Οι «πράσινοι» που δεν έχουν μπει στην εξίσωση

Οι «πράσινοι» που δεν έχουν μπει στην εξίσωση

Ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν  βασικοί το καλοκαίρι δεν έχουν προσφέρει πολύ έως τώρα. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουν ή θα πρέπει να κοιτούν αλλού το μέλλον τους.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κι όσοι ασχολούνται με την ομάδα σίγουρα είχαν στο μυαλό τους άλλα πρόσωπα σε ορισμένες θέσεις της ενδεκάδας.

Αν όχι για το αρχικό σχήμα, σίγουρα για το rotation. Στην πορεία, όμως, πολλά άλλαξαν. Ποδοσφαιριστές που το καλοκαίρι κάποιος τους θεωρούσε απαραίτητους δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν για διάφορους λόγους. Το to10.gr παρουσιάζει ποιοι είναι αυτοί και το ερώτημα φυσικά είναι αν θα καταφέρουν να μπουν στην εξίσωση και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη ή θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού το μέλλον τους. Κι όταν λέμε εμπιστοσύνη, εννοούμε να έχουν συχνή παρουσία στην ενδεκάδα κι όχι να παίζουν ένα ματς τον μήνα. Κι αυτό αλλαγή. Θα είναι σημαντικό κάποιοι να δώσουν βάθος στο ρόστερ, διότι με τους συχνούς τραυματισμούς του Μουνιέ, την κόπωση που θα έρθει στην πορεία και τις απουσίες από κάρτες, θα πρέπει ο Δώνης να έχει παίκτες έτοιμους ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν.

Βαγγέλης Οικονόμου: Ο πιο μεγάλος ηλικιακά παίκτης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού (τον περασμένο Ιούλιο έκλεισε τα 31). Έπαιξε βασικός στην πρεμιέρα με την Ξάνθη, αλλά κατόπιν υπέστη θλάση κι έχασε έδαφος και τη θέση του από τον νεαρό Μαυρομμάτη. Έκτοτε, ο Δώνης τον χρησιμοποίησε σε όλο το ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό και στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν μεταξύ πάγκου κι εξέδρας.

Νίκος Βέργος: Ο 22χρονος επιθετικός ήταν και παραμένει, πριν έρθει ο Μακέντα, ο πιο έμπειρος φορ συγκριτικά με τους Καμπετσή, Εμανουηλίδη. Ο διεθνής με την Ελπίδων επιθετικός, όμως, έχει μείνει πίσω στον συναγωνισμό και δείχνει ότι δεν θα είναι εύκολο να αλλάξει την κατάσταση. Έπαιξε ως αλλαγή στον αγώνα με την ΑΕΛ και έχει και μία συμμετοχή με τον Παναιτωλικό στο κύπελλο.

Αντονί Μουνιέ: Οι τραυματισμοί και φέτος δυστυχώς τον κρατούν αρκετό καιρό εκτός. Ο Γάλλος με το που επέστρεψε τραυματίστηκε ξανά και θα γυρίσει πλέον με το νέο έτος. Στον πρώτο γύρο δηλαδή έχει πέντε ματς. Όταν γυρίσει με το καλό ο Μουνιέ (έκλεισε τα 31 τον περασμένο Σεπτέμβριο) θα πρέπει να δώσει μάχη για να μπει στην ομάδα και θα πρέπει να κάνει τη διαφορά. Αυτή που ορίζεται από την αξία του και το γεγονός ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στο ρόστερ (425.000 ευρώ καθαρά). Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά αν και φέτος δεν αποδώσει όπως μπορεί…

Όμρι Άλτμαν: Ο Ισραηλινός αν όλα κυλούσαν ομαλά με την αποκατάσταση τώρα θα έπρεπε ήδη να έχει 4-5 συμμετοχές. Αντί να γυρίσει, όμως, τον Σεπτέμβριο, θα μπει (έτσι υποστηρίζει ο ίδιος) τέλος Νοεμβρίου. Δύσκολα, όμως, με 8,5-9 μήνες εκτός θα μπορέσει να αποδώσει άμεσα. Ο Δώνης τον πιστεύει κι ο Άλτμαν, ο οποίος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο  οφείλει να βρει άμεσα τον εαυτό του και να αυξήσει το rotation.

Πασχάλης Στάικος: Ο νεαρός μέσος έχει ποιότητα, αλλά δεν έχει καταφέρει να γίνει βασικός. Στο πρωτάθλημα έχει τέσσερις συμμετοχές  δύο ως βασικός, ενώ έπαιξε και στο ματς κυπέλλου στο Αγρίνιο (συνολικά 240 λεπτά).  Δεν είναι κακή επίδοση από τη στιγμή που στα χαφ υπάρχουν και οι Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης, Τζανδάρης.

Φάνης Τζανδάρης: Ο 25χρονος μέσος πέρσι είχε γεμάτο δεύτερο γύρο. Φέτος όταν ο Παναθηναϊκός παίζει με δύο χαφ και είναι όλοι υγιείς μοιάζει να είναι η τέταρτη επιλογή έπειτα από Κουρμπέλη, Δώνη, Κάτσε. Όπως κι ο Στάικος, έχει τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα (δύο βασικός) κι ένα στο κύπελλο. Συνολικά, μετράει 241 λεπτά.

Νώντας Παντελάκης: Ο 23χρονος στόπερ αποκτήθηκε για να δώσει μία επιπλέον λύση στην άμυνα. Να υπάρχει μία ακόμα επιλογή, εφόσον χρειαστεί. Ο ίδιος, όμως, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση έστω στην αποστολή. Ειδικά από τη στιγμή που καθιερώθηκε ο Μαυρομμάτης, δεν δείχνει να έχει τύχη. Είναι, μάλιστα, πιθανό και τον Γενάρη ν’ αποκτηθεί στόπερ. Μπροστά του αυτή τη στιγμή είναι οι Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Οικονόμου κι εσχάτως –όταν η ομάδα παίζει με τρεις- προέκυψε και ο Κουλιμπαλί. Ο Παντελάκης, όπως και οι νεαροί Αποστολάκης, Θεοχάρης, έχει μόνο μία συμμετοχή στο κύπελλο με τον Παναιτωλικό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ