Ο Κιτρινόμαυρος αγωνιστικός χάρτης

Ο Κιτρινόμαυρος αγωνιστικός χάρτης

Το… μοίρασμα της τράπουλας από τον Ουζουνίδη και οι παίκτες της ΑΕΚ που έχουν τραβήξει το περισσότερο κουπί, μετά το 1/3 του πρωταθλήματος.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που οι ομάδες έχουν δώσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυνατοτήτων τους, αφού το 1/3 της σεζόν έχει ολοκληρωθεί. Μετά από τα 10 πρώτα παιχνίδια ο χάρτης της Σούπερ Λιγκ έχει πάρει μια σταθερή μορφή και για την ΑΕΚ, η σούμα δεν μπορεί να είναι θετική.

Η Ένωση έχει μείνει ήδη 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή και βλέπει το τρένο του τίτλου να απομακρύνεται επικίνδυνα. Οι Κιτρινόμαυροι μετά την ήττα και από τον Ατρόμητο μπήκαν σε μια κατάσταση κρίσης, που ακόμα δεν είναι σαφές ότι μπορεί να ξεπεραστεί. Μιας και αυτό μπορεί να έρθει μονάχα αγωνιστικά, με την ομάδα να επιστρέφει στις νίκες.

Οι μεγάλες αλλαγές που καταγράφηκαν στην Ένωση το καλοκαίρι προς το παρόν παρουσιάζουν την ομάδα ζημιωμένη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στις τάξεις της ΑΕΚ αφορούσε στο τιμόνι της ομάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ και ταυτόχρονα, επιχείρησε να αλλάξει εντελώς την αγωνιστική ταυτότητα της Ένωσης. Η ΑΕΚ μετατράπηκε από μια ομάδα κυνική, που κυνηγούσε το αποτέλεσμα θυσιάζοντας το θέαμα, σε ένα σύνολο που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

ΟΙ… OVER 600

Αυτές οι διαφοροποιήσεις στην αγωνιστική φιλοσοφία της ΑΕΚ έχουν αποτυπωθεί και στο… άνοιγμα του rotation της ομάδας. Στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το ρόστερ του δηλαδή ο Ουζουνίδης. Εκεί, βάσει του μοιράσματος των αγωνιστικών λεπτών μεταξύ των παικτών της Ένωσης, φαίνεται πως το ρόστερ των πρωταθλητών χωρίζεται σε τέσσερις ταχύτητες.

Στην πρώτη, βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έχουν τραβήξει μέχρι τώρα το περισσότερο κουπί, με το… κοντέρ να γράφει μέχρι στιγμής πάνω από 600 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Μπακασέτας και Λιβάγια. Που είναι οι παίκτες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αυτά τα 10 παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ.

Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΟΥ ROTATION

Από… κοντά, ακολουθεί ένας σημαντικός αριθμός παικτών, που αποτελεί επί της ουσίας τον κορμό του rotation της Ένωσης. Παίκτες δηλαδή με αρκετές συμμετοχές, είτε στο βασικό σχήμα είτε ως αλλαγή, που προσδίδουν βάθος στην ΑΕΚ. Σε αυτή την κατηγορία είναι οι Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Χουλτ, Λόπες (σ. σ. μέχρι τον τραυματισμό του) Γαλανόπουλος, Άλεφ, Κλωναρίδης, Πόνσε και Μπογέ.

Μιλάμε για μια δεκάδα παικτών που αποτελούν βασικά εργαλεία της φετινής ΑΕΚ και δίνουν τη δυνατότητα στον Μαρίνο Ουζουνίδη να… ανοίξει το rotation της Ένωσης για όλες τις θέσεις.

ΟΙ… ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Στην τρίτη κατηγορία του ρόστερ της ΑΕΚ, βάσει των λεπτών συμμετοχής των ποδοσφαιριστών της στα παιχνίδια πρωταθλήματος, συναντάμε παίκτες που έχουν αγωνιστεί ελάχιστα έως καθόλου στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Οι Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Σβάρνας,Γιακουμάκης, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Γιούσης και Μπότος δεν έχουν κατορθώσει να μπουν δυναμικά στον αγωνιστικό χάρτη του Δικεφάλου. Ενώ κάποιοι εξ αυτών, είναι πιθανό να μην μπουν και ποτέ, μιας και φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Όπως για παράδειγμα ο Αϊντάρεβιτς και ο Γιαννούτσος.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ελλάδας υπάρχει και ένα ξεχωριστό δίδυμο, που αναμένεται να μπει στην αγωνιστική εξίσωση μετά τη διακοπή. Οι Χρήστος Αλμπάνης και Γιάννης Γιαννιώτας είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν με την επιστροφή στη δράση τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν και να διευρύνουν τις λύσεις που θα έχει στα χέρια του ο Ουζουνίδης.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου πιστεύει πως οι δύο Έλληνες εξτρέμ είναι ικανοί να προσφέρουν πράγματα στην ΑΕΚ που δημιουργεί, κυρίως με την ταχύτητά τους. Που ειδικά σε ματς της Σούπερ Λιγκ, όπου κατά βάση η Ένωση αντιμετωπίζει ομάδες που αμύνονται μαζικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΠΑΙΚΤΗΣΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΜΠΑΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ939
ΛΙΒΑΪΑ ΜΑΡΚΟ815
ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΤΑΣΟΣ732
ΣΙΜΟΕΣ ΑΝΤΡΕ728
ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ691
ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ676
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ657
ΠΟΝΣΕ ΕΖΕΚΙΕΛ583
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ580
ΧΟΥΛΤ ΝΙΚΛΑΣ567
ΓΚΑΛΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ524
ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ ΝΤΜΙΤΡΟ470
ΑΛΕΦ429
ΤΣΟΣΙΤΣ ΟΥΡΟΣ428
ΛΟΠΕΣ ΕΛΝΤΕΡ381
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΡΙΟΣ374
ΜΠΟΓΕ ΛΟΥΚΑΣ251
ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΒΙΚΤΩΡ220
ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ100
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ96
ΜΟΡΑΝ ΕΡΙΚ80
ΓΙΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ8

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ