Γιώργος Μασούρας: Το νέο «big thing» της Πλατείας

Γιώργος Μασούρας: Το νέο «big thing» της Πλατείας

Πέντε γκολ σε 12 συμμετοχές φέτος με τα Κυανέρυθρα και η πρώτη του κλήση στην Εθνική Ανδρών ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στον Γιώργο Μασούρα για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Την Παρασκευή (9/11) είδε το όνομά του στις κλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη για τα προσεχή παιχνίδια της Εθνικής στο Nations League. Το Σάββατο (10/11) σκόραρε για τον Πανιώνιο στα Πηγάδια χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στην Ξάνθη.  Πανηγύρισε μάλιστα προτάσσοντας στην κάμερα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν για τον τραυματία Παναγιώτη Κόρμπο αυτό το γκολ.

 Η Νέα Σμύρνη είναι το δεύτερο σπίτι του από το καλοκαίρι του 2014. Ο Γιώργος Μασούρας, περί ου ο λόγος, έχει εξελιχθεί χρόνο με το χρόνο στο επόμενο μεγάλο ταλέντο της… μεγάλης του Πανιωνίου σχολής. Με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2019, οι «μεγάλοι» της Superleague που εμπιστεύονται… κυανέρυθρα με κλειστά μάτια, τρίβουν τα χέρια τους!

Μεγάλωσε σε ένα ημιορεινό χωριό 12χλμ νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας. Εκεί ψιθύρισε τα πρώτα του λόγια στην μπάλα. Πριν καν ενηλικιωθεί, στα 16 του, άφησε την ήσυχη ζωή στην ύπαιθρο και την ασφάλεια της οικογένειάς του για να έρθει στην Αθήνα με στόχο ένα καλύτερο μέλλον. Η αγάπη του ήταν τα παιδαγωγικά και η καψούρα του το ποδόσφαιρο. Κατάφερε να τα συνδυάσει και τα δύο.

Aνοίγοντας μάλιστα την πόρτα του Πανεπιστημίου, εμφανίστηκε μπροστά του και η προοπτική του Ηλυσιακού. Φυσικά δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Οδήγησε την πρώτη του ομάδα από την Δ’ Εθνική στην Γ’, κι έπειτα κατηφόρισε νότια. Στη Νέα Σμύρνη είχαν ήδη ακούσει για έναν ταλαντούχο πιτσιρικά ύψους 1,84.  Ο Πανιώνιος βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση, που δεν του επέτρεπε να αποκτήσει φτασμένους ποδοσφαιριστές. Ήθελε ταλεντάκια, να δουλέψει και να επενδύσει πάνω τους. Άνθρωπος του περιβάλλοντος του Δημήτρη Ναλιτζή τον προτείνει, κι αυτός με τη σειρά του του τον οδήγησε στο κατώφλι των Κυανέρυθρων.

Το καλοκαίρι του 2014 πέφτουν οι υπογραφές σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στα 16 του αφήνει την Αθήνα. Την ίδια χρονιά παίζει μπάλα σε ερασιτεχνικό σύλλογο. Τρία χρόνια αργότερα υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιστορικό. Ντεμπουτάρει σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη (2-1). Ολοκληρώνει την πρώτη του σεζόν του στην Πλατεία με 20 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ένα γκολ, μια ασίστ. Εις αύριον τα σπουδαία. Ο ταλαντούχος εξτρέμ τη σεζόν 2015/2016 κερδίζει την εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη κι έχει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Το πείραμα είχε πετύχει. Το ρίσκο είχε βγει. Ήταν μάλιστα τόσο σίγουροι στην Πλατεία για την περαιτέρω εξέλιξή του, που τον Απρίλιο του 2016, ανακοίνωσαν την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το Καλοκαίρι του 2019. Στη δεύτερη σεζόν του στα Κυανέρυθρα μέτρησε 37 συμμετοχές και σκόραρε δύο τέρματα. Την τρίτη σεζόν (2016/2017)είχε και πάλι 37 συμμετοχές με έξι γκολ αυτή τη χρονιά.

Πέρυσι, πήρε χρόνο συμμετοχής σε 42 παιχνίδια, σκόραρε 8 τέρματα, μοίρασε μία ασίστ. Φέτος, σε μόλις 10 συμμετοχές στη Superelague έχει ήδη τέσσερα γκολ. Συνολικά έχει 12 συμμετοχές και 5 γκολ, αριθμοί που αποδεικνύουν ότι δεν θα δυσκολευτεί να κάνει ρεκόρ καριέρας. Δεν θα δυσκολευτεί και να βρει την επόμενη επαγγελματική του στέγη.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι κι εκείνος, ήδη, από την παρούσα σεζόν έχει «προίκα» πέντε γκολ σε 12 εμφανίσεις, την πρώτη του κλήση στην Εθνική ομάδα ανδρών (μέχρι τώρα είχε 8 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων) και εμπειρία τόση που φτιάχνει το όνομά του, τόσο που σίγουρα θα βρει θέση σε πολλές μεταγραφικές λίστες.

Διαχρονικά έξαλλου όλοι οι αποκαλούμενοι «μεγάλοι» του ελληνικού πρωταθλήματος ψωνίζουν από την αγορά της Νέας Σμύρνης. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διαλέγουν διαμάντια λίγο ή πολύ κατεργασμένα από τους κυανέρυθρους, και το ρίσκο τους αποδεικνύεται μικρό, κρίνοντας από την μετέπειτα πορεία των ποδοσφαιριστών. Τα παραδείγματα εξάλλου είναι δεκάδες…

Από θρυλικές μορφές που κόσμησαν τα ελληνικά γήπεδα κι έγιναν σημαία σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (με το διαβατήριο να καταγράφει το πέρασμα από την Πλατεία) όπως οι Νίκος Αναστόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, Θωμάς Μαύρος και Κώστας Νεστορίδης. Μέχρι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα των Ραφίκ Τζιμπούρ, Δημήτρη Σιόβα, Ανδρέα Σάμαρη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, Γιάννη Ανέστη,  Δημήτρη Χατζηισαΐα, Μανώλη Σιώπη, Σπύρο Ρισβάνη, Τάσο Μπακασέτα, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Βαγγέλη Οικονόμου. Ο Γιώργος Μασούρας ετοιμάζεται να συμπληρώσει τη μακρά λίστα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ