«Πρόταση της εθνικής Αλβανίας στον βοηθό του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ»

«Πρόταση της εθνικής Αλβανίας στον βοηθό του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ»

Ο άμεσος συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ΑΕΚ, ο Χριστόφορος Κόλα, φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αλβανίας, αντικαθιστώντας τον (προς αποχώρηση) Κρίστιαν Πανούτσι.

Ο Κρίστιαν Πανούτσι αναμένεται να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία της εθνική Αλβανίας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του αλβανικού Panorama, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον άμεσο συνεργάτη του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ΑΕΚ, Χριστόφορο Κόλα.

O 46χρονος προπονητής υπήρξε αρχηγός της εθνικής Αλβανίας, για μεγάλο διάστημα εντός της περιόδου 1990-2001, όταν και φόρεσε τη φανέλα της. Γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1972 στην πόλη Αυλώνα της Αλβανίας με το όνομα Μπλένταρ Κόλα. Στην Ελλάδα, όμως, βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος και απέκτησε το όνομα Χριστόφορος.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Αλβανία, αλλά στα 19 του ήρθε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε σε Παναργειακό, Απόλλωνα, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Καλλιθέα και έκλεισε την καριέρα του στον Απόλλωνα το 2004.

Ως προπονητής εργάστηκε αρχικά στην ακαδημία της Ένωσης, ενώ κάθισε σε δύο αγώνες στον πάγκο της πρώτης ομάδας ως υπηρεσιακός το 2010. Το 2011 πήγε βοηθός προπονητή στη Δόξα Δράμας και ένα χρόνο αργότερα διετέλεσε για λίγο προπονητής στον Απόλλωνα Αθηνών. Στη συνέχεια ήταν βοηθός προπονητή στην Ομόνοια, μέχρι ακολουθήσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη ως συνεργάτης του στον Πανιώνιο το 2014, στον Παναθηναϊκό στα τέλη του 2016 και στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ