Παρουσία Χριστοδουλόπουλου, Βρουσάι και Βαμβακούλα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες (pics)

Παρουσία Χριστοδουλόπουλου, Βρουσάι και Βαμβακούλα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες (pics)

Οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Μάριος Βρουσάι και Νίκος Βαμβακούλας παρευρέθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση της ΕΕΕΘ στο Γ. Καραϊσκάκης, με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες: Eντατικά Μαθήματα Ζωής».

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2018. Το μήνυμα «Πρώτες Βοήθειες: Eντατικά Μαθήματα Ζωής» μετέφεραν δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας αλλά και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Μάριος Βρουσάι καθώς και ο παλαίμαχος διεθνής Νίκος Βαμβακούλας που συμμετείχαν στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την ειδικότητα του ιατρού Εντατικολόγου «ΜΕΘ: Η Εντατική Σώζει Ζωές».

Η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, Πρόεδρος ΕΕΕΘ, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους μεταξύ άλλων τόνισε, «η εκδήλωση έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τις Πρώτες Βοήθειες καθώς η παροχή των σωστών Πρώτων Βοηθειών και η άμεση μεταφορά του ασθενή, στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας, όταν απαιτείται, αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την επιβίωσή του. Είναι η δεύτερη δράση που πραγματοποιούμε και θα συνεχίσουμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες όλων των ηλικιών σταδιακά να είναι σε θέση να προσφέρουν σωστές πρώτες βοήθειες, όπιου και όταν παραστεί ανάγκη».

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε «στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΕΕΘ, καθώς θεωρούμε ως υπεύθυνοι πολίτες ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά βήματα, ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στη δύσκολη στιγμή, τον συνάνθρωπο μας, τον φίλο μας, κάποιο μέλος της οικογένειας μας, προσφέροντάς του τις σωστές πρώτες βοήθειες».

Τη θεωρητική εκπαίδευση πραγματοποίησε ο κ. Βασίλης Μπέκος Γενικός Γραμματέας ΕΕΕΘ Εντατικόλογος – Αναισθησιολόγος, Δ/ντής ΜΕΘ, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και την πρακτική άσκηση/εκπαίδευση, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό Εντατικής. Η εκπαίδευση αφορούσε συμβουλές σε περιπτώσεις όπως: πνιγμός, οξύς θωρακικός πόνος καθώς και τα βασικά βήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ