Λουτσέσκου : «Κύριος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο… ΠΑΟΚ»

Λουτσέσκου : «Κύριος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο… ΠΑΟΚ»

Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικέφαλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «...η ομάδα έπαιξε με πολύ ενέργεια, θέληση. Ηταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι από την μεριά μας».

 

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έμεινε ικανοποιημένος τόσο από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού με 2-1 όσο και από την απόδοση των παικτών του.

Στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τις καταστάσεις αυτές, είναι διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετική διοργάνωση, διαφορετική κατάσταση, τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης, διαφορετικοί παίκτες με διαφορετική εμπειρία μπροστά σου και δεν θα το συγκρίνω. Ήταν ένα παιχνίδι την Πέμπτη στο οποίο δεν μπορέσαμε να βρούμε τον τρόπο για να φτάσουμε προς την εστία του αντιπάλου ενώ ο αντίπαλος έφτασε δυο φορές και σκοράρε τρεις φορές!

Σήμερα, ήταν μια διαφορετική κατάσταση, παλέψαμε για τους τρεις βαθμούς, λαμβάνοντας και τα αποτελέσματα τα οποία υπήρχαν σε αυτή την αγωνιστική και πιστεύω ότι η ομάδα έπαιξε με πολύ ενέργεια, θέληση, θέλοντας να σκοράρουμε αρκετά νωρίτερα και να είχαμε το παιχνίδι νωρίτερα κερδισμένο. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε όμως νωρίς και μετά υπάρχει ο κίνδυνος να δεχτούμε πίεση. Στο τέλος μπορώ να πω ότι ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι από την μεριά μας. Η διαφορά τερμάτων θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη από την μεριά μας, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ένα γκολ, μια ενέργεια….».

Για τον Τσούμπα Ακπόμ που έπαιξε και σκόραρε είπε: «Ο Ακπόμ δεν είχε προσαρμοστεί απόλυτα, δεν είχε την εξέλιξη δηλαδή που θα θέλαμε από την μεριά του. Μιλώντας για την εξέλιξη του δεν μιλάμε για την ατομική του ποιότητα, αλλά να παίζει, να δουλεύει για την ομάδα, να αντιδράει για την ομάδα. Ξέρετε πολύ καλά ότι έχω αυτό την λογική, να προετοιμάζω τους παίκτες και όταν υπάρχει απόλυτη χημεία με τους υπόλοιπους τότε να μπορούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Για την αλλαγή του Μπίσεσβαρ και ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δυο επιθετικούς: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα, είναι μια επιλογή που μπορούμε να έχουμε κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες πίσω από τους επιθετικούς, έχουμε παίκτες που έχουν πολύ καλή κατανόηση του παιχνιδιού και ο Μπίσεσβαρ είναι ένας από αυτούς. Ελέγχουμε καλύτερα το κέντρο του γηπέδου, μπορούμε να ασκήσουμε πίεση και πιέζοντας τους έτσι, είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να έχουμε δεύτερο επιθετικό. Γιατί ξεκινώντας έτσι από την αρχή, υπάρχει ο κίνδυνος αν δεν σου βγει το ματς, να υπάρχει πολύ άμεσο παιχνίδι πηγαίνοντας από την μια μεριά στην άλλη και υπάρχει ρίσκο».

Για τους Μάτος – Βιεϊρίνια που δεν αγωνίστηκαν και αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει και χωρίς αυτούς: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Γιατί μου ρωτάτε κάτι τέτοιο; Έχουμε ένα σύνολο στο οποίο κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Ο Βιεϊρίνια είναι φανταστικό να τον έχουμε, ο Μάτος έχει την ποιότητα, αυτή την… τρέλα και μπορεί να φτάσει άμεσα σε οποιοδήποτε τελείωμα. Σήμερα είμαι χαρούμενος και για τον Κίτσιου, για το παιχνίδι που έκανε μετά το ματς του Κυπέλλου στο οποίο δεν ήταν κακός απλά είχε δυο λάθος αξιολογήσεις οι οποίες του κόστισαν. Πραγματικά ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία για να χρησιμοποιηθεί και ο Κίτσιου. Έχουμε ένα γκρουπ και ο καθένας έχει την ποιότητα του.

Ο Τόσκα, μπορεί επιθετικά να μην προσφέρει αυτά που προσφέρει ο Βιεϊρίνια, αλλά μας δίνει μία πολύ καλή ισορροπία στην άμυνα. Είναι πολύ καλός σε αυτό, από την ισορροπία ξεκινούν όλα. Εμείς οργανώνουμε τη στρατηγική μας, για να παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από κάθε παιχνίδι. Είδατε τι έπαθε σήμερα στην έδρα της η Μπαρτσελόνα… Δείτε τον Σάκχοφ σήμερα… Ενδεχομένως χθες, να μην περίμενε κι αυτός ότι θα ξεκινούσε σήμερα και ήταν καλός. Παίζουμε πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια και όλοι είναι σημαντικοί».

Για την βαθμολογία είπε: «Θα έλεγα, ότι ο κύριος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, είναι ο ΠΑΟΚ».

Για την κατάσταση του Κίτσιου: «Δέχθηκε ένα χτύπημα στο ημίχρονο και όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε να επιβαρύνεται. Δεν είναι κάτι σημαντικό…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ