Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Είναι καμένα λάδια, δεν τα βάζεις σε νέο αυτοκίνητο». Νοστράδαμος 2021...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νέοι ορίζοντες για το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ (pics)

Τα στελέχη του Δικέφαλου πρόσθεσαν άλλη μια μέθοδο αποθεραπείας, αποκατάστασης και πρόληψης τραυματισμών, το «ΕRGON IASTM TECHNIQUE».

Νέοι ορίζοντες για το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ (pics) | to10.gr

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο στην πορεία του αγωνιστικού τμήματος κάθε ομάδας παίζουν και οι… αφανείς ήρωες. Προπονητές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και όλοι αυτοί που φροντίζουν να παρέχουν στους παίκτες ό,τι χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ανάπτυξη και η εξέλιξη είναι οι μοναδικές τακτικές που μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.

Το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται.

Τα στελέχη του Δικέφαλου πρόσθεσαν άλλη μια μέθοδο αποθεραπείας, αποκατάστασης και πρόληψης τραυματισμών, το «ΕRGON IASTM TECHNIQUE».

Το ιατρικό τιμ του Δικεφάλου εκπαιδεύτηκε στη νέα αυτή τεχνική σε πρόγραμμα που περιελάμβανε την εργαστηριακή επίδειξη και εφαρμογή τεκμηριωμένων τεχνικών κινητοποίησης των μαλακών μορίων με σκοπό την αξιολόγηση, την αποκατάσταση, αλλά και την πρόληψη αθλητικών τραυματισμών.

Η «ΕRGON TECHNIQUE» είναι μία καινοτόμα θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς με ειδικό εξοπλισμό. Αναπτύχθηκε από Έλληνες ακαδημαϊκούς και κλινικούς φυσικοθεραπευτές και πλέον την εφαρμόζουν χιλιάδες θεραπευτές σε όλο τον κόσμο και την εμπιστεύονται κορυφαίοι αθλητικοί σύλλογοι, όπως η Άρσεναλ.

Παράλληλα, η εκπαίδευση επεκτάθηκε και σε γενικότερες στρατηγικές πρόληψης κακώσεων των μαλακών μορίων σε αθλητές υψηλού επιπέδου βασισμένες στην εκπαίδευση του περιτονιακού ιστού.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου του Δικεφάλου, Μανώλης Παπακώστας , καθώς και οι συμμετέχοντες φυσικοθεραπευτές Αθανάσιος Καπούλας, Πέτρος Νικολακούδης και Γεώργιος Γκαγκάλης.

Την εκπαίδευση πρόσφερε η εταιρεία Ostracon, συνεργάτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε καινοτόμες λύσεις και εξοπλισμό αποκατάστασης.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από