Στο χέρι του Παναθηναϊκού η παραμονή του Κάτσε

Στο χέρι του Παναθηναϊκού η παραμονή του Κάτσε

Ο Αλβανός διεθνής αμυντικός μέσος είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ, αλλά ουσιαστικά θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του «τριφυλλιού». Από την καλοκαιρινή… χαλάρωση, αρχίζει και βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό. Το μοναδικό επίτευγμα κόντρα στο Ολυμπιακό.

Ο Έργκους Κάτσε απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι διαθέτει τρομερή ποιότητα και ποδοσφαιρικό θράσος. Ένας ποδοσφαιριστής που ναι μεν, είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, το μέλλον του είναι στον Παναθηναϊκό.

Ο 25χρονος (γεννήθηκε στις 8/7/93) διεθνής Αλβανός αμυντικός χαφ, είναι η πρώτη ουσιαστικά μεταγραφή που έσπευσε να κλείσει ο Νίκος Νταμπίζας, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του Γιώργου Δώνη, ο οποίος τον είχε στον ΠΑΟΚ και ήταν αυτός που τον καθιέρωσε. Με τον 49χρονο τεχνικό, ο Κάτσε έκανε τις περισσότερες συμμετοχές σε μία σεζόν, σε όλες φυσικά τις διοργανώσεις. Μέτρησε συνολικά 41 ματς την περίοδο 2012-13.

Ρήτρα και ποσοστό

Ο περιορισμός στις μεταγραφές, επειδή δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει άδεια, πίεζε τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου. Ο Νταμπίζας έπρεπε να βιαστεί να κλείσει τον Κάτσε, να επεκτείνει ουσιαστικά τον δανεισμό, ο οποίος είχε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου. Ο Κάτσε είναι άνω των 23 ετών κι αν έμπαινε ο Ιούλιος χανόταν… Μετρούσε ως μεταγραφή και δεν θα είχε το δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να φέρει μετά τον Μακέντα.

Το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να τον αγοράσει, ούτε φυσικά να καλύψει όλο το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή κι έτσι αναγκάστηκε να τον αποκτήσει ξανά δανεικό, κόντρα στη φιλοσοφία του Νταμπίζα. Αλλά δεν γινόταν, όπως ήταν εκείνη την περίοδο η κατάσταση, να χαθεί ένας έμπειρος και ικανός παίκτης, που μάλιστα είχε εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει.

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από σκληρά παζάρια (μέχρι και η στάση του ΠΑΟ στη ψηφοφορία της Σούπερ Λίγκα για πρόεδρο αξιολογήθηκε) πήρε τον Κάτσε. Συμφώνησε να αναλάβει το μισό συμβόλαιο που είχε με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή τις 200.000 ευρώ από τις 350.000 ευρώ συν 50.000 μπόνους που προβλέπεται για την τρέχουσα σεζόν. Να σημειωθεί ότι ο Κάτσε με τον «Δικέφαλο» έχει συμβόλαιο έως το 2020. Η ρήτρα αγοράς του από τον ΠΑΟΚ , σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται κοντά στις 400.000 ευρώ. Υπάρχει επίσης μετέπειτα και ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 20%.

Χρήματα που δεν είναι υπερβολικά για έναν παίκτη με τις ικανότητες του Κάτσε. Και σε ηλικία 25 ετών. Σαφώς και με τα πολλά χρέη που έχει ο Παναθηναϊκός κι όσο δεν μπαίνει χρήμα κι από τον Πιεμπονγκσάντ, δεν είναι και το πιο απλό να δώσει λεφτά σε ομάδα ο Αλαφούζος, όμως, πλέον έχει αλλάξει στάση, προσπαθεί να ισορροπήσει τα πράγματα κι αν ο Κάτσε δείξει στη συνέχεια ποιος πραγματικά είναι, τότε όντως το μέλλον του θα είναι στο «τριφύλλι».

Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής, που ήρθε μωρό στην πατρίδα μας, μετράει ήδη 203 συμμετοχές με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Βικτόρια Πλζεν κι Επανομή (20 ματς δανεικός από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2011-12). Με την γκολάρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», μάλιστα, έφτασε τα δέκα στην καριέρα του, ενώ έχει και 16 ασίστ.

Επίτευγμα

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με γερά πνευμόνια. Τρέχει ασταμάτητα, κόβει, δημιουργεί, έχει εξαιρετικές εκτελέσεις στημένων και ενίοτε σημειώνει μερικά γκολ-αριστουργήματα, όπως αυτό στο Φάληρο. Έχει θράσος και δεν διστάζει να βγάλει τσαμπουκά. Στο ντέρμπι ήταν ο πρώτος που έδειξε στον Ποντένσε ότι ο Παναθηναϊκός θα ματώσει.

Από τους 14 που χρησιμοποιήθηκαν από τον Δώνη, ο Κάτσε έχει ένα τρομερό επίτευγμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν και παρέμεινε ο μοναδικός «πράσινος» με θετικό πρόσημο απέναντι στους ερυθρόλευκους, ενώ είναι αήττητος στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Ο Κάτσε έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό 12 φορές. Δέκα με τον ΠΑΟΚ και δύο με τον Παναθηναϊκό. Έχει τέσσερις νίκες, τρεις ήττες και πέντε ισοπαλίες με τη χθεσινή. Στον Πειραιά έχει παίξει τέσσερις φορές. Έχει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες! Μία φέτος, μία πέρσι (έπαιξε 65 λεπτά κι αντικαταστάθηκε από τον Ουζουνίδη) και ακόμα μία τη σεζόν 2012-13 (0-0) με προπονητή στον ΠΑΟΚ τότε τον Δώνη. Έχει και μία νίκη πάλι ως βασικός με τον ΠΑΟΚ (1-2 τη σεζόν 2014-15 με τον Αναστασιάδη στον πάγκο).

Ο Κάτσε, πάντως, (που έχει δύο μικρές κορούλες και έχει αλλάξει προς το καλύτερο όλη του η ζωή) φέτος δεν έχει δώσει ακόμα αυτά που μπορεί και περιμένει ο Δώνης. Στην πρεμιέρα με την Ξάνθη ο 49χρονος τεχνικός δεν τον πήρε καν στην αποστολή. Στις προπονήσεις ο ταλαντούχος μέσος δεν τραβούσε. Με τη Λαμία τη 2η αγωνιστική έμεινε στον πάγκο. Έκανε τελικά ντεμπούτο στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΛ 0-3 (16/9) και ξεχώρισε εκτός από την απόδοσή του και για την κίνησή του να παραχωρήσει την εκτέλεση του πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη για το 0-3.

Λόγω ενός μικροπροβλήματος μπήκε αλλαγή με τον Λεβαδειακό στις 23 Σεπτεμβρίου. Εκεί τραυματίστηκε πιο σοβαρά κι επέστρεψε τελικά ως αλλαγή στο ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του τον ΠΑΟΚ στις 29 Οκτωβρίου. Αλλαγή μπήκε και με την ΑΕΚ και ο Δώνης τελικά τον εμπιστεύτηκε στο πιο καυτό ματς. Και δικαιώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις τελικές όλες κι όλες –όπως στην Τούμπα- και τις δύο εξ αυτών τις είχε ο Κάτσε. Για το γκολ, ποίημα από την αρχή έως το τέλος δεν χρειάζονται λόγια. Ο τρόπος που την τσίμπησε και την έφερε μπροστά του στέλνοντας αδιάβαστο τον Μπουχαλάκη, είναι το μισό γκολ. Η κατάληξη είναι για σήμα αθλητικών εκπομπών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ