ΑΕΚ: Τέσσερις χειμώνες, τέσσερα λαχεία

ΑΕΚ: Τέσσερις χειμώνες, τέσσερα λαχεία

Από τότε που επέστρεψε η ΑΕΚ έμαθε να βγάζει… ένα λαχείο κάθε χειμώνα. Γιόχανσον, Βράνιες, Αραούχο και Χούλτ δημιουργούν την «εκρηκτική» τετράδα.

Οι χειμερινές μεταγραφές δεδομένα είναι οι πιο δύσκολες. Βρίσκεται σε πίεση για να καλύψεις τα κενά που έχουν διαπιστωθεί, οι επιλογές είναι περιορισμένες και συνήθως αφορούν ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται και δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους ή από πρωτάθλημα που δεν έχει αγωνιστική δράση και έχει ολοκληρωθεί. Και η ομάδα που παραχωρεί είτε δίνει… όσο-όσο, είτε το εκμεταλλεύεται οικονομικά.

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ τώρα. Καλείται να βρει στην αγορά δύο ποδοσφαιριστές ενδεκάδας μέσα σε συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο. Ένα βαρβάτο χαφ που θα κάνει τη διαφορά για να δώσει πνοή στον άξονα και έναν εξτρέμ που θα δώσει επιθετικές λύσεις από το άκρο.

Η πρόσφατη Ιστορία της ΑΕΚ, από τότε που επέστρεψε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα δείχνει ότι μέσο όρο παίρνει τον Γενάρη ένα… λαχείο που βγαίνει. Σε τέσσερις μεταγραφικές περιόδους αποκτήθηκαν Γιάκομπ Γιόχανσον, Ογκνιέν Βράνιες, Σέρχιο Αραούχο και Νίκλας Χουλτ που αποτέλεσαν παίκτες 11αδας και έκαναν τη διαφορά. Οι δύο πρώτοι ελεύθεροι, ο τρίτος δανεικός και με νέο δανεισμό αμέσως μετά και ο τέταρτος με αγορά.

Ωστόσο, όπως επιτάσσουν τα μαθηματικά υπήρχαν και αστοχίες. Και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ο Κρισάντους στην Β’ εθνική, ο Αϊντάρεβιτς, ο Βινίσιους, ο Μεληκιώτης και ο Μοράν, ενώ άλλοι βοήθησαν όσο μπορούσαν όπως ο Πέκχαρτ, ο Ζουκουλίνι και ο Μασούντ.

Αναλυτικά οι χειμερινές μεταγραφές της ΑΕΚ από τον Γενάρη το 2015:

Σεζόν 2017/18: Μασούντ, Χουλτ, Μοράν

Σεζόν 2016/17: Βράνιες, Αϊντάρεβιτς, Αραούχο, Βινίσιους, Μεληκιώτης

Σεζόν 2015/16: Πέκχαρτ, Ζουκουλίνι

Σεζόν 2014/15: Γιόχανσον, Κρισάντους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ