Το μαγικό «13άρι» της επιβίωσης

Το μαγικό «13άρι» της επιβίωσης

Δεκαεννέα βραδιές, πέντε αγώνες, σε μια... πίστα ειδικών διαδρομών, στην οποία ο Ολυμπιακός οφείλει να πάρει 13 βαθμούς.

Τα περιθώρια λάθους έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον Ολυμπιακό, που καλείται να τρέξει στα… κόκκινα, μετά την «εθνική διακοπή». Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, διαυγής. Δεκαεννέα ημέρες, πέντε αγώνες, δεκατρείς βαθμοί! Για να έχει πάρει την πρόκριση στους «32» του Europa League και να έχει μείνει κοντά στην κορυφή της Superleague.

Χρειάζεται αποτελεσματικότητα και αντοχή και στα δύο «μέτωπα». Βρίσκεται πλέον στα μισά της διαδρομής, σχεδόν στα μέσα της σεζόν και την ίδια στιγμή διανύει μια περίοδο αγωνιστικής αδράνειας ένεκα των εθνικών υποχρεώσεων. Η εμπειρία του στον πρωταθλητισμό και στα… ταξίδια στο εξωτερικό του προσφέρει έναν «χάρτη», έναν «οδηγό επιβίωσης» για να βγει αλώβητος από αυτήν την… πίστα ειδικών διαδρομών.

Στου Ρέντη το τελευταίο διήμερο τα φώτα παραμένουν… ερμητικά κλειστά. Στο πρόγραμμα δεν υπήρξε προπόνηση ενώ το μισό ρόστερ του Πέδρο Μαρτίνς λείπει σε εθνικές υποχρεώσεις. Σιγά σιγά, στα πέριξ του Ρέντη ξεπροβάλλει μια πρώιμη μεταγραφική κουβέντα με άξονες τις μαύρες τρύπες της ομάδας. Δηλαδή, τον γκολτζή σέντερ φορ αλλά συν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά. Ήδη τα τελευταία 24ωρα έχουν παρελάσει από τα Μέσα ονόματα όπως Αραούχο, Μήτρογλου, Ιντέγιε, Πιαζόν, Μασούρας. Πρόσωπα λίγο ή πολύ γνωστά στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Βέβαια όλα αυτά ελάχιστα αφορούν την ομάδα αυτή καθαυτή τη δεδομένη στιγμή. Για τον Ολυμπιακό ως οργανισμό το τελευταίο που τον αφορά, είναι ένα μεταγραφικό ντελίριο. Με τη δράση να επιστρέφει για τα καλά από τις 25 Νοέμβριου, ο Πέδρο Μαρτίνς, οι ποδοσφαιριστές και οι συνεργάτες του έχουν άλλες προτεραιότητες. Πρωτίστως να επιστρέψουν όλοι οι διεθνείς υγιείς και έτοιμοι για όσα η ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει. Δευτερευόντως να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στον στόχο που δεν είναι άλλος από αυτό το «13άρι»!

Μέχρι να έρθουν… νέα ζόρια, οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν σε μια πίστα ειδικών διαδρομών, όπου τα στραβοπατήματα ελάχιστο χώρο έχουν. Τους περιμένει μια πεντάδα αναμετρήσεων και κάμποσοι βαθμοί που πρέπει να κατακτηθούν. Ο όμιλος του Europa League φτάνει στο τέλος του, απομένουν δύο παιχνίδια με Ρεάλ Μπέτις και Μίλαν. Στα του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +6. Άρα ο αγώνας παραμονής κοντά στην κορυφή συνεχίζεται αμείωτος ειδικά όσο ο βασικός ανταγωνιστής έχει «εύκολο» πρόγραμμα.

Για τους Πειραιώτες οι στάσεις είναι οι εξής. Περιστέρι (Ατρόμητος εκτός), Φάληρο (Παναιτωλικός εντός), Πηγάδια (Ξάνθη εκτός) για το πρωτάθλημα και κάπου ανάμεσα Σεβίλλη (Ρεάλ Μπέτις εκτός) και ξανά Φάληρο (Μίλαν εντός). Την ίδια στιγμή ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Ξάνθη και την Λάρισα και ταξιδεύει στη Λαμία. Εντός συγκλονιστικού απροόπτου +9 βαθμοί στο ασπρόμαυρο σακούλι.

Όσο οι Θεσσαλονικείς «τρέχουν» σε πίστα καρτ, οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους μια πίστα ειδικών διαδρομών με ελάχιστο δικαίωμα στο λάθος για να μην βγουν εκτός πορείας. Για παράδειγμα πέρυσι στο Περιστέρι και την Ξάνθη πήραν μόνο δύο βαθμούς. Φέτος απαγορεύεται οποιαδήποτε απώλεια. Παράλληλα, πρέπει να βρουν τρόπο να να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», κόντρα σε μια Μπέτις που φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου. Κι αφότου επιστρέψουν από τη Σεβίλλη πρέπει να σταματήσουν τον Ιγκουαΐν και την παρέα του στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται 3+ βαθμούς από τους τελευταίους έξι διαθέσιμους του ομίλου. Και για να μην κυνηγάει νίκη κόντρα στους Ροσονέρι με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, πρέπει στο Βιγιαμαρίν να διεκδικήσει ισοπαλία. Τα άνωθεν θα λάβουν χώρα από τις 25 Νοέμβρη έως τις 13 του Δεκέμβρη. Με τη μεταγραφική περίοδο να βρίσκεται στο βάθος του τούνελ. Η επιβίωση θέλει 13 βαθμούς. Για το ευρωπαϊκό όνειρο και για το κυνήγι της κορυφής.

Δεκαεννέα βραδιές, πέντε αγώνες, σε μια… πίστα ειδικών διαδρομών που απαιτεί δεκατρείς βαθμοί.

Αναλυτικά οι αγώνες:

25/11 Super League: Ατρόμητος-Ολυμπιακός

29/11 Europa League: Μπέτις-Ολυμπιακός

03/12 Super League: Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

09/12 Super League: Ξάνθη-Ολυμπιακός

13/12 Europa League: Ολυμπιακός-Μίλαν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ