Οι 44 ημέρες που θα κρίνουν τα συμβόλαια των «5»

Οι 44 ημέρες που θα κρίνουν τα συμβόλαια των «5»

Στον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για ένα νέο κύκλο επαφών με ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι, με τον Μάριο Μπράνκο να μην έχει τον χρόνο ως σύμμαχο καθώς σε 44 ημέρες, οι παίκτες, θα έχουν το δικαίωμα να συζητήσουν με οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφερθεί για την απόκτηση τους.

Σε 44 ημέρες, πέντε ποδοσφαιριστές και βασικά γρανάζια της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ, αποκτούν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν με οποιαδήποτε ομάδα θέλουν τη μεταγραφή τους. Στον Δικέφαλο έχουν καθυστερήσει αρκετά το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων με τους Κρέσπο-Βαρέλα-Κάνιας-Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ, δίνοντας το δικαίωμα σε ομάδες της Ευρώπης να ετοιμάζονται να τους προσεγγίσουν. Για την ώρα αυτή η καθυστέρηση δεν φαίνεται να επηρεάζει την συνεισφορά τους μέσα στην ομάδα. Είναι από τους διακριθέντες όταν αγωνίζονται ενώ στα θετικά είναι και η συμπεριφορά τους τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στον αγωνιστικό χώρο.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις του Λούμπος Μίχελ με την πλευρά των ποδοσφαιριστών, όμως κανένας δεν έχει υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος παράγοντας δεν φημίζεται για την διαπραγματευτική του ικανότητα στο να κλείνει υποθέσεις χωρίς να ανοίξει μύτη κάτι που είχε φανεί με τους Μολέδο και Κουρμπέλη. Με το νέο πλέον αθλητικό διευθυντή, Μάριο Μπράνκο, θα υπάρξει ένας νέος κύκλος επαφών τις επόμενες ημέρες. Ο Πορτογάλος θα τρέξει τις τελικές συμφωνίες με τους πέντε ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων τελειώνουν το καλοκαίρι, με τον χρόνο να μην είναι σύμμαχος. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και φυσικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τις έχει ιεραρχήσει ανάλογα και με την προσφορά τους στην ομάδα.

Στον Δικέφαλο έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τις υποθέσεις των δύο κεντρικών αμυντικών, Βαρέλα και Κρέσπο και στη συνέχεια θα ασχοληθούν με τις υπόλοιπες, Κάνιας, Μπίσεσβαρ και Σάκχοφ. Ο Μπράνκο έχει στα χέρια το ιστορικό και των πέντε ποδοσφαιριστών και σε συνεργασία πάντα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και με την διοίκηση θα αποφασίσουν τους όρους της νέας συμφωνίας.

Ο Φερνάντο Βαρέλα φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2016 στην αναμέτρηση Διναμό Τιφλίδας. Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη για το «θηρίο» καθώς αμφισβητήθηκε έντονα. Αγωνίστηκε σε 39 αγώνες, στα περισσότερα ήρθε από τον πάγκο, ενώ μια φορά. Στη δεύτερή του χρονιά, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Βαρέλα ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα περισσότερα από τα 36 συνολικά ματς που αγωνίστηκε ενώ σημείωσε δυο γκολ. Φέτος ήδη μετρά 18 παιχνίδια έχοντας σκοράρει μια φορά αυτό απέναντι στη Βασιλεία. Με την Ασπρόμαυρη φανέλα μετρά 62 νίκες, 11 ισοπαλίες και 20 ήττες.

Ο Άνχελ Κρέσπο που έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές είναι από τους πιο αθόρυβος αλλά και πολύτιμους παίκτες της ομάδας. Την πρώτη χρονιά είχε 49 ματς, πέρσι 32 ενώ φέτος ήδη μετρά 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κρέσπο στα 102 παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ έχει απολογισμό: 67 νίκες, 16 ισοπαλίες και 19 ήττες ενώ έχει σκοράρει και πέντε γκολ. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Χοσέ Κάνιας. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 82 αγώνες, έχει σκοράρει 3 φορές ενώ στους 82 αγώνες που έπαιξε, μετρά 60 νίκες, 8 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Ο Εβγέν Σάκχοφ είχε 93 συμμετοχές οι περισσότερες προερχόμενος από τον πάγκο, με την Ασπρόμαυρη φανέλα παιχνίδια. Την πρώτη του χρονιά έκανε 44 εμφανίσεις, πέρσι έπαιξε σε 33 αγώνες και φέτος σε 16. Τις δυο περασμένες αγωνιστικές περιόδους είχε πετύχει από 8 γκολ. Στους 93 αγώνες που έχει αγωνιστεί μετρά 63 νίκες, 9 ισοπαλίες και 21 ήττες. Τέλος ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικός στο ρόστερ και έχει δώσει πολλές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Την πρώτη του χρονιά μέτρησε 44 ματς. Πέρσι αγωνίστηκε σε 32 αγώνες και φέτος σε 15. Έχει πανηγυρίσει 12 γκολ συνολικά, έχει μοιράσει 20 ασίστ, ενώ μετρά 59 νίκες, 21 ήττες και 11 ισοπαλίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ