Μαχητές με αιτία μέχρι το τέλος!

Μαχητές με αιτία μέχρι το τέλος!

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πάρει 9 βαθμούς με γκολ στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών τους. Η επιμονή των πειραιωτών δικαιώνεται και τίποτε φυσικά δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός έχει αναπτύξει μια μοναδική ικανότητα και to10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη στο Περιστέρι και παραμένει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, με τον Βούκοβιτς να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των πειραιωτών στο 93’. Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού ότι κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Ατρόμητου και φυσικά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα γκολ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά των αγώνων του δεν είναι τυχαία υπόθεση.

Οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν στο φινάλε των αγώνων τους για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχουν στην φιλοσοφία τους την επιμονή να παλέψουν μέχρι και την τελευταία φάση, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι όταν μια ομάδα παλεύει μέχρι το τέλος θα υπάρξουν παιχνίδια που θα δικαιωθεί.

Μπορεί για παράδειγμα στο ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να πετύχει γκολ παρά τις 22 τελικές ωστόσο υπήρξαν άλλα ματς που οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με γκολ στο φινάλε τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα ενώ ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό. Πήρε δηλαδή εννιά βαθμούς με γκολ που σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά κι αυτό φανερώνει πολλά για την φιλοσοφία των ερυθρόλευκων αλλά και την δουλειά που γίνεται.

Η ψυχολογία των παικτών

Είναι προφανές πως οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την ψυχολογία να παλέψουν σε όλα τους τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ότι έχουν την επιμονή να κυνηγήσουν το γκολ μέχρι την τελευταία φάση των παιχνιδιών τους.

Και ασφαλώς σ’ αυτή την φιλοσοφία έχει παίξει ρόλο και ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς. Κι επίσης θα πρέπει εδώ να σταθούμε στην δυναμική που αποκτά μια ομάδα όταν βλέπει την επιμονή της να δικαιώνεται και ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά.

Οι κινήσεις του προπονητή από τον πάγκο

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη ικανότητα του Ολυμπιακού έχει παίξει και ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος έχει κάνει κινήσεις από τον πάγκο που έχουν αποδειχθεί καθοριστικές, όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση σαν αλλαγή των Νάτχο, Χασάν, Μάνου που κατάφεραν να σκοράρουν στο φινάλε.

Επίσης ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά δεν διστάζει ν’ αλλάξει την διάταξη της ομάδας του παίζοντας με δύο επιθετικούς (4-4-2) κι επίσης βλέπουμε και εσωτερικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα την χρησιμοποίηση του Σισέ στην κορυφή της επίθεσης στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών, ώστε ο Σενεγαλέζος στόπερ να βοηθήσει όταν η μπάλα σηκώνεται στον αέρα. Αν και το γκολ που πέτυχε ο Σισέ στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν με πλασέ.

Η πολύ καλή φυσική κατάσταση

Ο Ολυμπιακός είναι φέτος μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα σε ότι αφορά το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Είναι μια ομάδα που έχει ένταση στο παιχνίδι της, είναι μια ομάδα που βγάζει πολλά τρεξίματα κι επίσης έχει τις δυνάμεις να παίξει σε υψηλό τέμπο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Γιατί για να μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει σε αυτή την ένταση στο 93’ και στο 94’ των παιχνιδιών του, είναι προφανές πως η δουλειά που γίνεται στο Ρέντη από τον προπονητή φυσικής κατάστασης των ερυθρόλευκων, Χρήστο Μουρίκη είναι πολύ σημαντική και αποδίδει καρπούς.

Κι αυτό λοιπόν είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που εξηγεί την ικανότητα που έχουν αναπτύξει οι ερυθρόλευκοι να σκοράρουν στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών τους. Η ουσία λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά είναι πως δίνει το 100% μέχρι το φινάλε των αγώνων κι αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο έχουν δουλέψει πολύ οι ερυθρόλευκοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ