ΠΑΟΚ: Πρώτος και καλύτερος με… διαφορά!

ΠΑΟΚ: Πρώτος και καλύτερος με… διαφορά!

Το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο ΠΑΟΚ βάσει της βαθμολογίας είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα από τις άλλες 15. Στα πρώτα 900 (και κάτι) λεπτά ο Δικέφαλος έδειξε μέσα στο γήπεδο πως είναι πιο έτοιμος από ποτέ για να κατακτήσει τον τίτλο μετά από 34 χρόνια.

 

Αρχίζουμε από τα βασικά και δεν υπάρχει καλύτερο μέτρο σύγκρισης από το που ήταν ο ΠΑΟΚ μετά το τέλος της 10ης αγωνιστικής. Τότε ο Δικέφαλος σε 10 αγώνες είχε μαζέψει μόλις 15 βαθμούς, όντας πέντε βαθμούς πίσω απο την ΑΕΚ και από τον Ατρόμητο. Φέτος το… έργο είναι πολύ διαφορετικό και η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου από την πρώτη αγωνιστική είναι με το «μαχαίρι στα δόντια», γνωρίζοντας πως έχει ένα πρόγραμμα-βουνό με συνεχόμενα ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βίωσε την απογοήτευση του αποκλεισμού από την Μπενφίκα, ωστόσο είναι η αλήθεια πως εκματελλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός ότι ήταν η ομάδα με τις λιγότερες δυνατές αλλαγές. Ίδιος προπονητής, ίδια φιλοσοφία, ενισχυμένο ρόστερ σε σχέση με πέρσι και η ενδεκάδα… ολόιδια με πέρσι στην πλειονότητα των παιχνιδιών, την στιγμή που τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός εξακολουθούν να… ψάχνονται ακόμα και την 10η αγωνιστική.

Σε αυτούς τους 10 πρώτους αγώνες στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εννέα αντιπάλους και έφερε μια ισοπαλία στην έδρα της δεύτερης καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα, ακόμα και αν δεν είχε τέσσερα βασικά στελέχη της στην ενδεκάδα. Τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνουν οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου, δηλαδή;
Πήραν όλα τα ντέρμπι, με διαφορετικές συνθήκες το καθένα. Με ανατροπή στο Χαριλάου, με έξυπνο παιχνίδι και αποτελεσματικότητα με την ΑΕΚ, με ψυχή και τσαμπουκά στον Πειραιά. Ενώ πέρασαν από έδρες (Νέα Σμύρνη, Ηράκλειο) που οι άλλοι ανταγωνιστές για τον τίτλο, είτε «κόλλησαν», είτε χρειάστηκαν την διαιτητική εύνοια για να κερδίσουν.

Ο ΠΑΟΚ είναι κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, ακόμα και αν δεν έχει πιάσει τα επίπεδα της απόδοσης που είδαμε πέρσι. Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που στις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η βαθμολογία αντικατοπτρίζει τόσο καλά, τι έκανε η κάθε ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι εννέα βαθμοί διαφορά από την ΑΕΚ, οι έξι από τον Ολυμπιακό και οι δυο από τον Ατρόμητο, είναι απόλυτα δικαίη. Το πιο πιθανό σενάριο είναι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο Δικέφαλος να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την διαφορά του, αφού έχει ένα βατό πρόγραμμα με τρεις αναμετρήσεις εντός Τούμπας (Ξάνθη, Λάρισα και Γιάννενα) και δυο εκτός (Λαμία και Λιβαδειά).

Ο Δικέφαλος είναι πρώτος και καλύτερος, ακόμα και μετά από διαιτητικά «εγκλήματα» εις βάρος του. Το ακυρωθέν γκολ του Άκπομ στην Νέα Σμύρνη, το πέναλτι του Στρέζου στον Ζαμπά στο Ηράκλειο, το πέναλτι στο Περιστέρι που δεν δόθηκε στον Καντουρί και πολλά άλλα από τα… φυντάνια της ελληνικής διαιτησίας. Στα ντέρμπι που σφύριξαν οι ξένοι, έδειξαν ξεκάθαρα την διαφορά και αυτό το είδε όλη η Ελλάδα.
Από πλευράς προσώπων, αυτό που ξεχωρίζει σίγουρα είναι αυτό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος σέντερ φορ είναι ο παίκτης που έλειπε πολλά χρόνια από τους «ασπρόμαυρους» και πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ο πληρέστερος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος. Με κομβικά γκολ ο «Πρίγιο» είναι αυτός που ετοιμάζεται να οδηγήσει τον Δικέφαλο στην «Γη της Επαγγελίας».
Αυτό που έμεινε για τον ΠΑΟΚ είναι πλέον να ανεβάσει «στροφές» να κάνει το 5/5 μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και να αποκτήσει ακόμα περισσότερη ψυχολογία για τον δεύτερο γύρο, προκειμένου να γίνει πρωταθλήτης. Κάτι που έκανε και την περσινή σεζόν, αλλά οι Κομίνης και Σκουτέρης έδωσαν τον τίτλο στην ΑΕΚ. Φέτος όμως, έχουν γνώση οι φύλακες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ