Παρουσιάζεται η επιτροπή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Παρουσιάζεται η επιτροπή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Την Τετάρτη εκδήλωση για το Μουσείο της «Αγια-Σοφιάς»

Στην επίσημη παρουσίαση της επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού θα προχωρήσει την Τετάρτη η ΑΕΚ, ξεκινώντας έτσι τη δράση του μουσείου που θα στεγαστεί στο υπό κατασκευή γήπεδο της Ένωσης. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 11.30, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στο Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, «Αγία Σοφία», το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα ξεπερνάει τα όρια της ΑΕΚ με στόχο να αποτελέσει την «Κιβωτό της Ρωμιοσύνης», έναν «Τόπο Μνήμης», μια νοερή προέκταση των ελληνικών πατρίδων της Ανατολής.

Σε αυτό το Μουσείο θα προβάλλεται η διαχρονική παρουσία των Ελλήνων στη Μικρασία και τον Πόντο από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα. Τα εκατομμύρια των επισκεπτών του, κυρίως οι άνθρωποι της νέας γενιάς, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την ιστορία και τον πολιτισμό που έφεραν μαζί τους οι Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1922.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία αυτού του Μουσείου, που θα αποτελέσει το προσκύνημα στη μνήμη των προγόνων και ιδρυτών αυτής της ομάδας, αλλά και τον θεματοφύλακα της μνήμης των Αλησμόνητων Πατρίδων, θα ξεκινήσει από αυτή την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου οπότε και θα σηματοδοτηθεί η διαδικασία συλλογής των σπάνιων κειμηλίων και θησαυρών που θα αποτελέσουν εκθέματα στο Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Λιάνης ενώ στην επιτροπή θα συμμετάσχουν ονόματα-έκπληξη. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί μικρασιατικοί, ποντιακοί προσφυγικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι του πνεύματος, της τέχνης και του πολιτισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ