Το μυαλό όλων πρέπει να μείνει μόνο στην Ξάνθη

Το μυαλό όλων πρέπει να μείνει μόνο στην Ξάνθη

Όλος ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει στραμμένη την προσοχή του στο ματς με την Ξάνθη

Η Ξάνθη παραδοσιακά είναι μια δύσκολη αντίπαλος για όλους. Ειδικά στην έδρα της έχει κάνει ζημιές σε όλους τους μεγάλους στα χρόνια που βρίσκεται στην Α’ Εθνική.

Μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν πέσει ποτέ. ΟΚ, η ομάδα της Θράκης δεν ήταν πάντα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά από τότε που ανέβηκε το 1989 βρίσκεται σταθερά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στην Α’ Εθνική.

Στα περίπου τρία χρόνια που ο Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε στην Ξάνθη (2014-17) ο ΠΑΟΚ την κέρδισε μόνο δύο φορές σε 8 συναντήσεις! Για την ακρίβεια το ρεκόρ ήταν δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, με τα μισά ματς να είναι στην Τούμπα και τα άλλα μισά στην ακριτική πόλη.

Όλος ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει στραμμένη την προσοχή του στο ματς με την Ξάνθη στην Τούμπα. Ας μείνει στην άκρη για λίγες μέρες το παιχνίδι με την Τσέλσι που ακολουθεί. Ας μείνουν στην άκρη και όσα θα ακολουθήσουν μετά.

Όλοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μόνο την Ξάνθη την οποία θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα…

Φέτος η ομάδα της Θράκης ξεκίνησε τη σεζόν με μια αναπάντεχη ήττα στην έδρα της από τον νεανικό Παναθηναϊκό (στην πορεία απέδειξε ότι ο Δώνης τους έχει κάνει μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα), αλλά μετά βρήκε ρυθμό και παίρνοντας και κάποια σφυρίγματα σε ορισμένα ματς βρέθηκε να φτάσει έως την 4η θέση με 18 βαθμούς.

Αλλά δεν έχει παίξει ακόμη με ΠΑΟΚ (παίζει τώρα), ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Τα πιο δύσκολα ματς για την Ξάνθη είναι μπροστά της και αρχίζουν με τον Δικέφαλο στην Τούμπα. Στην πιο δυνατή έδρα στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ομάδων.

Με Λάρισα και Γιάννινα, η Ξάνθη σπρώχτηκε πάρα πολύ από τους διαιτητές. Χωρίς κάποια «περίεργα» σφυρίγματα υπέρ της, μάλλον δε θα κέρδιζε ούτε το ένα, ούτε το άλλο ματς. Και μιλάμε για χοντρές φάσεις. Μετά το ματς με τη Λάρισα βγήκε ο Κούγιας και κατήγγειλε ένα σωρό πράγματα. Κλήθηκε σε απολογία, μίλησε με ονόματα και αναφέρθηκε στον Παπαδόπουλο (και όχι μόνο…) που είναι δεξί χέρι του Μελισσανίδη και τελικά τιμωρήθηκε με πρόστιμο.

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά με τον ΠΑΟΚ; Όλα έχουν σχέση μεταξύ τους. Όπως και ότι μετά τη σφαγή της Λάρισας οι καλοθελητές που πήραν τηλέφωνο τον Κούγια για να του πούνε ποιος «καθάρισε» το ματς της ομάδας του φωτογράφισαν ψευδώς τον Σαββίδη!

Αλλά ο γνωστός νομικός κατήγγειλε δημόσια ότι πήγαν να τον παραπλανήσουν ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του με το όνομά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ που δεν είχε καμία εμπλοκή στη «σφαγή» της Λάρισας. Άλλος ισχυρός άνδρας άλλου Δικέφαλου φωτογραφήθηκε στη συνέχεια ως υποκινητής από τον Κούγια, ο οποίος μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τρελός πολλές φορές, αλλά ξέρει πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις και δεν μπορεί κανείς να τον κοροϊδεύσει με ψεύτικες πληροφορίες…

Η Ξάνθη έχει κάνει ζημιές στον ΠΑΟΚ, αλλά περισσότερο εντός έδρας. Και στην Τούμπα έχει καταφέρει να πάρει διπλά και το πιο πρόσφατο ήταν το 0-1 στα προημιτελικά του Κυπέλλου το 2017 όταν είχε στον πάγκο της ακόμη τον Λουτσέσκου! Τελικά ο Δικέφαλος προκρίθηκε καθώς είχε κερδίσει με 2-1 μέσα στα Πηγάδια, αλλά ίδρωσε για να τα καταφέρει.

Πέρυσι το μεγάλο νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ξεκίνησε από το ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Έκτοτε ο Δικέφαλος ανέβασε ταχύτητα και έπαιξε σπουδαία μπάλα φτάνοντας τις 16 σερί νίκες και τις 23 σε 24 ματς έως το τέλος της σεζόν, στην οποία εκτός από το Κύπελλο θα είχε πάρει και το πρωτάθλημα αν δεν του το έκλεβε η ΑΕΚ στα δικαστήρια (με τη στήριξη και του Ολυμπιακού ο οποίος του έκλεψε πρώτος το ματς στην Τούμπα).

Ο ΠΑΟΚ έως τώρα φέτος βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία αλλά μακάρι από την Ξάνθη να ξεκινήσει ένα νέο σερί (όπως πέρυσι), παίζοντας ξανά και καλύτερη μπάλα, για να φέρει το πρωτάθλημα στην Τούμπα μετά από 34 χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ