Όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Το μεγάλο «ξέπλυμα» του Μελισσανίδη από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έθεσε προς διαβούλευση ο Βασιλειάδης: Με φωτογραφική διάταξη, νομιμοποιούνται οι ιδιοκτήτες στοιχηματικών εταιρειών να είναι και μεγαλομέτοχοι ομάδων!

Νέο αθλητικό νομοσχέδιο «έσκασε» το απόγευμα της Παρασκευής. Προς fast track διαβούλευση μόλις 9 ημερών! Made by Βασιλειάδης. Γιώργος Βασιλειάδης. Υφυπουργός Αθλητισμού. Πρώην γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Νομοσχέδιο που ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού, υποτίθεται ότι το ετοίμαζε 2-3 χρόνια τώρα. Και το προετοίμασε τόσο καλά και… μελετημένα, που η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φρόντισε να εισάγει σε αυτό μια σειρά από ρυθμίσεις-φωτογραφίες, τόσο απροκάλυπτες και μαζί προκλητικές, που αν μη τι άλλο χρήζουν συζήτησης. Διότι αποδεικνύουν ότι το «όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε», αποτελεί το πραγματικό προεκλογικό σύνθημα της Κυβέρνησης.

Μέσα στα πολλά απίθανα που περιέχει το νομοσχέδιο που έφτιαξε ο Γ. Βασιλειάδης, λοιπόν, προβλέπεται και μια καραμπινάτη, σούπερ φωτογραφική ρύθμιση, που αφορά στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον εν τοις πράγμασι διοικητή της ΑΕΚ, τον «επώνυμο φίλαθλο» για άλλους, που δεν έχει καμία διοικητική-μετοχική σχέση με την ΑΕΚ. Επίσημα. Ο οποίος, ωστόσο, με βάση τα όσα αναφέρει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υφυπουργός, εφεξής όχι μόνο δεν παρεμποδίζεται πλέον από κανένα  ασυμβίβαστο να συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα ή να κατέχει το σύνολο των μετοχών μίας ΠΑΕ, παρότι κατέχει μετοχές στον ΟΠΑΠ, αλλά πλέον θα έχει κάθε δικαίωμα να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης-πρόεδρος-μέλος Δ.Σ.-διευθύνων σύμβουλος ομάδας. Αρα, θα μπορεί και με τη βούλα να «αποκαλυφθεί» η διοικητική παρουσία του στην Ενωση, χωρίς να έχει καμία επίπτωση είτε ο ίδιος είτε η ομάδα.

Με βάση, λοιπόν, το «Άρθρο 82 – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 2725/1999 (Α΄ 121)» του σχεδίου νόμου που παρουσίασε ο Βασιλειάδης, για να έχει δικαίωμα κάποιος που είναι «βασικός μέτοχος ή εταίρος αα) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης», να κατέχει μετοχές ή οποιαδήποτε άλλη θέση σε μία ΠΑΕ, θα πρέπει να κατέχει ποσοστό μικρότερο του 15% του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου μίας, οποιασδήποτε, στοιχηματικής εταιρείας!

Τι κάνει με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση; Νομιμοποιεί την είσοδο των ιδιοκτητών στοιχηματικών εταιρειών στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, παντού. Διότι το ύψος ποσοστού που τίθεται ως «πλαφόν» δεν έχει καμία σημασία. Από τη στιγμή που η παρουσία τους νομιμοποιείται με νόμο του κράτους, οι παράμετροι είναι τυπικές. Ανούσιες. Με το μεγάλο «ξέπλυμα» του Μελισσανίδη να γίνεται με κρότο και ξεδιάντροπη προκλητικότητα μέσα από το νομοσχέδιο Βασιλειάδη. Διότι πλέον ο διοικητής της ΑΕΚ δεν θα χρειάζεται να κρύβεται και να χρησιμοποιεί αχυρανθρώπους. Χρησιμοποιώντας τις άριστες σχέσεις του με την Κυβέρνηση, μετά τη «νομοπραξικοπηματική» φωτογραφική διάταξη, που ουσιαστικά του δίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και νομιμοποιεί την ΠΑΕ να κάνει ό,τι θέλει με την Αγιά Σοφιά, τώρα του δίνει τη δυνατότητα να… εμφανιστεί στο ποδόσφαιρο. Και να αναλάβει και τυπικά την ΠΑΕ ΑΕΚ. Και το γήπεδο, βεβαίως.

Βεβαίως, το θέμα είναι πιο βαθύ από τον Μελισσανίδη. Και σίγουρα πολύ πιο σοβαρό από την ελαφρά τη καρδία προσέγγιση του Βασιλειάδη. Το θέμα αγγίζει ευαίσθητες χορδές και έννοιες. Η Κυβέρνηση βάζει το στοίχημα μέσα στις ομάδες. Την ώρα που UEFA και FIFA δίνουν μάχη να το καταπολεμήσουν και να βγάλουν κάθε σκιά χειραγώγησης, την ώρα που κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι άτεγκτες ακόμη και στην… υπόνοια σχέσης ομάδων στοιχηματικών εταιρειών, σε μετοχικό επίπεδο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρωτοπορούν και βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Το μόνο που απομένει είναι να φτιάξουν ένα νομοσχέδιο και να επιτρέπουν στους μεγαλοαπατεώνες, στους καταχραστές και κάθε λογής αρπακτικό να διοικήσει τις τράπεζες. Είναι το επόμενο βήμα. Και δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι μακριά. Εξάλλου η Ελλάδα απέκτησε το αποκλειστικό προνόμιο να ξεπεράσει προηγμένες χώρες όπως η Ουγκάντα σε ευρηματικότητα και «διευκολύνσεις».

ΙΔΟΥ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ:

Άρθρο 82 – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 2725/1999 (Α΄ 121)

Στο άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), μετά την παρ. 7, προστίθεται παρ. 8 ως εξής :

« Δεν επιτρέπεται να είναι (α) μέλος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικού σωματείου που διατηρεί Τ.Α.Α ή μέτοχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (β) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικής ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας που καλλιεργεί άθλημα για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (γ) διαχειριστής Τ.Α.Α που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (δ) μέτοχος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (ε) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου ή διευθυντικό στέλεχος επαγγελματικής ένωσης του άρθρου 96 ή άλλου φορέα διοργάνωσης αγώνων για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (στ) διαιτητής, βοηθός διαιτητή, παρατηρητής, επόπτης, κριτής, σημειωτής, χρονομέτρης, κομισάριος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου συνδέσμου ή ομοσπονδίας διαιτητών αθλήματος για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή (ζ) αθλητής, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, βοηθός προπονητή, μέλος του προπονητικού ή του ιατρικού επιτελείου ή του υποστηρικτικού προσωπικού αθλητικής ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει μία ή περισσότερες από τις εξής ιδιότητες :

(α) είναι βασικός μέτοχος ή εταίρος αα) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης σύμφωνα με τα άρθρα 45 έως 50 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180) ή ββ) εταιρείας συνδεδεμένης με τις εταιρείες της περ. αα΄, κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251) ή γγ) άλλης εταιρείας, στην οποία οι εταιρείες της περ. αα΄ έχουν αναθέσει, με σύμβαση, τη διεξαγωγή των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή την επιλογή των γεγονότων στοιχηματισμού ή τον προσδιορισμό των ποσοστών απόδοσης αυτών ή τη διαχείριση του οικονομικού κινδύνου του στοιχηματισμού.

Για τους σκοπούς του παρόντος, βασικός μέτοχος ή εταίρος θεωρείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι κύριος ή συγκύριος μετοχών ή εταιρικών μεριδίων που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου ή κατέχει δικαιώματα ψήφου σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση της εταιρείας.

(β) είναι μέτοχος ή εταίρος σε άλλα νομικά πρόσωπα που είναι βασικοί μέτοχοι ή εταίροι εταιρείας της περ. α΄ ή μέτοχοι ή εταίροι των νομικών αυτών προσώπων ή των μετόχων ή εταίρων τους, απεριόριστα μέχρι του τελευταίου φυσικού προσώπου, και το οποίο κατέχει τόσες μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου, τα οποία, συνυπολογιζόμενα και αναγόμενα σε μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία της περ. α΄ υπερβαίνουν σε ποσοστό το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %)

(γ) είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος εταιρείας της περ. α΄

(δ) είναι σύζυγος ή συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού προσώπου που έχει μία από τις ιδιότητες των περ. α΄, β΄ και γ΄.

Για τον υπολογισμό του ποσοστού του δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) των περ. (α) και (β) λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή των δικαιωμάτων ψήφου που ανήκουν ή κατέχονται από κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, ιδίως από συζύγους, συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού, συνδεδεμένες επιχειρήσεις κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 και από κάθε άλλο οικονομικά εξαρτημένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ