ΑΕΚ-Ματιάσεβιτς: Οι αστοχίες του καλοκαιριού, η συνεργασία με το υπόλοιπο τιμ, οι αρμοδιότητες και το… διαζύγιο

ΑΕΚ-Ματιάσεβιτς: Οι αστοχίες του καλοκαιριού, η συνεργασία με το υπόλοιπο τιμ, οι αρμοδιότητες και το… διαζύγιο

Οι λόγοι που ο Σέρβος Αθλητικός Διευθυντής δεν κατάφερε να αποκτήσει τον ρόλο που ήθελε στην Ένωση και τέθηκε εκτός οργανογράμματος

Παρελθόν από τη θέση του αθλητικού διευθυντή της ΑΕΚ αποτελεί από το πρωί της Πέμπτης ο Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, μιας και η συνεργασία που ξεκίνησε με την τον Ιούλιο, δεν αποδείχθηκε λειτουργική για καμία από τις δύο πλευρές. ΑΕΚ και Ματιάσεβιτς δεν βρήκαν τους κατάλληλους κώδικες επικοινωνίας και έτσι ο πρώην παίκτης του Δικεφάλου τέθηκε εκτός οργανογράμματος τη ΠΑΕ, με την επαφή του με την Ένωση να διατηρείται υπό διαφορετικό πρίσμα.

Το πλάνο του καλοκαιριού

Ο Σέρβος πρώην παίκτης της Ένωσης, έχοντας ολοκληρώσει το… αγροτικό του σε αντίστοιχο πόστο στην πατρίδα του έκανε το μεγάλο βήμα και ανέλαβε έναν σαφέστατα πιο απαιτητικό ρόλο.

Η πορεία του Ματιάσεβιτς τα προηγούμενα χρόνια κέντρισε το ενδιαφέρον της διοίκησης της ΑΕΚ που ήρθε σε επαφή μαζί του και με συνοπτικές διαδικασίες κατέληξε σε συμφωνία. Το πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή το καλοκαίρι περιελάμβανε μια σειρά από πρωτοβουλίες από μεριάς Ματιάσεβιτς. Ο Σέρβος αθλητικός διευθυντής θα είχε υπό την εποπτεία του τα μεταγραφικά ζητήματα, θα πρότεινε μεταγραφικούς στόχους, κατά βάση από την αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ θα είχε ενεργό ρόλο και στις διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδες.

Οι εισηγήσεις που δεν έγιναν πράξη και ο νέος ρόλος

Ο… γάμος της ΑΕΚ με τον Ματιάσεβιτς τέθηκε ωστόσο νωρίς υπό αμφισβήτηση. Οι εισηγήσεις που έκανε το καλοκαίρι ο Σέρβος αθλητικός διευθυντής δεν βρήκαν αντίκρισμα, με παίκτες όπως ο Κρκιτς, ο Κρίστισιτς και άλλοι να μην παίρνουν τον δρόμο προς Αθήνα. Ενώ στην πορεία, διαπιστώθηκε και διαφορά φιλοσοφίας με την Ένωση, σε θέματα λειτουργικής φύσεως.

Ο Ματιάσεβιτς ένιωσε σταδιακά πως το πλάνο που είχε κληθεί να υπηρετήσει δεν ήταν στα μέτρα του. Ο Σέρβος αθλητικός διευθυντής δεν είχε την ελευθερία κινήσεων που θα επιθυμούσε και φάνηκε να δυσκολεύεται και με την πολύπλευρη συνεργασία που απαιτούνταν για τα μεταγραφικά ζητήματα. Που στην ΑΕΚ δεν αποφασίζονται από έναν, αλλά ομαδικά. Κάτι που περιόρισε τη… δράση του Ματιάσεβιτς, ο οποίος είχε συνηθίσει σε πρότζεκτ με τον ίδιο να έχει πιο ενεργό ρόλο.

Συνεργασία σε διαφορετικό επίπεδο

Όλα τα παραπάνω έφεραν τον Ματιάσεβιτς στο περιθώριο. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ αποτελούσε από τον Σεπτέμβριο ξένο σώμα για την ομάδα και τελικώς, φτάσαμε στο επίσημο διζύγιο. Ο Ματιάσεβιτς αποχώρησε από την ΑΕΚ όμως οι δεσμοί του με την ομάδα δεν κόπηκαν απόλυτα. Ο Σέρβος πρώην αθλητικός διευθυντής της ομάδας αναμένεται να έχει μια διαφορετικού τύπου συνεργασία με την Ένωση, παρέχοντάς της πρόσβαση στην αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Η Ένωση πάντως προχωρά αυτή τη στιγμή για τα μεταγραφικά με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τα υπόλοιπα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος να χειρίζονται τις όποιες επαφές, τη στιγμή που ο Ματιάσεβιτς βρίσκεται στην πατρίδα του. Όπου και παραμένει τις τελευταίες εβδομάδες. Χωρίς, προς το παρόν, να έχει προγραμματίσει ημερομηνία… επιστροφής του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ