Κέρδισε πόντους ο Οικονόμου στον Παναθηναϊκό

Κέρδισε πόντους ο Οικονόμου στον Παναθηναϊκό

Ο Βαγγέλης Οικονόμου έδειχνε να μην βρίσκεται στα πλάνα του Δώνη, αλλά κόντρα στον Απόλλωνα φάνηκε ότι μπορεί ν’ αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή.

Ο Βαγγέλης Οικονόμου δεν συνεργάζεται πρώτη φορά με τον Γιώργο Δώνη. Ο έμπειρος στόπερ, ο οποίος μπορεί να παίξει κι αριστερός μπακ, είχε πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2011 στον Ατρόμητο. Πήγε στην ομάδα του Περιστερίου ως ελεύθερος από την Καβάλα και στον πάγκο βρήκε τον νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Εκείνη την περίοδο, ωστόσο, δεν είχε γεμάτη σεζόν. Ο Δώνης τον χρησιμοποίησε μόλις σε επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στα τέσσερα έβγαλε όλο το ματς κι στα τρία μπήκε αλλαγή. Είχε επίσης τέσσερις συμμετοχές στα play offs και τρεις στο κύπελλο. Το 2012 οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Οικονόμου πήγε στη Ρος Κάουντι, όπου έκανε 33 συμμετοχές και ο Δώνης συνέχισε στον ΠΑΟΚ.

Έξι καλοκαίρια αργότερα, λοιπόν, ξανάσμιξαν. Ο Οικονόμου πλέον είναι πιο έμπειρος, είχε γεμάτες χρονιές με τον Πανιώνιο και ήρθε τον περασμένο Γενάρη έπειτα από εισήγηση του Ουζουνίδη κι ενώ είχε κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ήταν βασικός στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε. Θεωρητικά βασικός ξεκίνησε και τη φετινή περίοδο. Γεννημένος στις 18 Ιουλίου 1987 είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του «τριφυλλιού».

Αγωνίστηκε στην πρεμιέρα με την Ξάνθη σε όλο το ματς, αλλά λίγες μέρες πριν τον αγώνα με τη Λαμία υπέστη θλάση. Αυτός ο τραυματισμός τον έφερε πίσω. Ο κατά δέκα χρόνια νεότερος Μαυρομμάτης πήρε τη θέση του κι έως τώρα δεν τα πάει άσχημα. Ο Οικονόμου όταν γύρισε έπαιξε μόνο στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Όταν αποθεραπεύτηκε, όχι μόνο δεν πήρε πίσω τη θέση του, αλλά συχνά έμενε κι εκτός αποστολής. Μέχρι πριν λίγο διάστημα δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο Οικονόμου έμοιαζε να έχει αυξημένες πιθανότητες αποχώρησης τον Γενάρη. Να θυμίσουμε ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

Ο Μαυρομμάτης έχει εμφανίσει σημάδια κόπωσης και ήταν να μην αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού. Έσφιξε τα δόντια είχε γενικά καλή παρουσία, αλλά αντικαταστάθηκε. Η κλήση στην εθνική Ελπίδων τον επιβάρυνε και ο Δώνης αποφάσισε να τον ξεκουράσει εναντίον του Απόλλωνα. Ο έμπειρος Οικονόμου ξεκίνησε και ήταν θετικός. Είχε δύο πολύ καλές επεμβάσεις σε σουτ του Σικαμπάλα με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία. Προώθησε επίσης το παιχνίδι και είχε δύο πολύ καλές σέντρες.

Σε γενικές γραμμές κέρδισε έδαφος και λογικά θα μείνει έως το καλοκαίρι. Μετά βλέπουμε… Εκτός της εμπειρίας του, οι λόγοι είναι απλοί. Είναι αριστεροπόδαρος, παίζει και μπακ αν χρειαστεί, ο Μαυρομμάτης έχει βγάλει κούραση, επειδή δεν είναι μαθημένος σε συνεχόμενα ματς σε υψηλό επίπεδο κι επιπλέον δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για την απόκτηση άλλου στόπερ. Σε κάθε περίπτωση ο Οικονόμου που μετράει δύο 90λεπτα σε έντεκα αγωνιστικές, μπορεί να αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ