Οι λόγοι που αισιοδοξεί για τη συνέχεια ο Δώνης

Οι λόγοι που αισιοδοξεί για τη συνέχεια ο Δώνης

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Που βασίζει την αισιοδοξία του.

Με την εικόνα που είχε ο φετινός Παναθηναϊκός στα τρία ντέρμπι, είναι αλήθεια ότι μπέρδεψε όλο τον κόσμο για το «ταβάνι» του. Στην Τούμπα πάλεψε ένα ημίχρονο και ηττήθηκε στο δεύτερο.

Με την ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» πιέστηκε,  δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, ωστόσο, στερήθηκε τον θρίαμβο στο παρά πέντε.  Σίγουρα αυτή η ομάδα έχει αρκετές αδυναμίες. Έχει, όμως και ταλέντο, μαχητικό πνεύμα και αποδεδειγμένα είναι ένα δουλεμένο γκρουπ. Με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, το οποίο είναι επιθετικό, αλλά με σφιχτή άμυνα. Με νοοτροπία νικητή και με φιλοσοφία «κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και ένα τουλάχιστον γκολ θα το βρούμε».

Ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας του και είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια της σεζόν. Τόσο στα δύσκολα ματς, έως το τέλος του πρώτου γύρου, όσο και για τον δεύτερο γύρο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να σκέφτεται θετικά. Καταρχάς ο Παναθηναϊκός μέχρι τις γιορτές θα ολοκληρώσει έναν πολύ δύσκολο γύρο. Με εκτός έδρας ματς σε Ξάνθη, Λάρισα, Τρίπολη, Τούμπα, Φάληρο, «Κλ. Βικελίδης», «Γεντί Κουλέ», Αγρίνιο.

Στον δεύτερο γύρο θα έχει οκτώ ματς εντός και από τα επτά εκτός τα τέσσερα είναι με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Απόλλωνα στην Αθήνα, ενώ εκτός έχει να πάει σε Λαμία, Λιβαδειά, Ιωάννινα. Πλην της έδρας του ΠΑΣ, όπου τα τελευταία χρόνια συναντά δυσκολίες, οι άλλες έδρες δεν είναι καυτές για να του δημιουργούν πονοκέφαλο. Το πρόγραμμα φυσικά το κάνει καλό η ομάδα με την εικόνα της. Είναι, πάντως, ένας καλός λόγος να αισιοδοξεί ο Δώνης. Διότι στην πορεία η ομάδα του θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ομοιογένεια και θεωρητικά θα είναι σε θέση να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο.  Που αλλού, ωστόσο, στηρίζει ο Δώνης και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού την αισιοδοξία τους;

Ένας ακόμα λόγος είναι ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός μπήκε στην εξίσωση στην πέμπτη αγωνιστική. Είχε παίξει αλλαγή με τον Λεβαδειακό, όπου έδωσε και μία ασίστ στον Γιόχανσον, ωστόσο, εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε και σκόραρε. Σημείωσε γκολ και στην Τρίπολη, ενώ δίχτυα βρήκε και στο κύπελλο κόντρα στον Παναιτωλικό. Από εκείνο το ματς είναι άσφαιρος. Ο 27χρονος επιθετικός είναι τέταρτος σε τελικές παίκτης του «τριφυλλιού». Έχει οκτώ σε επτά ματς. Αν μη τι άλλο, μικρός αριθμός για τον πιο έμπειρο και ποιοτικό φορ της ομάδας. Ο Δώνης πιστεύει ότι ο Μακέντα σύντομα θα πετύχει και τα γκολ που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Οι νεαροί παίκτες, παράλληλα, έχουν ήδη αρκετά ματς στα πόδια τους. Ο Χατζηγιοβάνης, έστω κι αν είναι η τρίτη του χρονιά στην πρώτη ομάδα, πρώτη φορά έχει τόσες συμμετοχές ως βασικός. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ, όπως και οι Μπουζούκης, Καμπετσής, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης θ’ αποκτούν με τους αγώνες ρυθμό και περισσότερη εμπειρία. Μαθαίνουν πότε πρέπει να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, πως να λειτουργούν στο γήπεδο με ή χωρίς τη μπάλα και όσο περνάει ο καιρός λογικά θα παρουσιάζονται καλύτεροι.

Το μεγαλύτερο στοίχημα επίσης, το οποίο ήταν να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και ν’ αγκαλιάσει τη φετινή ομάδα, ουσιαστικά κερδήθηκε. Οι οπαδοί του έχουν πειστεί να στηρίξουν και με το αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης»,  παρά τη μέτρια εικόνα, ενδεχομένως και οι πιο απαισιόδοξοι να πείστηκαν ότι αξίζει να βάλουν πλάτη σ’ αυτή την ομάδα. Στο εξής οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε όποια εκτός πάρουν εισιτήρια, θα έχουν δίπλα τους το μεγάλο τους όπλο.

Ο Δώνης, επιπλέον, δεν περιμένει μόνο οι νεαροί παίκτες να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια. Έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές όπως οι Γιόχανσον, Κάτσε, λόγω τραυματισμών έχασαν αρκετά ματς. Είναι επίσης σε αναμονή του Άλτμαν, ενώ στον δεύτερο γύρο, αν δεν έχει πάλι κάποια ατυχία, θα μπει κι ο Μουνιέ. Ο Παναθηναϊκός έτσι θα αποκτήσει περισσότερες λύσεις. Θα έχει κάποιες σταθερές και τη δυνατότητα να αυξήσει το rotation.

Τον Γενάρη, παράλληλα, η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα ενίσχυσης. Δεδομένα, όχι στον βαθμό που θα το ήθελε, διότι δικαιούται ν’ αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα παίκτη άνω των 23 ετών. Θα μπορέσει, ωστόσο, να καλύψει κάποιο κενό και να δυναμώσει όσο μπορεί.

Οι παραπάνω λόγοι, λοιπόν, προκαλούν αισιοδοξία στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους, οι οποίοι είναι η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και η κατάκτηση του κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ