθηκε άτυχος. Ο 19χρονος φορ υποβάλλεται σε φυσικοθεραπευτική αγωγή για σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών. Όπως ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός «η μαγνητική τομογραφία στην περιοχή έδειξε οστικό οίδημα της ηβικής σύμφησης. Η πορεία της αποθεραπείας του θα αξιολογείται συνεχώς, ενώ η πρώτη εκτίμηση είναι για αποχή από τις προπονήσεις για 5-6 εβδομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ