Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς μετά το 1/3 του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς μετά το 1/3 του πρωταθλήματος

Ποιοι παίκτες συνθέτουν τη βασική ραχοκοκαλιά των Ερυθρόλευκων, ποιες οι λύσεις πολυτελείας και οι αδύναμοι κρίκοι.

Η τρίτη «εθνική διακοπή» συνέπεσε με την ολοκλήρωση του 1/3 της αγωνιστικής σεζόν. Ο χάρτης της Superleague έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Ο ΠΑΟΚ προπορεύεται έχοντας μέχρι στιγμής αγγίξει σχεδόν το τέλειο (9 νίκες, 1 ισοπαλία), η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει βγει νοκ-άουτ (βρίσκεται στο -9), ο Ατρόμητος αποδεικνύει ότι περυσινή εντυπωσιακή του πορεία δεν ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα, έχοντας εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (2η θέση, στο -2 από την κορυφή) και ο Ολυμπιακός μετά και την ισοπαλία στο ντέρμπι αιωνίων βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η επαφή με το… ρετιρέ της βαθμολογίας δεν έχει χαθεί, όμως πλέον υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια στραβοπατήματος.

Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει πραγματοποιήσει την ιδανικότερη πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερη παραφωνία είναι η απροσδόκητη ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, η οποία σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ σε μια βραδιά που η τύχη του γύρισε την πλάτη και οι ισοπαλίες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό του έχουν στερήσει πολύτιμους για τη μάχη του τίτλου, βαθμούς.

Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος δοκιμάζονται στο Περιστέρι με τον Πορτογάλου κόουτς να κοιτάζει προσεκτικά το απουσιολόγιο του, πριν διαλέξει τους στρατιώτες που θα ρίξει στη μάχη. Το ερυθρόλευκο ρόστερ άλλαξε άρδην σε σύγκριση με πέρυσι όπως είναι γνωστό και οι έως τώρα επίσημοι αγώνες επιτρέπουν μια πρώτη αξιολόγηση.

Αρχής γενομένης από τη θέση του «στρατηγού» ο Ολυμπιακός παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, που άλλοτε πείθει και ικανοποιεί τους απανταχού φιλάθλους του, κι άλλο προβληματίζει με την αποτελεσματικότητα του.

Ο Μαρτίνς είχε από την πρώτη στιγμή στα χέρια του ένα ρόστερ που του επιτρέπει το rotation. Ο Ίβηρας κόουτς ξεκίνησε τους επίσημους αγώνες δίνοντας την αίσθηση πως έχει κατασταλάξει σε μια βασική ενδεκάδα, αλλά στην πορεία πολλάκις ανακάτεψε την τράπουλα εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές λύσεις που έχει στη διάθεσή του.

Βάσει του μοιράσματος των αγωνιστικών λεπτών μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού θα δούμε ποιοι έχουν πάρει στις πλάτες τους το μεγαλύτερο φορτίο έως τώρα, ποιοι δοκιμάζονται συχνά από τον Μαρτίνς και ποιοι παλεύουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Η ραχοκοκαλιά του φετινού Ολυμπιακού

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει μέχρι τώρα το περισσότερο κουπί, με κάποιους να μετρούν ακόμα και πάνω από 600 αγωνιστική λεπτά στο πρωτάθλημα. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και ο Ισπανός φορ Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ο οποίος έχασε λεπτά συμμετοχής ένεκα του τραυματισμού του. Αναλυτικά ο φετινός Ολυμπιακός στηρίζεται εν πολλοίς στους Κώστα Φορτούνη (736),  Γιάγκο Βούκοβιτς (823), Ομάρ Ελαμπντελαουί (956), Κων/ Τσιμίκα (666), Ανδρέα Μπουχαλάκη (605), Καμαρά (695), Ντανιέλ Ποντένσε (847), Λάζαρο (619), Ανδρέα Γιαννιώτη (619), Γιασίν Μεριά (571), Γκερέρο (512).

Οι λύσεις πολυτελείας

Βασικά χαρτιά της ομάδες που είτε έρχονται από τον πάγκο για να δώσουν λύσεις αλλά είναι πρωταγωνιστές του rotation που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει δεδομένων και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας, είτε ξεκινούν βασικοί, είτε «έφαγαν τις θέσεις» των εν αρχή βασικών, πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση λύνουν τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι οι Μπίμπαρς Νάτχο (276), Ζοσέ Σα (290), Λεονάρντο Κούτρης (290), Παπέ Αμπού Σισέ (290), Γκιγιέρμε (390), Φετφατζίδης (334), Χασάν (417)

Οι συμπληρωματικοί και οι… Τουρέ, Τόρο

Στην εν λόγω κατηγορία του ρόστερ του Ολυμπιακού, βάσει των λεπτών συμμετοχής στα παιχνίδια πρωταθλήματος, εντάσσονται παίκτες που έχουν αγωνιστεί ελάχιστα στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Δηλαδή οι Μιράντα (228), Ναουέλ (58), Μάνος (89), Τουρέ (59), Βασίλης Τοροσίδης (53), Πάρντο (46).

Τέλος αναφέρουμε όσους δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς, τουλάχιστον σε ότι αφορά το πρωτάθλημα που είναι οι Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Βρουσάι Μασούρας, Νικολάου.

ΠΑΙΚΤΗΣΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ομάρ956
Ποντένσε847
Βούκοβιτς823
Φορτούνης736
Καμαρά695
Τσιμίκας666
Γιαννιώτης666
Λάζαρος619
Μπουχαλάκης605
Μεριά571
Γκερέρο512
Χασάν417
Γκιγιέρμε390
Φετφατζίδης334
Σα290
Σισέ290
Κούτρης290
Νάτχο276
Μιράντα228
Μάνος89
Τουρέ59
Ναουέλ58
Τοροσίδης53
Πάρντο46
Χουτεσιώτης
Ανδρούτσος
Βρουσάι
Μσούρας
Νικολάου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ