Συνομιλίες-σοκ για Ποντένσε: «…μην γλιτώσει ο mini»

Συνομιλίες-σοκ για Ποντένσε: «…μην γλιτώσει ο mini»

Η αστυνομία της Λισαβόνας υπέκλεψε συνομιλίες του πρώην προέδρου της Σπόρτινγκ με οργανωμένους οπαδούς, με τις οποίες οργάνωναν την επίθεση στους παίκτες των Λιονταριών, χρησιμοποιώντας παρατσούκλια. Δεδομένη η δικαίωση του παίκτη και του Ολυμπιακού και στο θέμα του συμβολαίου.

Η δίκη των 44 κατηγορούμενων για την αιματηρή επίθεση οργανωμένων οπαδών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στους ποδοσφαιριστές των Λιονταριώ, τον περασμένο Μάιο, παίρνε απρόβλεπτη τροπή. Με τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση, λόγω της άμεσης σχέσης με τον Ντάντιελ Ποντένσε, αλλά και της δικαστικής διαμάχης που έχει ανοίξει με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Οσα προκύπτουν από την ακροαματική διαδικασία είναι σοκαριστικά, καθώς στο δικαστήριο έχουν αποκαλυφθεί εντυπωσιακά στοιχεία, αναφορικά με την οργάνωση της επίθεσης από τους και τη συμμετοχή του πρώην προέδρου της Σπόρτινγκ στο να βρεθούν στο αθλητικό κέντρο Αλκοχέτε. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο Ντε Καρβάλιο είναι μεταξύ των κατηγορουμένων και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Diario de Noticias, ο εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης εναντίον του Μπρούνο ντε Καρβάλιο. Από τη στιγμή που η Αστυνομία της Λισαβόνας κατάφερε να υποκλέψει μηνύματα και τηλεφωνικές συνομιλίες από την εφαρμοφή WhatsApp των κατηγορούμενων, προέκυψε ότι σε δύο γκρουπ συνομιλιών με τις ονομασίες «Piranhas on tour» (πιράνχας σε περιοδεία) και «Academia amanhã», ο Ντε Καρβάλιο έδωσε οδηγίες για την επίθεση, όπως και δύο ηγέτες του συνδέσμου Juventude Leonina, που επίσης είναι κατηγορούμενοι.

Από τις συνομιλίες, λοιπόν, πέραν των λεπτομερειών που έδωσε ο Ντε Καρβάλιο, ζήτησε από τους οπαδούς να μην επιτεθούν στην ομάδα στο Ζοσέ γήπεδο Ζοσέ Αλβαλέδε, καθώς «θα έχει πολύ αστυνομία και μπορεί να είναι επικίνδυνο». Επιπλέον, ανακαλύφθηκε οι οργανωτές της επίθεσης χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη γλώσσα για τους ποδοσφαιριστές που έπρεπε να χτυπηθούν/τρομοκρατηθούν.

Ο Ποντένσε ήταν μεταξύ αυτών. Οι οπαδοί με τον Ντε Καρβάλιο τον αποκαλούσαν «mini» στις συνομιλίες τους, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να είναι ένας από τους παίκτες που ο ισχυρός άνδρας της Σπόρτινγκ ήθελε να χτυπήσουν, παρότι ήταν τραυματίας (σ.σ. κάταγμα στον αστράγαλο). «Μην γλιτώσει ο mini» ήταν η σχετική ατάκα! Οι δύο παίκτες που «έπρεπε» να την πληρώσουν περισσότερο από κάθε άλλον, ωστόσο, ήταν ο Ρούι Πατρίτσιο και ο Γουίλιαμ Καρβάλιο, οι οποίοι επίσης ήταν μεταξύ εκείνων που αρχικά έλυσαν μονομερώς το συμβόλαιό τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και τα στοιχεία είναι τόσο εκκωφαντικά και ξεκάθαρα, που το ζητούμενο για τους κατηγορούμενος και προσωπικά τον Ντε Καρβάλιο, είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει τη μικρότερη δυνατή ποινή. Διότι ειδικά για τον πρώην πρόεδρο της Σπόρτινγκ τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Με τις συνολικά 56 κατηγορίες να μεταφράζονται σε ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια.

Βεβαίως, για τον Ολυμπιακό και τον Ποντένσε έχει μικρή σημασία το μέγεθος της ποινής του Ντε Καρβάλιο. Εκείνο που μετράει είναι ότι ο Πορτογάλος παράγοντας επιβεβαιώνεται ατράνταχτα ότι είχε άμεση σχέση στην προσπάθεια τρομοκράτισης, αλλά και τον τραυματισμό παικτών της Σπόρτινγκ. Κάτι που αυτομάτως θέτει τέλος σε κάθε αξίωση της πορτογαλικής ομάδας περί αποζημίωσης, είτε από τον Ολυμπιακό είτε από τον Ποντένσε. Αντίθετα, πέραν της δεδομένης ελευθερίας του, ο 22χρονος εξτρέμ, αναμένεται να κερδίσει και την προσφυγή που έχει καταθέσει εναντίον της Σπόρτινγκ (σ.σ. ζητάει 800.000 €).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ