Σισέ : «Θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Σισέ : «Θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού, Πάπε Σισέ, τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα και τη φετινή περίοδο.

Ο Πάπε Σισέ είναι το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό και δεν χωρά αμφιβολία πως ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του λιμανιού. Η αλλαγή προπονητή στoυς Πειραιώτες λειτούργησε ευεργετικά για τον Σενεγαλέζο στόπερ, καθώς ο Τάκης Λεμονής έδειξε εμπιστοσύνη στον Σισέ και ο τελευταίος απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους ερυθρόλευκους.

Ο 22χρονος στόπερ των πρωταθλητών παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και μίλησε τόσο για το ξεκίνημα της καριέρας του και τα πρώτα χρόνια στη Γαλλία όσο και για τη μέχρι στιγμής παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Ο Σισέ εξέφρασε την πεποίθηση του πως οι ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να κατακτήσουν και το φετινό πρωτάθλημα, ενώ στάθηκε και στην αλλαγή προπονητή στην ομάδα του λιμανιού και πόσο ευεργετική ήταν για τον ίδιο η πρόσληψη του Λεμονή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάπε Σισέ στο galsenfoot.com.

Με την AS Pikine κέρδισες δύο τίτλους: το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σενεγάλης. Σε βοήθησαν να εξελιχθείς αυτές οι επιτυχίες που είχες με την ομάδα της πόλης σου;

«Ως νεαρός κέρδισα δύο τρόπαια, αγωνιζόμενος με την Πικίν. Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση και με βοήθησε να εξελιχθώ και να φτάσω σε αυτό το επίπεδο που είμαι σήμερα. Πριν από αυτό, είχα περάσει από πολλά δοκιμαστικά σε διάφορες χώρες, αλλά δεν τα είχα καταφέρει»

Πως ήταν η μετακόμισή σου από την Πικίν στην Αζαξιό, με την οποία έπαιξες στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας το 2015;

«Εφτασα στην Κορσική στη μέση της χρονιάς και υπέγραψα για 6 μήνες ως εκπαιδευόμενος. Στη συνέχεια υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο και αγωνίστηκα στην Ligue 2. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά. Εμεινα για 2,5 χρόνια και έπαιξα πολλά παιχνίδια».

Υπήρχαν άλλες προτάσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο;

«Ναι, υπήρχαν κάποιες ομάδες που με ήθελαν, αλλά ήμουν προσηλωμένος στην ομάδα μου. Η Αζαξιό με βοήθησε να δείξω το ταλέντο μου. Έμαθα πολλά σε αυτή την ομάδα».

Δύο χρόνια μετά υπέγραψες στον Ολυμπιακό, τον κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα. Μπορείς να θυμηθείς πως έγινε αυτή η μεταγραφή;

«Η μεταγραφή έγινε πολύ γρήγορα. Δεν δίστασα να πάω, καθώς όπως ανέφερες και εσύ ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Ήταν μια πρόκληση για εμένα. Με πίστεψαν και με παρακολουθούσαν σχεδόν για ένα χρόνο. Πήγα χωρίς δισταγμό».

Πως είναι η ζωή στην Ελλάδα;

«Δόξα τω Θεώ όλα πηγαίνουν πολύ καλά».

Η γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο για την προσαρμογή σου;

«Είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά μπορώ να συνεννοηθώ στα αγγλικά. Προσπαθώ επίσης να μάθω την ελληνική γλώσσα».

Επαιξες πολύ γρήγορα στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι προερχόσουν από την δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Πως ήταν το πρώτο σου παιχνίδι με τα χρώματα της νέας σου ομάδα;

«Μπορώ να πω στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Έμεινα για ένα μήνα εκτός όταν ήταν στην ομάδα ο προηγούμενος προπονητής. Μετά απολύθηκε και ο νέος προπονητής με εμπιστεύτηκε. Συνεχίζω να δουλεύω και να δείχνω τις δυνατότητές μου. Οι φίλαθλοι με αγαπούν. Δόξα τω Θεώ συνεχίζω να δουλεύω και θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον».

Ξέρεις άλλους Σενεγαλέζους που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είχα μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ανρί Καμαρά, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός στην Ελλάδα, όπως είναι και στη χώρα μας. Με συμβούλεψε, αλλά δεν βρεθήκαμε, γιατί ήταν τραυματίας. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα. Εκτός από αυτόν, δεν έχω μιλήσει με κανέναν άλλον».

Εχεις παίξει 7 παιχνίδια και έχεις σκοράρει 3 γκολ. Περίμενες τόσο καλή αρχή;

«Ναι! Με την ευλογία του Θεού, τη σκληρή δουλειά και με αυτόν τον προπονητή, ο οποίος μου δίνει πολλά, περίμενα να έχω καλές εμφανίσεις».

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, αλλά φέτος μετά από 12 αγωνιστικές βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Πιστεύεις ότι μπορεί να τελειώσει τη χρονιά στην πρώτη θέση;

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν περίπλοκα. Είχαμε πολλά ανοιχτά μέτωπα, καθώς παίζαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Μετά, όμως, επικεντρωθήκαμε στο πρωτάθλημα και πλέον είμαστε ένα πόντο πίσω. Πιστεύω ότι με την ομάδα που έχουμε ότι θα τερματίσουμε στην πρώτη θέση και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όπως τα προηγούμενα χρόνια».

Το όνομά σου είναι στις ειδήσεις, η Σενεγάλη θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 15 χρόνια, τι διαβάζεις για την πορεία της ομάδας του Αλιού Σισέ;

«Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας. Είναι πραγματικά ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφεραν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια και να έχουν το ίδιος θάρρος και στο μέλλον».

Στην κλήρωση που θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου, ποιους αντιπάλους προτιμάς για τη Σενεγάλη;

«Νομίζω ότι με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Πρέπει απλά να πιστέψουμε σε εμάς και στα όσα κάναμε στα προκριματικά. Η Σενεγάλη δεν είναι μικρή ομάδα».

Ήσουν διεθνής με την U20 της Σενεγάλης, σκέφτεσαι την κλήση στην πρώτη ομάδα;

«Ναι, ήμουν διεθνής με την ομάδα των Νέων. Όπως πάντα λέω, σκέφτομαι την πρώτη ομάδα. Είμαι Σενεγαλέζος και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Θέλω να υπερασπιστώ τα χρώματα της ομάδας μου και θα ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για μένα. Αν είναι να έρθει, θα είμαι εκεί και θα είμαι έτοιμος».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Οι στόχοι μου είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι να ανεβάσω το επίπεδο του παιχνιδιού μου».

Θες να μας πεις κάτι για τους αδερφούς σου που παίζουν ακόμα στην Σενεγάλη και ονειρεύονται μια μέρα να παίξουν σε κάποιο από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

«Θα τους πω να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, να έχουν υπομονή και να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι του Θεού».

Κλείνοντας, θες να πεις κάτι;

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους πιστεύουν σε μένα και σε όσους προσεύχονται για εμένα. Επιστρέφω πίσω τις προσευχές χωρίς να ξεχνάω όλους τους Πικινόις, οι οποίοι δεν σταματούν να με υποστηρίζουν. Ευχαριστώ την μαμά μου για όλα, γενικά την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ