Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1

Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της φορμαρισμένης Ξάνθης με 1-0, χάρη σε γκολ του Γιώργου Μασούρα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα της Θράκης.

Ο Πανιώνιος πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της πολύ φορμαρισμένης Ξάνθης με 1-0, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να εκμεταλλεύεται την πολύ καλή απόδοση που είχε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι κυανέρυθροι κατάφεραν να πετύχουν μια μεγάλη νίκη έχοντας ηγέτη και σκόρερ τον Γιώργο Μασούρα, καθώς ο 24χρονος μεσοεπιθετικός απέδειξε και σε αυτό το ματς ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Ο Πανιώνιος στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ καλή δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, παρά την απουσία του αρχηγού τους, του Παναγιώτη Κόρμπου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε καλή επιθετική ανάπτυξη, βρήκε διαδρόμους προς την εστία της Ξάνθης και κατάφερε μάλιστα να δημιουργήσει σπουδαίες ευκαιρίες και να πετύχει ένα γκολ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των κυανέρυθρων ήταν ο Μασούρας, ο οποίος είχε δοκάρι στο 27’ και δύο ακόμα καλές ευκαιρίες αλλά πάνω απ’ όλα ήταν ο παίκτης που έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο στο 36’.

Οι Νεοσμυρνιώτες έβγαλαν ωραία κόντρα επίθεση και ο Μασούρας (μετά από πάσα του Τσιλουλή) έστειλε με ωραίο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει πάντως να σταθεί κάποιος στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, επισημαίνοντας πως ο Πανιώνιος θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αν ο Ζίφκοβιτς δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Ανέβηκε η Ξάνθη στο δεύτερο

Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική εικόνα, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν ένα καλό εικοσάλεπτο (45’- 65’). Η Ξάνθη πίεσε τον αντίπαλο της, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και είχε δύο καλές στιγμές αλλά η ομάδα της Θράκης δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Πανιώνιος άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και κατάφερε να πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη. Η Ξάνθη μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες πριν από το σημερινό παιχνίδι με τους κυανέρυθρους αλλά το σερί της ομάδας του Ράσταβατς πήρε τέλος μετά την σπουδαία νίκη του Πανιωνίου. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η ομάδα της Θράκης τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλμέιδα στο 78’.

Το «κλειδί»: Ο Πανιώνιος κατάφερε να «πληγώσει» την Ξάνθη με τις αντεπιθέσεις που έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο. Οι κυανέρυθροι βρήκαν ανοιχτό γήπεδο, χτύπησαν με κόντρες την άμυνα της Ξάνθης και σε μια από αυτές κατάφεραν να σκοράρουν.

Το10άρι: Ο σκόρερ του Πανιωνίου, Γιώργος Μασούρας έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου. Έκανε άνω κάτω την άμυνα της Ξάνθης και πέτυχε ένα ωραίο γκολ σε κόντρα επίθεση.

Στον πάγκο: Ο Αλμέιδα αποβλήθηκε αντικρίζοντας δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά (76’ και 78’) αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες στο φινάλε του αγώνα κι ενώ προσπαθούσε για την ισοφάριση.

Γιατί κόουτς; Ο Ράσταβατς σίγουρα θα περίμενε περισσότερα από τους επιθετικούς της ομάδας του στο σημερινό ματς, αν κρίνει κάποιος από την αποτελεσματικότητα που είχαν σε προηγούμενα παιχνίδια και ειδικότερα ο Γέντρισεκ.

Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1

Γκολ: 36 Μασούρας

Αποβολές: 78’ Αλμέιδα

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Σιλά (33’ Αλμέιδα), Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Κίκε (46’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Ντουρίτσκοβιτς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Πίρις, Μασούρας, Οικονομίδης (74’ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης (85’ Καμαρά), Ντουρμισάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ