Η αλήθεια για το μέλλον του Σεμπά

Η αλήθεια για το μέλλον του Σεμπά

Η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς από την Τσονγκκίνγκ Ντανγκντάι Λιφάν για τον Σεμπά, η αύξηση των ξένων στο κινεζικό πρωτάθλημα και το «ο Πάρντο είναι καλύτερος» του Μαρτίνς.

Ο Σεμπά είναι εδώ. Κυριολεκτικά, αλλά όχι ουσιαστικά. Η είδηση προφανώς και δεν συναρπάζει το κοινό του Ολυμπιακού. Αλλά από την άλλη, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε από τη σχεδόν 4μηνη κινεζική του περιπέτεια και περιμένει να μάθει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έναν σταθμό που θα έχει εκ νέου αφετηρία των Πειραιά. Και πιθανότερο προορισμό ξανά την Απω Ανατολή. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Τον Ιούλιο ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Σεμπά στην κινεζική Τσονγκκίνγκ Ντανγκντάι Λιφάν, με τις τότε πληροφορίες να κάνουν λόγο για αγορά, με ποσό που θα ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα των Κινέζων είχε τονιστεί ότι επρόκειτο για κανονική μεταγραφή. Εντούτοις, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, ο Σεμπά παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στους Κινέζους, με ένα σημαντικό ενοίκιο (500.000 €) και με την οψιόν αγοράς να τοποθετείται πράγματα στα 3 εκατ. ευρώ.

Ο δανεισμός του Σεμπά στους Κινέζους είχε εξάμηνη διάρκεια, αλλά από τη στιγμή που οι αγωνιστικές του δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με το τέλος του πρωταθλήματος, ο Σεμπά επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς η σύζυγός του είναι Ελληνίδα, ενώ ποτέ δεν άφησε το σπίτι που έμενε. Μάλιστα δεν αποκλείεται να πάει και στο Ρέντη κάποια από τις επόμενες ημέρες, ώστε να προπονηθεί ατομικά, καθώς ακόμη είναι παίκτης της Ντανγκντάι.

Στην ερώτηση εάν ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε τον Σεμπά στο ρόστερ, η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον Πορτογάλο τεχνικό σε ανύποπτο χρόνο. Καθώς στην επιλογή μεταξύ του Βραζιλιάνου και του Πάρντο, επέλεξε τον Κολομβιανό, για τον οποίο πιστεύει ότι είναι καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Και παρόλα αυτά, δεν αγωνίζεται. Με λίγα λόγια, ο Μαρτίνς δεν… πεθαίνει κιόλας για τον Σεμπά. Αρα, το μέλλον του δεν βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν; Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντανγκντάι δεν έχει αποφασίσει να μην κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Σεμπά. Ωστόσο περιμένει μία πολύ σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς του κινεζικού πρωταθλήματος, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα. Αλλαγή που θα αφορά στην αύξηση των ξένων ποδοσφαιριστών που θα μπορεί να χρησιμοποιεί μία ομάδα από την Κίνα, από τρεις σε τέσσερις ή και πέντε!

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 2 Δεκεμβρίου από το αρμόδιο τμήμα της κινεζικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και μετά το τέλος του (διπλού) τελικού Κυπέλλου μεταξύ της Beijing Sinobo Guoan και της Shandong Luneng Taishan (25&30/11). Εάν επιβεβαιωθεί η αύξηση, τότε η κινεζική ομάδα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να κάνει χρήση της οψιόν, καθώς αυτή τη στιγμή οι υπόλοιποι τρεις ξένοι ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ της είναι δεμένοι με συμβόλαια και για να αποχωρήσουν θα πρέπει να πάρουν γερές αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλευρά του Κάρλος Γκονσάλβες, του Πορτογάλου ατζέντη που πήγε τον Σεμπά στην Κίνα, ο νέος προπονητής της Ντανγκντάι, Ζόρντι Κρόιφ, έχει εκφραστεί θετικά για τον Σεμπά και θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ. Κάτι, όμως, που πλέον δεν είναι στο χέρι του παίκτη ή του Ολυμπιακού.

Όπως και να έχει, πάντως, ο Σεμπά πολύ δύσκολα θα φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Καθώς εκτός των άλλων, το όνομά του «παίζει» και για συλλόγους στην Πορτογαλία, αλλά και για ομάδες στο Βέλγιο και την Πολωνία (σ.σ. Βίσλα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ