Παναθηναϊκός: Ένα αστέρι που δεν έχει λάμψει ο Αρμενάκας

Παναθηναϊκός: Ένα αστέρι που δεν έχει λάμψει ο Αρμενάκας

Ο ομογενής εξτρέμ, ο οποίος προτάθηκε και το καλοκαίρι κι όλα δείχνουν ότι θα φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού», ξεκίνησε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως, αλλά δεν έχει καταφέρει έως τώρα να λάμψει. Η δοκιμή στη Μπαρτσελόνα, το ενδιαφέρον ποδοσφαιρικών μεγαθηρίων και η επιλογή της Εθνικής Αυστραλίας.

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ Παναγιώτης Αρμενάκας, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα για τον Παναθηναϊκό, γεννήθηκε στις 5/8/98 στο Νιούπορτ της Καλιφόρνια. Σε πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε με τους γονείς του στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ.

Έχει φυσικά ελληνική καταγωγή, αλλά ο ίδιος επέλεξε ανάμεσα σε Αυστραλία, ΗΠΑ κι Ελλάδα να αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες των καγκουρό. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη Σίδνεϊ Ολίμπικ, έπειτα από εισήγηση του παλαίμαχου επιθετικού της ΑΕΚ Τζίμη Πατίκα. Σε ηλικία έξι ετών, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του κλήθηκε από τη Μπαρτσελόνα να δοκιμαστεί για τρεις εβδομάδες. Ο Αρμενάκας ήδη ξεχώριζε για την εκπληκτική του τεχνική κατάρτιση.

Το διάστημα που βρέθηκε σε μικρή ηλικία στην Ευρώπη, πέρασε κι από τη Μπόλτον δοκιμαστικά. Στο Σίδνεϊ συμμετείχε και σε δοκιμές της Ακαδημίας της Μίλαν υπό το βλέμμα του Αντρέα Ικάρντι. Οι Ιταλοί εντυπωσιάστηκαν και πήγε στο Μιλάνο για δοκιμή. Τελικά το 2010 κατέληξε στην Ακαδημία της Μπρέσια και κατόπιν σ’ αυτήν της Γουότφορντ.

Ο αγγλικός σύλλογος, όπως είναι γνωστό, έχει το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς με την Ουντινέζε. Στην Αγγλία για λογαριασμό της Γουότφορντ, ο Αρμενάκας έμεινε δύο χρόνια. Το 2014 υπέγραψε τριετές στην ομάδα του Ούντινε, αν και τα σενάρια ήθελαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι να επιθυμούν να τον εντάξουν στις Ακαδημίες τους. Το 2015, μάλιστα, επέκτεινε τη συνεργασία του έως το 2018 με την Ουντινέζε. Να σημειωθεί ότι το 2015 σε αφιερώματα πολλά αγγλικών ΜΜΕ, αλλά και της ΦΙΦΑ συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα 50 μεγαλύτερα αστέρια παγκοσμίως στις ηλικίες μεταξύ 16-18 ετών.

Ο Αρμενάκας, όμως, δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στην Ουντινέζε. Αγωνίστηκε σε 51 ματς με την ομάδα Νέων, είχε δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ, αλλά με τους άνδρες δεν είχε συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2017 τελικά η Ουντινέζε τον παραχώρησε δανεικό στη δεύτερη κατηγορία του Βελγίου και συγκεκριμένα στην Τουμπίζ. Εκεί, όμως, κατέγραψε μόλις έξι συμμετοχές χωρίς γκολ κι όπως ήταν αναμενόμενο δεν παρέμεινε.

Προτάθηκε στον ΠΑΟ
Το περασμένο καλοκαίρι ο ταλαντούχος ομογενής προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως είχε αποκτήσει εκείνη την περίοδο Καμπετσή, Βέργο και δεν έδειχνε να καίγεται. Είχε, μάλιστα, προτεραιότητα την απόκτηση του Μακέντα κι εκεί είχε ρίξει το βάρος. Ο ικανότατος εξτρέμ αποφάσισε να μεταβεί τελικά στην Αγγλία για να δοκιμάσει την τύχη του στη Γουέστ Χαμ. Ήταν πλέον ελεύθερος από την Ουντινέζε.

Στο δυτικό Λονδίνο παρέμεινε τρεις μήνες, αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει συμβόλαιο και πριν λίγο καιρό προτάθηκε στον Νίκο Νταμπίζα. Σε συνεννόηση με τον Γιώργο Δώνη αποφασίστηκε να έρθει για προπονήσεις. Όλα δείχνουν ότι θα υπογράψει συμβόλαιο. Είναι, άλλωστε, μία επιλογή χαμηλού κόστους και ρίσκου. Αν βγει, μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός έναν ταλαντούχο παίκτη στο ρόστερ, ο οποίος μελλοντικά θα του φέρει κι έσοδα.

Ελλάδα, αλλά Αυστραλία!
Ο Αρμενάκας είχε εντοπιστεί κι από στελέχη της ΕΠΟ. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014 όταν έκλεισε στην Ουντινέζε, κλήθηκε στην Εθνική Κ17 από τον Χαράλαμπο Ζελενίτσα. Στις 26 Αυγούστου έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή σε φιλικό ματς κόντρα στη Τουρκία. Αντικατέστησε, μάλιστα, στο 60’ έναν πρώην πράσινο, τον Σωτήρη Πίσπα. Είχε επίσης συμπαίκτη τον Μίγγο, που επίσης αγωνιζόταν στο «τριφύλλι» και μεταξύ άλλων τους Ρέτσο, Λημνιό.

Δύο μέρες αργότερα έπαιξε και σε δεύτερο φιλικό με τους Τούρκους. Ξεκίνησε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Στη συνέχεια, όμως, ο Αρμενάκας επέλεξε την Αυστραλία κι έπαιξε ακόμα δύο φορές με την Κ17 των καγκουρό. Αν έρθει στο «τριφύλλι», πάντως και καθιερωθεί, τότε είναι πολύ πιθανό σε επίπεδο Ανδρών να επιλέξει τη χώρα καταγωγής του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ