Πανιώνιος – Λαμία 1-0

Πανιώνιος – Λαμία 1-0

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου «μίλησε» και στη Νέα Σμύρνη! Ο Πανιώνιος που ήταν καλύτερος από τη Λαμία μόνο στο τελευταία 25λεπτο του ματς, έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη, με σκόρερ τον Μασούρα στο 84'. Ως εκείνο το σημείο η Λαμία ήταν ανώτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, εν τέλει όμως τις πέταξε στα... σκουπίδια και το πλήρωσε.

Η Λαμία ήταν καλύτερη από τον Πανιώνιο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκε την ανωτερότητά της και το πλήρωσε ακριβά. Ετσι ο Πανιώνιος που πήρε τα ηνία του ματς μετά το 65’ βρήκε γκολ με τον Γιώργο Μασούρα στο 84’ και πήρε μια σπουδαία νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Στους 17 βαθμούς η ομάδα του Ανιγκό, που πέτυχε την 5η νίκη της.

Για τη Λαμία αυτή ήταν η 4η ήττα και έτσι παρέμεινε στους 11 βαθμούς.

Ανώτερη η Λαμία

Με εξαίρεση τα πρώτα 5-10 λεπτά, στα οποία ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα (μεγάλη επέμβαση του Σαράνοφ στο 6’), η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο. ήταν η Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλοστημένοι μεσοαμυντικά, έκλεισαν όλους τους χώρους και ουσιαστικά εξουδετέρωσαν την επιθετική δημιουργία των γηπεδούχων.

Μάλιστα πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας αρκετές φορές τη μπάλα, οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να γίνονται επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Με «κινητήριο μοχλό» τον ορεξάτο Μπερτόλιο, αλλά και τον Βασαιλαντωνόπουλο, η Λαμία έβγαινε με αρκετούς παίκτες μπροστά, δημιουργώντας αναταραχή στα μετόπισθεν των κυανερύθρων.

Συγκεκριμένα απείλησε στο 10’ (σέντρα Μπερτόλιο, κεφαλιά Καραμάνου), το 24’ (σουτ Μπερτόλιο, απόκρουση Κότνικ) και το 27’ (πάσα Μπερτόλιο, σουτ Επστάιν), αλλά και το 37’ (σουτ Μπερτόλιο, μπλόκαρε ο Κότνικ).

Οι αλλαγές έφεραν τη νίκη στον Πανιώνιο

Το δεύτερο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τη Λαμία να έχει 2-3 καλές φάσεις στο πρώτο 20λεπτό και τη συνέχεια να ανήκει στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι, με όπλο την καλή τους κυκλοφορία και την σωστή κίνηση χωρίς τη μπάλα, βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 49’ (σουτ Μπερτόλιο, απόκρουση Κότνικ) και λίγο αργότερα με το σουτ του Δημούτσου και την κεφαλιά του Μπερτόλιο.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος βελτιώθηκε αισθητά μετά τις δύο γρήγορες αλλαγές των Καμαρά και Αλί, καθώς του έδωσαν επιθετική πνοή. Ουσιαστικά οι κυανέρυρθοι γύρισαν το σύστημά τους σε 4-4-2 με τους Ντουρμισάι, Μασούρα να παίζουν στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλασική φάση για πρώτη φορά μετά το 5ο λεπτό στο 59’ (σουτ Αλί), ενώ λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 76’ σε μια έμπνευση του Κούρντι που έπιασε μακρινό σουτ στην κίνηση (εντυπωσιακή απόκρουση του Σαράνοφ).

Πάντως μετά το 65’ οι νεοσμυρνιώτες πήραν την κατοχή, πίεσαν αρκετά και εν τέλει δικαιώθηκαν στο 84΄με τον Μασούρα να βρίσκει δίχτυα για το 1-0! Ο σκόρερ είχε και δόση τύχης στην προσπάθειά του καθώς η μπάλα κόντραρε στον πεσμένο Ντουρμισάι, ωστόσο ο σκοπός επετεύχθη.

Στον χρόνο που απέμενε, η Λαμία βγήκε μπροστά και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 89′, όμως το σουτ του Αντέτζο κόντραρε και πέρασε κόρνερ!

Το «κλειδί»: Οι αλλαγές του Ανιγκό που άλλαξαν άρδην την ως τότε κακή εικόνα του Πανιωνίου

Το «10άρι»: Ο Μασούρας, έστω και με δόση τύχης στο γκολ, ήταν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Στον πάγκο: Η αδυναμία της Λαμίας να εκμεταλλευθεί την καλύτερη εικόνα που είχε ως ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και να κάνει γκολ κάποια από τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Γιατί κόουτς; Ο Πανιώνιος πέταξε σχεδόν μία ώρα ματς μέχρι να γίνει ουσιαστικός. Αυτό θα πρέπει να το διορθώσει ο Ανιγκό.

Σκόρερ: 84’ Μασούρας
Κίτρινες: 41’ Πίρις, 55’ Οικονομίδης – 13’ Δημούτσος, 57’ Σκόνδρας, 63’ Αντέτζο, 66’ Πλιάτσικας
Κόκκινες:
Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κότσιτς, Οικονομίδης (90+2’ Παπαγεωργίου), Πιρίς (55’ Αλί), Κεϊτά, Τσιλούλης (46’ Καμαρά), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος (70’ Οσμάν), Αντέτζο, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Επστάιν (81’Ρόμανιτς), Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (81’ Καραγκούνης), Καραμάνος.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ