Όσα έταξε και τα πέταξε

Όσα έταξε και τα πέταξε

Οι μεγάλες υποσχέσεις του Ταϊλανδού επενδυτή, που μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε ένα κακόγουστο αστείο.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, πρωτοεμφανίστηκε σε μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Σε μία χρονική στιγμή, όπου η ομάδα βρισκόταν στα πρόθυρα ακόμα και του υποβιβασμού λόγω των χρεών, με το μέλλον του συλλόγου να φαντάζει πιο αβέβαιο από ποτέ.

Ο παντελώς άγνωστος στο ελληνικό κοινό, Ταϊλανδός επενδυτής ξεκίνησε να… τάζει με το καλημέρα, παραθέτοντας μία σειρά από υποσχέσεις. Πως επιθυμεί να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και θέλει να τον επαναφέρει στο υψηλότερο επίπεδο, πως τον ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά, πως θα πείσει κορυφαίους παίκτες να έρθουν στην ομάδα, πως θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες του συλλόγου. Γενικά από υποσχέσεις, άλλο τίποτα.

to10.gr επιχειρεί να εξετάσει όσα ο ίδιος έταξε με βάση τα λεγόμενα του, υποσχέσεις που ποτέ δεν έγιναν πράξη και πλέον κανείς δεν περιμένει να βγουν αληθινές.

Οι «48 ώρες»

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση του συλλόγου, όμως θέλουμε να μελετήσουμε λεπτομερώς τις επόμενες 48 ώρες κάποια στοιχεία και θα μιλήσουμε εκ νέου το προσεχές διάστημα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πιεμπονγκσάντ στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση, όπου είχε τονίσει πως επιθυμεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και πως η προοπτική της Pan Asia «είναι ικανή να του αλλάξει επίπεδο».

Οι 48 ώρες που ανέφερε ωστόσο, έχουν γίνει πλέον 7 μήνες και τα ίχνη του Ταϊλανδού αγνοεί ακόμη και ο Γιάννης Αλαφούζος. «Τα χρέη προς τρίτους θα είναι πλέον μια υπόθεση που θα υπάγεται στον νέο ιδιοκτήτη», είχε αναφέρει ακόμη. Μάλλον δεν αναφερόταν στον εαυτό του…

Η επένδυση και οι μεταγραφές

Περίπου δύο εβδομάδες μετά, κατά την δεύτερη επίσημη τοποθέτηση του, ο Παϊρότζ έκανε λόγο για επενδύσεις και παίκτες που θα έρθουν, ώστε να ανέβει το επίπεδο του συλλόγου.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα στην Ευρώπη κι αν δουλέψεις σωστά και με ακρίβεια, μπορείς να χτίσεις κάτι που θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και να το ανεβάσεις σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Θα κάνω το καλύτερο μου για να το υποστηρίξω όλο αυτό. Ξέρετε όλοι… εκπλήσσονται γιατί έδειξα ενδιαφέρον να επενδύσω στην Ελλάδα, ενώ συνήθως οι επενδύσεις που κάνουμε είναι στην Μεγάλη Βρετανία. Όμως σαν επαγγελματίας και με όλη την καλή διάθεση μου, βλέπω ότι ένα κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό έχει ένα μεγάλο όνομα και αν γίνει η σωστή, η κατάλληλη επένδυση και έρθουν και καλοί παίκτες στην ομάδα, μπορούμε να τον επαναφέρουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο».

«Θα προσπαθώ να έρχομαι σε κάθε ματς»

Η τελευταία του συνέντευξη-εμφάνιση ήταν τον περασμένο Μάιο και τα όσα είπε τότε, σήμερα μοιάζουν… κωμικοτραγικά.

«Προσπαθούμε να ετοιμάσουμε τα πάντα μέσα στον Ιούνιο. Αν μπορούμε να το ολοκληρώσουμε αυτό πριν από τα μέσα Ιουνίου, αυτό θα ήταν ιδανικό», έλεγε τότε ο Ταϊλανδός, ο οποίος υποσχόταν πως θα έρχεται σε κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού. «Θα προσπαθώ ειλικρινά να είμαι εκεί, στο γήπεδο, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Εκτιμώ πως με το δικό μας μάνατζμεντ και με τους εγχώριους συνεργάτες μας θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι καλό, το οποίο οι φίλαθλοι θα καταλάβουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ