Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του κόσμου και η… 33,3% αύξηση

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του κόσμου και η… 33,3% αύξηση

Με τα πεπραγμένα τους στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, φέρνουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού πίσω στο γήπεδο. Οι αριθμοί είναι εδώ για να το αποδείξουν...

Το ερχόμενο Σάββατο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Απόλλων Σμύρνης στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Super League, δίνοντας έτσι τον 6ο φετινό αγώνα μπροστά στον κόσμο του.

Ένας κόσμος, ο οποίος μετά την περσινή καταστροφική -σε όλα τα επίπεδα- χρονιά, έχει επιστρέψει στο γήπεδο, στηρίζοντας έμπρακτα το «πράσινο» πρότζεκτ. Φυσικά για αυτήν την επιστροφή ευθύνονται ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του.

Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν κάποια αυθαίρετη διαπίστωση, αλλά μια απλή καταγραφή της πραγματικότητας, δείγμα του ότι το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι λαμπρό, όσον αφορά πάντα το αγωνιστικό κομμάτι. Η εκπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του τριφυλλιού και η δυναμική παρουσία του κόσμου στις κερκίδες εγγυώνται για αυτό.

Βάζοντας σε σύγκριση τους 5 πρώτους εντός έδρας αγώνες που έδωσε πέρσι η ομάδα, με τους αντίστοιχους φετινούς και τον αριθμό των εισιτηρίων στις δύο αυτές περιπτώσεις, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Και αυτό γιατί την περασμένη χρονιά σε αυτό το σύνολο των εντός έδρας αγώνων, ο Παναθηναϊκός είχε κόψει 45.015 εισιτήρια, ενώ φέτος έχει φτάσει τα 60.032, διαφορά που για τους… λάτρεις των μαθηματικών μεταφράζεται σε 33,3% αύξηση!

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πέρσι σε αυτό το διάστημα το τριφύλλι υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό και σε αυτόν τον αγώνα υπήρξε η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου ( 13.715) σε ολόκληρη της σεζόν, εν αντιθέσει με φέτος που το μοναδικό ντέρμπι που έχει δώσει στην έδρα του είναι αυτό απέναντι στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι 5 πρώτοι εντός έδρας αγώνες και ο αριθμός των εισιτηρίων

2017-2018

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 1-0, 4.391

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, 10.620

Παναθηναϊκός – Λάρισα 2-1, 7.555

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0, 13.715

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1, 8.734

* Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των πρασίνων ήταν απέναντι στον Λεβαδειακό, ωστόσο ήταν κεκλεισμένων των θυρών

2018-2019

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1, 5974

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0, 12.881

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, 3.810

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0, 12.636

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0, 24.731

Το παράδοξο που προκύπτει κοιτάζοντας τις δύο χρονιές, είναι ότι οι πράσινοι είχαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα στους αγώνες τους (4 νίκες, 1 ισοπαλία), με την ΑΕΚ να είναι αυτή που σταμάτησε και στις δύο περιπτώσεις το εντός έδρας νικηφόρο σερί.

Οι βασικές διαφορές ωστόσο, σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Ένωση, είναι αφενός ότι ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες φέτος ήταν τριπλάσιος(!) σε αριθμό, αφετέρου, ότι η περσινή απογοήτευση στο σφύριγμα της λήξης έδωσε την θέση της στο ζεστό χειροκρότημα των οπαδών του τριφυλλιού προς την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ