Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-1

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-1

Σπουδαία νίκη για τον Παναιτωλικό που επικράτησε με 2-1 της κακής ΑΕΚ χάρη σε δύο γκολ του Καμαρά στο 27' και στο 51'. Ο Σιμόες μείωσε για την Ένωση στο 77' ενώ ένα λεπτό πριν το 1-0, ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Παναιτωλικού για οφσάιντ.

Άρρωστη και μάλιστα βαριά παραμένει η ΑΕΚ, που γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, αποχαιρετώντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οριστικά τον τίτλο, από… Νοέμβρη μήνα! Η Ένωση παρουσίασε το ίδιο, αποκαρδιωτικό πρόσωπο που είχε πριν την διακοπή και ο Παναιτωλικός δεν το συγχώρησε. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν πολύ καλύτερη από τους Κιτρινόμαυρους και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καμαρά, που σκόραρε δις, επικράτησε με 2-1. Ρίχνοντας ένα ακόμα αγωνιστικό «χαστούκι» στους πρωταθλητές Ελλάδας, που είναι σαφές πως χρειάζονται ένα «ηλεκτροσόκ» προκειμένου να συνέλθουν.

Η Ένωση ήταν χωρίς φαντασία, τρεξίματα και κουράγια, με την εικόνα της να είναι κάτω του μετρίου. Την ίδια στιγμή που οι Αγρινιώτες παρουσιάστηκαν απόλυτα διαβασμένοι τακτικά και πήγαν το ματς, εκεί ακριβώς που ήθελαν. Παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό και πανάξιο τρίποντο και σκαρφαλώνοντας ακόμα ψηλότερα στον πίνακα της βαθμολογίας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, με μοναδικό απόντα από το βασικό σχήμα τον Τσιγκρίνσκι, που ο τεχνικός της ΑΕΚ επέλεξε να μην καταπονήσει ενόψει Άγιαξ. Η Ένωση είχε στην επίθεση τους Μπακασέτα, Μάνταλο, Λιβάγια και Πόνσε με στόχο να κλείσει τον Παναιτωλικό και να βρει από την αρχή διαδρόμους προς την άμυνά του, ωστόσο το ματς, μόνο έτσι δεν κύλησε στο πρώτο κομμάτι του.

Μετά από ένα 10λεπτο που η ΑΕΚ είχε την κατοχή και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους, πίεσαν ψηλά και έγιναν οι κυρίαρχοι του ματς. Ο Παναιτωλικός δεν έδινε στον Δικέφαλο το δικαίωμα να πλησιάσει στην περιοχή του, την ίδια στιγμή που όποτε είχε την μπάλα στην κατοχή δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα των Κιτρινόμαυρων.

Στο 26’ μετά από μια στημένη φάση η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα, έπειτα από την κεφαλιά του Γουίλιαν και την κόντρα στο κεφάλι του Μπακάκη. Το τέρμα ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ωστόσο ένα λεπτό μετά… αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ο Παναιτωλικός βρήκε στο 27’ το γκολ που δικαιούνταν κάνοντας το 1-0, με αυτογκόλ του Τσόσιτς.

Ο Ρόσα έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Καμαρά προσπάθησε να κάνει την προβολή και ο Τσόσιτς, στην προσπάθειά του να κόψει την προσπάθεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ένωση «πάγωσε» από αυτό το γκολ, όμως αδυνατούσε να βγάλει αντίδραση. Για να γίνει απειλητική η ΑΕΚ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 45’, όταν η κεφαλιά του Πόνσε αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Κυριακίδη.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στον Παναιτωλικό με τον Καμαρά να αστοχεί από εξαιρετική θέση, σε μια φάση που πάντως δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και ο παίκτης της ομάδας του Αγρινίου ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να διαφοροποιεί άμεσα πράγματα στην ενδεκάδα της, μήπως και μπορέσει να βελτιώσει τη θλιβερή εικόνα που είχε στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα. Μάταια όμως. Ο Μπογέ αντικατέστησε τον Μπακασέτα και ο Μάνταλος ήρθε στα δεξιά, όμως η Ένωση ήταν σαφές πως… δεν μπορούσε.

Οι Κιτρινόμαυροι έμοιαζαν άδειοι από δυνάμεις και εμπνεύσεις και ο Παναιτωλικός έκανε με απόλυτη επιτυχία και χαρακτηριστική ευκολία το παιχνίδι του. Η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή διάθεση να χαριστεί στην ΑΕΚ και στο 51’ την… τελείωσε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καμαρά θα πιάσει την κεφαλιά και θα κάνει το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις πια για τη νίκη των γηπεδούχων.

Η Ένωση ήταν εγκλωβισμένη και της ήταν αδύνατο να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας και τον Κλωναρίδη αντί του Άλεφ. Η τακτική είχε πάει περίπατο πια με την ΑΕΚ να προσπαθεί να φτάσει στην περιοχή του Παναιτωλικού με κάθε τρόπο.

Στο 77’ ο Δικέφαλος θα βρει το γκολ που θα του επιτρέψει να μπει ξανά στο ματς. Μετά από μια σέντρα στην περιοχή ο Πόνσε παίρνει την κεφαλιά από τον Χαντάκια, η μπάλα φτάνει στον Σιμόες που με το κεφάλι θα την σπρώξει στα δίχτυα. Σε μια δύσκολη φάση που οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Πορτογάλου, στην κεφαλιά-πάσα του Πόνσε.

Η βενζίνη στο ντεπόζιτο της ΑΕΚ για να έρθει κάτι περισσότερο από τη μείωση του σκορ δεν υπήρχε όμως. Οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν με ανορθόδοξο τρόπο να βρουν και ένα δεύτερο τέρμα, ανεπιτυχώς. Έτσι, η Ένωση γνώρισε άλλη μια ήττα, βυθίστηκε ακόμα πιο βαθιά στην κρίση και είδε την κορυφή να απομακρύνεται πιθανότατα οριστικά.

Το κλειδί: Η προσήλωση του Παναιτωλικού στο τακτικό του πλάνο και η υπομονή που έδειξε στο ματς. Η ομάδα του Δέλλα ήταν απόλυτα διαβασμένη στο εν λόγω ματς και νίκησε κατά κράτος, σε όλους τους τομείς την ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Καμαρά. Ο φορ του Παναιτωλικού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, σκοράροντας δις και δημιουργώντας πονοκεφάλους στην άμυνα της ΑΕΚ με την παρουσία του στην περιοχή της.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Ουζουνίδη να μην ξεκινήσει ο Μπογέ, τη στιγμή που τόσο ο Μπακασέτας όσο και ο Μάνταλος δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν ήταν πετυχημένη, με την ΑΕΚ να χάνει σε δημιουργία στο πρώτο 45λεπτο.

Στον πάγκο: Ο Λιβάγια. Η ΑΕΚ περίμενε περισσότερα από τον Κροάτη φορ, που έμεινε σε ρηχά νερά και δεν βρήκε τους χώρους για να δώσει στην ομάδα του όσα περίμενε από εκείνον.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς

Βοηθοί: Κουρομπίλια, Δέτση

Γκολ: 27’, 51’ Καμαρά, 77’ Σιμόες

Δοκάρια:

Κίτρινες: Αλεφ (34’), Τσόσιτς (90’+), Καμαρά (52’), Χαντάκιας (70’), Μανά (83’), Κυριακίδης (90’), Μαρινάκης (90’+).

Κόκκινες:

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Αργκους, Ρότσα, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (78’ Η. Γιαννιώτης), Μάζουρεκ (87’ Λιάβας), Γουίλιαν, Καμαρά (67’ Μοράρ)

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης (80’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Μπακασέτας (46’ Μπογέ), Αλεφ (60’ Κλωναρίδης), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ