Το κοινό Δώνη, Διούδη και ο ζόρικος Δεκέμβριος

Το κοινό Δώνη, Διούδη και ο ζόρικος Δεκέμβριος

Ο 24χρονος χαφ και ο έμπειρος γκολκίπερ έχουν ένα κοινό στοιχείο στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Ζόρικος ο Δεκέμβριος για το τριφύλλι κόντρα στους κιτρινόμαυρους.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη έπειτα από σχεδόν 57 μήνες! Οι Θεσσαλονικείς, άλλωστε, απουσίασαν από τη Σούπερ Λίγκα για τέσσερα χρόνια και η τελευταία ανάμνηση είναι ευχάριστη για τους «πράσινους».

Στις 8 Μαρτίου 2014 έγινε το τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από τον θρίαμβο στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού με το 0-3. Η Λεωφόρος ήταν ηφαίστειο. Γέμισε για να υποδεχθεί την ομάδα που άλωσε την έδρα του αιώνιου αντιπάλου. Το πάρτι δεν ήταν δυνατόν να το χαλάσει ο Άρης.

Ο Μπεργκ ήταν ασταμάτητος κι έκανε χατ τρικ, ενώ ένα ακόμα γκολ σημείωσε και ο Κλωναρίδης. Τι κοινό υπάρχει στον φετινό Παναθηναϊκό από το τελευταίο ματς που συναντήθηκε με τον Άρη; Ο Χρήστος Δώνης και ο Σωκράτης Διούδης. Ο 25χρονος γκολκίπερ του «τριφυλλιού» υπερασπιζόταν σε εκείνον τον αγώνα την εστία των Μακεδόνων και ο 24χρονος χαφ του Παναθηναϊκού περνούσε αλλαγή στο 79’ αντί του Ντάνιελ Πράνιτς. Όσον αφορά, το «Κλ.  Βικελίδης», η τελευταία αναμέτρηση έγινε πριν από πέντε και πλέον χρόνια. Στις 9 Νοεμβρίου 2013, ο Παναθηναϊκός νίκησε 0-2 με δύο γκολ του Κλωναρίδη.

Ζόρικος Δεκέμβριος

Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα στα παιχνίδια των δύο ομάδων. Το «τριφύλλι» συνολικά έχει 69 νίκες, 28 αγώνες έληξαν ισόπαλοι και 24 φορές επικράτησε ο Άρης. Στα ματς με γηπεδούχο τον Άρη, πάλι οι «πράσινοι» έχουν υπέρ τους την προϊστορία. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη νίκησαν 20 φορές, ο Άρης 18 και 16 ματς δεν είχαν νικητή. Στο κύπελλο σε οκτώ αγώνες, τρεις φορές νίκησε ο Παναθηναϊκός, ισάριθμα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και δύο ματς πήρε ο Άρης.

Ο Δεκέμβριος, όμως, δεν είναι και ο καλύτερος μήνας για τον Παναθηναϊκό. Οκτώ φορές (καμία στις 2/12)  συναντήθηκαν οι δύο ομάδες κι έχουν από τρεις νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Μόνο που και οι δύο ισοπαλίες είναι με τον Παναθηναϊκού γηπεδούχο. Στην έδρα του Άρη, παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα, τον Δεκέμβριο αυτό αλλάζει χέρια. Για το πρωτάθλημα έχουν γίνει πέντε αγώνες τον τελευταίο μήνα του έτους. Το «τριφύλλι» έχει δύο νίκες και οι δύο με 0-1 και ο Άρης έχει τρεις. Η τελευταία ήταν τη σεζόν 2011-12 με 3-1, όταν με τον Λέτο σε μεγάλα κέφια ο Παναθηναϊκός είχε εκπληκτική πορεία και διεκδικούσε τον τίτλο. Αναλυτικά τα ματς που έχουν γίνει Δεκέμβριο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

11/12/88 ΠΑΟ-Άρης 1-1

9/12/90 Άρης-ΠΑΟ 1-0

19/12/92 Άρης-ΠΑΟ 0-1

5/12/93 ΠΑΟ-Άρης 1-1

5/12/99 ΠΑΟ-Άρης 3-0

3/12/06 Άρης-ΠΑΟ 1-0

30/12/07 Άρης-ΠΑΟ 0-1

4/12/11 Άρης-ΠΑΟ 3-1

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ