Τα «ξέρατε ότι» της 12ης αγωνιστικής της Super League

Τα «ξέρατε ότι» της 12ης αγωνιστικής της Super League

Όλα τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων της 12ης αγωνιστικής της Superleague και όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τους... έξυπνους στην παρέα σας.

Είστε λάτρεις των στατιστικών του ποδοσφαίρου; Θέλετε να κάνετε τους… έξυπνους και τους γνώστες στην παρέα σας; Θέλετε απλώς να ενημερωθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας;

«To10.gr» σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε όλα τα παραπάνω, παραθέτοντας κάθε λογής στατιστικό στοιχείο, με τη συνδρομή του Soccerbase.gr, της κορυφαίας βάσης δεδομένων και στατιστικών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εσείς, λοιπόν, ξέρατε ότι…

• Ο Μάρκος Βελλίδης αντιμετώπισε για 10η φορά στην καριέρα του την Ξάνθη, όλες για τη Σούπερ Λιγκ, χωρίς να έχει ηττηθεί ακόμα (4 νίκες και 6 ισοπαλίες)!

• Ο Μάρκος Βελλίδης αντιμετώπισε για 10η φορά στην καριέρα του την Ξάνθη, όλες για τη Σούπερ Λιγκ, χωρίς να έχει ηττηθεί ακόμα (4 νίκες και 6 ισοπαλίες)!

• Ο Δημήτρης Μελιόπουλος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος μετά το 2000, που ξεκινά βασικός σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος είχε γίνει και ο πρώτος που έκανε συμμετοχή.

• Από τις έξι ομάδες που έχουν επισκεφτεί τα Γιάννινα για την Σούπερ Λιγκ, μόνο μια κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πλατανιάς, που με το τέλος του ημιχρόνου πάντως έχανε ήδη 3-1!

• Από τότε που πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πέδρο Κόντε έχει πετύχει το 43% των γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα (19 στα 44). Στα τελευταία έξι παιχνίδια μετράει έξι γκολ.

• Ο Έρικ Γέντρισεκ έχει πετύχει και τα τέσσερα τελευταία γκολ της Ξάνθης. Μετράει πέντε γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, ενώ είχε ένα στα οκτώ πρώτα.

• Η προηγούμενη φορά που μπήκε Δεκέμβρης χωρίς νίκη εκτός έδρας του Παναθηναϊκού ήταν το 2001. Τότε δεν κέρδισε τα 5 πρώτα εκτός. Ξεκίνημα με 6 παιχνίδια χωρίς νίκη εκτός, έχει να κάνει από το 1980-81, όταν έμεινε 13 χωρίς νίκη, μέχρι να κερδίσει στις 05.04.1981 στο… Περιστέρι.

• Το 1-1, που ήταν το αποτέλεσμα και των τριών αγώνων του Σαββάτου είναι το 4ο συχνότερο σκορ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας, μετά το 1-0, το 2-0 και το 2-1. Ως τώρα 1748 παιχνίδια έχουν έρθει 1-1, σχεδόν ένα ματς στα 10 (10.9% των αγώνων).

• Μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ο Ατρόμητος έχει στην έδρα του 90 ισοπαλίες σε 270 αγώνες, φέρνει δηλαδή κατά μέσο όρο ακριβώς μια ισοπαλία κάθε τρία παιχνίδια (119 νίκες και 61 ήττες ακόμα).

• Η ομάδα που έχει παίξει αντίπαλος ο Παναγιώτης Κόρμπος περισσότερες φορές για τη Σούπερ Λιγκ, είναι ο ΠΑΟΚ, με 18! Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 17. Υπολογίζοντας και το Κύπελλο ο Κόρμπος παίζει με τον ΠΑΟΚ για 22η φορά (1η με τη Χαλκηδόνα 16.05.2004).

• Το 2002 ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ σκόραρε στη Νέα Σμύρνη στο πρώτο ημίχρονο και δεν νίκησε τον Πανιώνιο, ενώ το 2001 η τελευταία φορά που προηγήθηκε στο ημίχρονο και δεν νίκησε. Από το 2002 και μετά σκόραρε 4 φορές και νίκησε σε όλες.

• Ο Πανιώνιος έχει πετύχει τέσσερα γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (46′-50′), ενώ μόνο ο Αστέρας Τρίπολης έχει καταφέρει να βάλει δύο. Όλες οι άλλες ομάδες δεν έχουν περισσότερα από ένα!

• Οι κυανέρυθροι έχουν πετύχει το 80% των γκολ τους (12 από τα 15) στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης έχουν δεχτεί το 62% των σε βάρος τους γκολ στο δεύτερο μέρος (8 από τα 13).

• Ο Τάκης Λεμονής έφτασε τους 300 αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα (233 Α’ Εθνική, 55 στην Α’ Κύπρου και 12 στο πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας).

• Η Κέρκυρα πέτυχε γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού μετά από 565 αγωνιστικά λεπτά μεταξύ τους, και αφού στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει 12 αναπάντητα γκολ!

• Ο Χρήστος Γρομητσάρης έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης (πρώτος Έλληνας) που σκοράρει σε εντός έδρας παιχνίδι της Κέρκυρας εναντίον του Ολυμπιακού. Στις 8 Μαίου 2005 είχε μπει το πρώτο από τον Έντερσον Φοφόνκα. Από τότε η Κέρκυρα δεν είχε σκοράρει για 602 λεπτά.

• Ο Ατρόμητος έμεινε αήττητος από Ολυμπιακό (1-0 εκτός), ΑΕΚ (1-0 εκτός) και Παναθηναϊκό (1-1 εντός) σε ένα γύρο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία του (οι σεζόν που έλειπε η ΑΕΚ δεν λαμβάνονται υπόψη).

• Ο Τάσος Δουβίκας έγινε ο νεότερος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα (18 ετών 3 μηνών και 26 ημερών) και ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος το 1999, που σκοράρει στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ.

Μετά από εννιάμισι χρόνια ο Παναγιώτης Κονέ έπαιξε στην ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος (11 Μαίου 2008 η προηγούμενη συμμετοχή του). Στην Σούπερ Λιγκ αγωνίστηκε για πρώτη φορά από τις 18 Απριλίου 2010 (με τη φανέλα του Ηρακλή τότε).

• Πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος ο Τάσος Μπακασέτας πέτυχε γκολ και ασίστ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει 25 γκολ και 14 ασίστ σε 127 αγώνες της Σούπερ Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ