Αυτά χάνει η ΑΕΚ, αυτά ψάχνει να βρει τώρα

Αυτά χάνει η ΑΕΚ, αυτά ψάχνει να βρει τώρα

Η απώλεια των Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο φέρνει σημαντικά αγωνιστικά κενά.

 

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να «τελειώσει» παραμονές του ΑΕΚ-Αγιαξ και μετά το 1/3 του πρωταθλήματος από τα τέλη Νοεμβρίου τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές, πριν καν αντικατασταθούν στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο, «αφαιρεί» από το ρόστερ σημαντικές λύσεις. Σε ένα ρόστερ που ήδη έχει κενά και δεν φημίζεται για τις πολλές ποσοτικά λύσεις του.

Ετσι η ΑΕΚ χάνει από τα στόπερ της τον πιο σταθερό αμυντικό της, τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, τον χαφ-κολόνα των τελευταίων ετών Αντρέ Σιμόες και τον ακραίο με την μεγαλύτερη προσφορά φέτος, τον Τάσο Μπακασέτα.

Και τώρα ξαφνικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να βρει στο… παρά πέντε αγώνα Champions League λύσεις για να αντικαταστήσει βασικούς παίκτες με την ΑΕΚ να καίγεται για αποτελέσματα! Διότι σε διαφορετική περίπτωση τρίζει σοβαρά και η καρέκλα του ίδιου μετά το -12 από το πρωτάθλημα!

Ο 28χρονος σήμερα Λαμπρόπουλος ήρθε από την ΑΕΚ της Β’ εθνικής και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει πολύ, έχει τραυματιστεί σοβαρά με την φανέλα της Ενωσης και προς τιμήν της η διοίκηση του είχε ανανεώσει το συμβόλαιο πριν 2 σεζόν. Με την ΑΕΚ μετρά 135 συμμετοχές, 5 γκολ και μία ασίστ, έχοντας μια εικόνα… πολεμιστή που πάντα έπαιζε για την ομάδα και δικαιώθηκε. Για αυτό ήταν πάντα πολύ αγαπητός σε όλους.

Το επόμενο καλοκαίρι της ανόδου στην Super League ήρθε ο Αντρε Σιμόες. Αθόρυβα από την Μορεϊρένσε ως ελεύθερος. Τελικά έγινε ο καλύτερος χαφ του πρωταθλήματος και η κολόνα της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2016, του πρωταθλήματος πέρυσι και της σημαντικής πορείας πέρυσι στο Europa League και φέτος στην πρόκριση στους ομίλους στο Champions League. Φέτος είναι 28 και έχει παίξει 130 ματς με τα «κιτρινόμαυρα» με 4 γκολ και 5 ασίστ.

Τελευταίος ήρθε πρόπερσι ο 25χρονος Μπακασέτας και… εκτόξευσε την καριέρα του. Τρίτη σεζόν στα «κιτρινόμαυρα» και από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, ενώ την φετινή σεζόν ήταν καθοριστικός και κομβικός σε πολλά παιχνίδια. 87 ματς έπαιξε με την φανέλα της ΑΕΚ, έχοντας 18 και 11 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ