Ο 23ος Κότσαρης, ο «δάσκαλος» Μαλιαρίτσης και ο… Καρνέζης

Ο 23ος Κότσαρης, ο «δάσκαλος» Μαλιαρίτσης και ο… Καρνέζης

Η σπουδαία δουλειά του προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Μαλιαρίτση, η αξιοποίηση όλου του ρόστερ από τον Γιώργο Δώνη και το... παρασκήνιο πίσω από την επιλογή του αριθμού της φανέλας του Κότσαρη.

Η στιγμή του τραυματισμού του Σωκράτη Διούδη έφερε παγωμάρα σε όλους όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας σωριάστηκε στο έδαφος από το χτύπημα του Νάτχο και οι γύρω του τραβούσαν τα μαλλιά τους με την εικόνα που αντίκριζαν.

Σ’ εκείνη τη δύσκολη στιγμή για τον Διούδη, υπήρχε ένας άλλος τερματοφύλακας που έπρεπε να διαχειριστεί μια μάλλον… άχαρη κατάσταση. Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης όφειλε να πνίξει το άγχος και την αγωνία για τον συμπαίκτη του. Όφειλε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να βρει τη δύναμη και τη συγκέντρωση να κάνει ένα ντεμπούτο στο πρωτάθλημα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Έτσι διαμορφώνονταν εκείνη την ώρα.

Να μπει για να αντικαταστήσει τον Διούδη που έφευγε για το νοσοκομείο, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς έχει. Και ένα ντεμπούτο στο πιο δύσκολο γήπεδο της Ελλάδας, με τον κόσμο να… βράζει, το αποτέλεσμα στο 0-0 και τον Ολυμπιακό έτοιμο να πιέσει.

Ο Κότσαρης δεν «μάσησε». Έβαλε τα γάντια του, έκανε ένα γρήγορο ζέσταμα, μίλησε με τον Γιώργο Δώνη και φυσικά με τον Παναγιώτη Μαλιαρίτση. Τον προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει κάνει σπουδαία δουλειά και στον αγωνιστικό και στον ψυχολογικό τομέα. Ένας άνθρωπος που είναι σαν… πατέρας και παιδαγωγός γι’ αυτά τα παιδιά. Και με δουλειά η οποία έχει φέρει αποτελέσματα και μάλιστα άμεσα.

Ο Διούδης είναι από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, ο Κότσαρης μπήκε στο Καραϊσκάκη και αγωνίστηκε σαν να μη συμβαίνει… τίποτα. Στην πίεση του Ολυμπιακού ήταν εκεί. Στο φάουλ του Λάζαρου έκανε την επέμβαση του αγώνα, λίγο μετά το 1-1 κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό με νέα εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Πήρε άριστα στην απόδοσή του και έδειξε πως είναι ένα παιδί που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με αυτά που μας είχε δείξει στο πρόσφατο παρελθόν, με τελευταίο δείγμα τα φιλικά του καλοκαιριού. Άλλωστε και στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό που τον είχαμε δει είχε θετική παρουσία.

23ος για φέτος

Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης είναι ο 23ος παίκτης που χρησιμοποιεί στο φετινό πρωτάθλημα ο Γιώργος Δώνης. Ακόμα ένα δείγμα πως ο Δώνης προσπαθεί και καταφέρνει να πάρει ό,τι μπορεί απ’ όλους τους παίκτες και να εκμεταλλεύεται όλο το ρόστερ. Επιπλέον, όλοι οι παίκτες δείχνουν τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά έτοιμοι να μπουν και να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή. Και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να πιστωθεί στον Δώνη και στους συνεργάτες του.

Ίνδαλμα του ο Καρνέζης

Ο Κότσαρης έχει και ένα… παρασκήνιο που αφορά το νούμερο της φανέλας του. Δεν έχει διαλέξει τυχαία τον αριθμό 27 με τον οποίο αγωνίζεται. Το ίδιο νούμερο στην πλάτη φορούσε και ο Ορέστης Καρνέζης, όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Ένας τερματοφύλακας που αποτελεί πρότυπο για τον Κότσαρη. Γι’ αυτό και ήθελε να πάρει κι εκείνος το συγκεκριμένο νούμερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ