Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Σάκχοφ (pic)

Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Σάκχοφ (pic)

Δεν ξέχασε τα γενέθλια του Ουκρανού διεθνή η ΠΑΕ.

Τα 28 του χρόνια έκλεισε σήμερα ο Ουκρανός διεθνής μέσος του Δικεφάλου και η Ασπρόμαυρη ΠΑΕ έσπευσε να του ευχηθεί από το επίσημο σάιτ κάνοντας μεταξύ άλλων και μια αναδρομή στην καριέρα του Σάκχοφ.

Αναλυτικά:

«Ο Σάκχοφ είναι γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1990 στο Ντνιπροπετρόφσκ, γιος της μεγάλης δόξας του σοβιετικού ποδοσφαίρου Εβγέν Σάκχoφ, που αναδείχτηκε ως ποδοσφαιριστής της Ντνίπρο πρώτος σκόρερ στο σοβιετικό πρωτάθλημα του 1988!

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Ντνίπρο και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2009. Η διετία 2010-2012 τον βρήκε δανεικό στην Άρσεναλ Κιέβου, για να επιστρέψει και να καθιερωθεί στην ομάδα του, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Europa League το 2015. Μάλιστα ο ίδιος είχε σφραγίσει την πρόκριση εναντίον της Μπριζ με ένα καταπληκτικό γκολ.

Ένας τραυματισμός στην αρχή της σεζόν 2015-16 τον άφησε έξω ως τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο πρόλαβε και πάλι να γράψει 16 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά έχει 127 συμμετοχές με την Ντνίπρο, 17 γκολ και 13 ασίστ.

Υπό τις οδηγίες του Αντρέι Σεφτσένκο έκανε το ντεμπούτο του, με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών της Ουκρανίας για το Euro, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο του γκολ, ενώ ήταν διεθνής σε όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδες της χώρας του. Βρίσκεται μέχρι σήμερα συχνά στις κλήσεις του εκλέκτορα της ομάδας της πατρίδας του.

Στην πρώτη του σεζόν με τον Δικέφαλο κατάφερε να πετύχει πολλά. Μπορεί να δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που άφηνε την πατρίδα του, αλλά μόλις βρήκε ρυθμό έγινε κομβικός στην πορεία της ομάδας τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στον δρόμο προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ολοκληρώνοντας την σεζόν με 44 εμφανίσεις, οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 3341 λεπτά συμμετοχής.

Την περσινή σεζόν μπορεί να αγωνίστηκε λιγότερο αλλά ήταν εξίσου κομβικός στις επιτυχίες του Δικεφάλου εντός Ελλάδας. Έπαιξε σε 33 αγώνες, σκόραρε και πάλι οκτώ γκολ, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ.

Και φέτος ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει τον Ουκρανό στις επιλογές του, ο οποίος μετράει ήδη 17 συμμετοχές, χωρίς να έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ