Αποκλειστικό: Σισέ έως το 2022!

Αποκλειστικό: Σισέ έως το 2022!

Ο Ολυμπιακός επέκτεινε το συμβόλαιο του Πάπε Αμπού Σισέ έως το 2022, τον επιβράβευσε με αύξηση και αναμένει την αγωνιστική του «έκρηξη» και ωρίμανση.

Τις 25 Οκτωβρίου είχε 3 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε όλες τις διοργανώσεις. Από τις 25/10 έως σήμερα, οι συμμετοχές του έγιναν 10, πήρε φανέλα βασικού στους Ερυθρόλευκους, έκανε ντεμπούτο με γκολ και κέρδισε μόνιμη θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του και δείχνει να γύρισε τον διακόπτη. Βγάζοντας πλέον στον αγωνιστικό χώρο τις πραγματικές του δυνατότητες. Διότι οι δυνατότητες του Πάπε Αμπού Σισέ, είναι απεριόριστες. Και το ταβάνι του πανύψηλο, όσο τα θεόρατα άλματά του.

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να αλλάξει. Αποφάσισε να γίνει αυτό που μπορεί και επιτάσσει το σπουδαίο ταλέντο του και οι πρωτοφανείς σωματικές του δυνατότητες. Διότι ο συνδυασμός ύψους, δύναμης, ταχύτητας του Σισέ είναι τόσο σπάνιος, που από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα κέντρισε το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης. Ενδιαφέρον που συνεχίζεται, αλλά που σε αυτή τη φάση δεν αφορά τον Ολυμπιακό. Καθώς ο Σισέ όχι μόνο έχει κερδίσει θέση βασικού στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά κέρδισε και την ανανέωση του συμβολαίου του.

To10.gr είχε αποκαλύψει στις 19/10 τις συζητήσεις των Πειραιωτών με τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό και την επιθυμία της ΠΑΕ να του δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη και την πίστη στις δυνατότητές του. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο Σισέ υπέγραψε στη διάρκεια της εβδομάδας το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ να ολοκληρώνει με συνοπτικές διαδικασίες την πρώτη συζήτηση με ποδοσφαιριστή της για την επέκταση του συμβολαίου του.

Οι πληροφορίες του to10.gr αναφέρουν ότι ο Σισέ υπέγραψε επέκταση (μονοετή) συμβολαίου με τους Ερυθρόλευκους, που θα τον κρατήσει στον Πειραιά έως το καλοκαίρι του 2022. Μια συμφωνία που πέραν της χρονικής αναπροσαρμογής, άλλαξε και το οικονομικό στάτους του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος είδε τις απολαβές του να αυξάνονται κατακόρυφα. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς ήταν ένας από τους πλέον χαμηλόμισθους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, με συμβόλαιο που ξεκινούσε από τις 100.000 € τον χρόνο!

Η απόφαση του Ολυμπιακού να ξεκινήσει τις συζητήσεις από τον Σισέ ήταν στρατηγική. Οι Ερυθρόλευκοι πιστεύουν πάρα πολύ στον 23χρονο στόπερ και θέλουν αν τον δουν να κάνει την αγωνιστική του «έκρηξη», αλλά και να ωριμάσει τακτικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το καλοκαίρι απέρριψαν πρόταση από το Αννόβερο που έφτανε τα 6.000.000 € και κάθε άλλη προσέγγιση που τους έγινε. Η πρώτη ύλη είναι τόσο καλή και σπάνια, που υπάρχει η άποψη ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες και να μάθει από αυτές. Μόνο έτσι θα φτάσει στο επίπεδο που δεδομένα μπορεί. Και τότε, εάν έρθει μία πρόταση στα «θέλω» του Ολυμπιακού, ίσως φύγει. Εως τότε, θα μείνει, θα παίζει, θα εξελίσσεται.

Οσο για τους ενδιαφερόμενους; Μπορούν να περιμένουν. Ή να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους για οκταψήφια νούμερα. Διότι ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να (ξε)πουλήσει την περιουσία του. Πόσο μάλλον κάτω από την υπεραξία που έχει δημιουργήσει ο 23χρονος στόπερ. Στόχος είναι, εάν ο Σισέ φύγει, να αποτελέσει μία από τις ακριβότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Τίποτε λιγότερο. Και από τη στιγμή που ο ίδιος είναι πλέον ικανοποιημένος και οικονομικά ασφαλής, η εξέλιξή του αναμένεται να είναι ραγδαία. Είπαμε, ο Ολυμπιακός έχει πλάνο και κυρίως έχει master στην εκτόξευση της υπεραξίας των παικτών του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αθλητικά φαινόμενα, όπως ο Πάπε.

Το πόσο πολύ ανέβασε τον Σισέ το νέο συμβόλαιο και πόσο βελτίωσε την ψυχολογική του κατάσταση φαίνεται από τη χαρά με την οποία ενημέρωσε τους παίκτες του στο Ρέντη για τις υπογραφές. Εξάλλου, δεν πρόκειται απλά για μία ανανέωση. Αλλά για το πρώτο πραγματικά σημαντικό συμβόλαιο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, που εξασφαλίζει (σε βάθος 4ετίας) τον ίδιο και την οικογένειά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ